Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 дек. 2008, 10:12 ч.

Хайде да се запознаем!

 • 193 058
 • 885
 •   1
Отговори
# 870
 • Мнения: 37
Ммм, да.Днес говорихме за това с мъжа ми и решихме че до месец,два ако нямаме резултат ще отидем и ще сменим изискването за произход докато е време.

# 871
 • Мнения: 3 566
       Здравейте Мая, и кратко чакане.
       И все пак колко ще чакате зависи от:
- предпочитанието за пол- ограничаването само на женски пол намалява възможностите;
- заявената възраст - дано не сте посочили долна граница. Обратно на това, което се твърди, децата с отказ от раждането и съответно уредени документи се осиновяват на 3-4-5 месечна възраст, ако са здрави;
- изискване за произход. Прословутото "без видими ромски черти" вече е масово.
        Това, което би увеличило шанса ви е, готовност да приемете дете с леко, лечимо в Б-я заболяване - шум на сърцето, очила ... и подобни, не е необходимо да конкретизирате.
         В крайна сметка колко ще чакате зависи най-вече от броя на чакащи да осиновят дете с вашите критерии и броя деца в регистрите, отговарящи на тези критерии. В последно време ми се струва, че се чака по около година-година и половина. Не се отчайвайте и не бързайте да променяте нещо, ако не сте убедени, че сте готови да го приемете.
        

# 872
 • Мнения: 37
Писали сме момиченце от 0 до 3год. българче,да е здраво.Точно поради тези причини  ,,дългото чакане ,,и критериите които сложихме(осъзнахме го при свършен факт и след курса) решихме да сменим критериите си.Не ни беше обяснено всичко от социалния ни работник.

# 873
 • Мнения: 436
Писали сме момиченце от 0 до 3год. българче,да е здраво.Точно поради тези причини  ,,дългото чакане ,,и критериите които сложихме(осъзнахме го при свършен факт и след курса) решихме да сменим критериите си.Не ни беше обяснено всичко от социалния ни работник.

Мая, за здраво момиченце от български произход се подгответе да чакате 3-4 години. Мисля, че имаше една мама, която вече са около 4-та си година на чакането (то е толкова заради бг произход) и май беше писала, че няма да подновяват документите. Даже не съм сигурна, но мисля  newsm78, че те нямаха и предпочитания за пол.

Успех и дано дочакате!

# 874
 • Мнения: 37
Обсъдихме го със съпруга ми и стигнахме до решението,че утре като отидем да подменяме критериите си ще пишем и за момче.Произход и всичко ще сменим.Това, че писахме само момиче е заради това че аз исках такова,защото мъжа ми има едно вече 13 годишно момче,което живее с нас,но сега като се замисля какво значение има от какъв пол е детето,нали то ще ме нарича мамо.Според вас ще има ли някакъв проблем или какво ще си помислят те след като сме писали че искаме момиче,а изведнъж сменяме решението си.Както казах по горе нашата социалка нищо не ни обясни както трябва.Каза пишете тука какво искате като изисквания и това е.А после какво,що, без значение,ще чакате.След курсовете вече осъзнахме какво направихме и там ни запознаха с подробностите.И сега съжалявам за това,но връщане назад няма.

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 19:26 от Maq Mantarova

# 875
 • samokov
 • Мнения: 106
Maq Mantarov
Аз мисля че можете да напишете и двата пола за по голям шанс е.Но това вие си го решавате.Ние лично бяхме писали пол без значение и произход Български Турски и Ромски без видими черти и мога да се похваля че за тези две години получихме обаждане и имаме среща в сряда.Дано е нашето детенце.

# 876
 • Мнения: 37
Пожелавам ви успех и дано е вашето детенце.

# 877
 • ямбол
 • Мнения: 3
Здравейте, след повече от 4 години като кандидат-осиновител и подготвяне на 3 пъти документи, получих първото предложение за първа среща. Невероятно съм развълнувана и малко объркана. Ще видя това момченце на 5г. и ми е интересно. Макар и да е на другия край на страната ни, организирам се бързо и летя.
Малко обаче съм и притеснена, защото не зная как ще протече срещата и дори какво да правя? newsm78

# 878
 • Мнения: 37
Здравейте,на какво се дължи толкова дългото чакане.И честито,дано е вашето детенце.

# 879
 • ямбол
 • Мнения: 3
Здравейте,на какво се дължи толкова дългото чакане.И честито,дано е вашето детенце.
Надявам се да открия слънчицето което да да обикна, макар и на доста голяма възраст/на 51г/.  Но не знам наистина защо твърде дълго чаках за това. Нищо случайно няма в живота ни нали?
Радвам се открих този форум, с хора, които биха разбрали вълнението ми и аз да се запозная с техните радости и болки.

# 880
 • Мнения: 436
Дългото чакане има 1 голяма причина - дете от български произход.

Елица, дано да е вашето дете. В дом ли е детето или в приемно семейство?

# 881
 • Навсякъде и Никъде
 • Мнения: 122
Здравейте на всички в групата, чета ви от години но гледам, че е позамряла темата.Да се представя, казвам се Камелия и съм кандидат осиновител( осиновявам сама) от януари 2017 год.Получих чаканото обаждане за детенце на 8.01 и на 10.01 беше срещата.Пиша за да се похваля, че това е моето детенце и съм в очакване на делото и трескава подготовка.За всяка от нас там някъде има детенце, което ни чака да го обичаме, просто търпение.

# 882
 • Мнения: 436
Камелия, поздравления, че сте избрали своето детенце.
Заповядайте в "Шеста тема на чакащите", за да се се вълнуваме заедно за нашите дечица.

# 883
 • Мнения: 14
Къде да намеря електронен вариант на "Първична рана"- Нанси Вериер? Ако някоя я е чел- кажете мнение за книжката, моля.

# 884
 • ямбол
 • Мнения: 3
Тази вечер, след дълго четене из форумите за осиновяване, поисках да споделя моите преживявания. След около 5 години от моето кандидатстване се срещнах през януари тази година с детето, което ме освети и направих всичко възможно да го осиновя.  Момче на 1,2г.  израсло по приемни семейства.  Очаквам скоро след съдебното дело да го целуна и гушна и да му осигуря цялата си любов и внимание.  Скоро това слънчице ще озари моят дом и съм горда донякъде и разбира се притеснена едновременно. Ще се радвам тук да намеря приятели и се надявам на съветите им, защото съм отворена към хората.

Общи условия

Активация на акаунт