Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 304
Позволявам си да пусна тема с един въпрос, който ме тормози от известно време.
Възможно е без наличието на каквато и да е раничка или инфекция във влагалищния секрет да има повишено количество левкоцити. Според лекари - това се дължало на физиологична особеност. Моят въпрос е - това каква роля има за невъзможността за зачеване, в случай, че хормони, овулация, спермограма, всичко е в норма?
Попаднах случайно на едно мъничко изреченийце, което споменава, че наличието на прекомерно голямо количество левкоцити в цервикалния мукус променя енергийната обмяна на сперматозоидите и обърква праволинейното им движение. Поразрових се и намерих научни статии (от преди доста  години), които описват точно това - драстичната промяна в подвижността на сперматозоидите, когато в цервикалния мукус има левкоцити.
Ако някой знае нещо повече по този въпрос ще ми е интересно да го обсъдим. А как се преодолява такъв проблем...?
Благодаря ви предварително.

# 1
  • Мнения: 37
Здравей Щица,

Според лекарите,които са ме лекували досега наличието на повишено количество левкоцити във влагалището е признак на наличие на инфекция.

# 2
  • Мнения: 304
Да, и аз така си помислих. Истината е, че видях забележка за наличието на левкоцити (обилно) на микробиологичното си изследване, което индицираше, че нямам гъбична или бактериална инфекция, последваха изследвания (по мое настояване) за хламидия, микоплазма, уреаплазма, трихомони... - всичко чисто. Но левкоцитите са факт... Лекарката заключи, че понякога е възможно да има левкоцити без инфекция, било физиологично.
За това се юрнах да потърся някаква информация по въпроса.

# 3
  • Мнения: 304
Явно никой не е запознат с този проблем. Жалко!

# 4
  • Мнения: 1 766
Щиц, аз имах левкоцити, но си имаше възпаление, съответно инфекция и лекарят с това обясни наличието на левкоцити, а при положение, че е доказано, че нямаш никаква инфекция, тогава наистина не знам, утре мога да попитам... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт