Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 ян. 2009, 15:16 ч.

Рецепти за Actifry

  • 238 173
  • 904
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 55
Ронго, и аз мисля че рибата може и с по-малко време, но в къщи я предпочитат по-суха и затова я направих на максималното време. Сподели как се е получила набрашнена когато я направиш.
Аз се порових из книжката с рецепти и интернет и открих, че рецептите, които се предлагат в различните страни не са еднакви. Тези, които намерих в английската книжка и ги няма в българската са: Говеждо по мадагаскарски (снимка има на стр. 29 от българската), Чили кон карне, Наденица с боб, Сос за паста с домати и босилек. Засега преведох само рецептата за говеждото, което лично аз смятам да заменя с телешко. Освен това в румънските рецепти има по-голямо разнообразие в рибните  и ще се опитам да намеря някой, който да преведе.

Говеждо по Мадагаскарски
(4 порции, време за подготовка 20 мин., време за готвене 40-45 мин.)

600 гр. говеждо месо (от бута или филе) нарязано на хапки
1 глава лук ситно нарязан
2-3 скилидки чесън ситно накълцани
1 мерителна лъжичка ActiFry пресен джинджифил - ситно накълцан или нарязан на тънки ивички (10 гр.)
4 нарязани домата
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
2 мерителни лъжички ActiFry зехтин
500 мл студена вода
400 гр. малки картофчета нарязани на половина по дължина
1 мерителна лъжица ActiFry царевично нишесте
1 мерителна лъжица ActiFry доматено пюре
25 - 55 гр. рукола (по желание)

1. Поставете говеждото в ActiFry заедно с лука, чесъна, пресния джинджифил, доматите и подправките. Поръсете равномерно със зехтина. Гответе 5 минути.
2. Добавете студената вода и гответе още 15 минути.
3. Добавете картофите и гответе още 20 минути. Спрете ActiFry веднъж или два пъти по време на готвенето и разбъркайте сместа като използвате дървена лъжица или шпатула.
4. Смесете нишестето с малко студена вода. Добавете доматеното пюре. Изсипете сместа равномерно в ActiFry и разбъркайте. Гответе още 5-10 минути или докато соса се сгъсти.
5. Добавете руколата ако използвате. Сервирайте със задушени зеленчуци като броколи и бейби морковчета.

Това споделям засега от теоретична гледна точка. От практическа - след експериментите довечера.  Simple Smile

# 31
  • Мнения: 1 249
Отскоро имам тази тенджера или фритюрник (както го наричат) , въпреки, че според мен си е вид тенджера. Има книжка към него, но ако някой има повече опит бих се радвала да го сподели! Досега съм правила само картофи, кюфтета (не особено успешно) и пиле с гъби и сметана.

Поздрави и от мен за новата ти придобивка и мерси, че сподели с нас !

Едно ме озадачава: гледах в Технополис уреда и много лошо впечатление ми направи качеството на покритието на контейнера (тигана) на уреда.

Като идея е супер, но показаното в клипа и показаното в Технополис са различни  Shockedи това ме спира.
От тук ли ги купувате или си ги донасяте от някъде. Тези в Технополис май бяха с указания и на чешки и на др. езици, но това няма голямо значение.
Е тези  newsm78 newsm78 newsm78"зрънца", "мехурчета", неравности и елементарното покритие не ми харесаха, като на евтините тигани са и не ми изглеждат качествени.
А не загаря защото се местят продуктите от бъркалката, а не стоят на едно място.
Аз ли съм придирчива  newsm78или съм попаднала на кофти машинка случайно.
Искам да я купя, ама за тази цена с това покритие не ми допада.
Вгледах се във филмчето, там покритито ми се вижда друго... дали не греша !?
 

# 32
  • Мнения: 207
Аз моята си я поръчах от Мехномаркет по интернет с 5% отстъпка. Същата я видях и в Технополис. И същата е и на клипа. Не знам защо ти се струва, че са различни newsm78
А, това покритие, за което говориш няма нищо общо с моята Naughty
На моята така наречена тенджера покритието е много гладко и фино - там, където се слагат продуктите.
Според мен, бъркалката не е , за да не загарят продуктите (затова служи покритието), а за да са златисти и равномерно изпечени отвсякъде.

# 33
  • Мнения: 146
Още не съм пробвала рибата, защото не се задържахме много вкъщи тези дни, но онази вечер мъжът метна 4 вратни пържоли. Бяха малко под кило и за около 25 мин. бяха готови, но ги наряза на 3, че сметна, че няма да се запичат отвсякъде, така че беше нарушен цялостният вид  на пържоли. Нямаха запечено никъде, както би се получило на тиган, но станаха сочни и крехки.
А, да ви питам, как мога да си намирам лесно темата, когато искам да напиша нещо, а няма нови мнения, че голямо търсене падна?  

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 09:43 от РОНГО

# 34
  • Мнения: 2 708
Слагаш си я във фейвъритс на компа, или ходиш да си гледаш последните публикации на теб си. Гледам не си с много, така че много лесно ще я откриеш в собствените си постове Peace

# 35
  • Мнения: 146
Мерси, Krische! Много съм проста, да знаете doh smile3504 bash

# 36
  • Мнения: 55
Тиквичките се оказаха мисия невъзможна. Пробвах да ги пържа набрашнени с 1 лъжица олио (без никаква вода) - брашното попада и изгоря на трохи, а тиквичките станаха меки без особен загар. Пробвах без брашно с 1 лъжица олио и 1 лъжица вода - пак меки и без загар. Засега ще се откажа от тях, защото не ми хрумва какъв друг вариант да експериментирам.   Sad

# 37
  • София
  • Мнения: 511
Здравейте момичета !

И моя мъж вчера ме изненада, прибирайки се с този фритюрник. Така, че се присъединявам и аз към отбора  Simple Smile
Правихме картофки - нарязани на тънко, както и пилешко филе нарязано на хапки. Харесахме ги и двете неща.
Някой пробвал ли е на сложи по-дебело нарязани картофи. Аз мисля да пробвам така следващия път.

РОНГО, моля те не спирай да пишеш. Аз също ще го правя, както предполагам и другите момичета, така че ще  можем да си бъдем взаимно полезни. Hug
От известно време гледаме да сме на по-здравословен режим на хранене и приемам всякакви рецепти и идеи, с които да разнообразяваме менюто си.

Ние пък нямаме книжка с рецепти. Трябва да отида до ДОМО, от където я е купил и да питам дали те имат. Някой има ли идея от къде мога да се снабдя с такава. Мислех да звъня в Тефал- България...

П/П/ Ронго, аз също съм си я сложила темата ти в "Bookmarks" и от там постоянно ще я следя и пиша Grinning

# 38
  • Мнения: 146
Ninche , честито! Някъде май ми се беше мяркала книжката в pdf формат, но сега не можах да я намеря. Картофите ги режа както ми падне, но никога не е било много на едро, защото аз ги предпочитам по-дребни, но няма причина да не станат.
Аз нещо нямам време напоследък и единственото, което съм правила е все картофки и един път тиквички. Този път бяха по-зле отпреди, незнам защо така стана, бяха меки и приличаха на варени. Май сложих повече вода. Прилагам снимка
http://img18.imageshack.us/img18/8638/si851016.jpg
Довеча ще правим пъстърва  и едната смятам най-после да я сложа в тенджерата, а другите по познатия начин, че да не останем без вечеря Joy
Ще снимам и утре ще пиша.

# 39
  • София
  • Мнения: 511
Ронго, чакам с нетърпение отзивите за рибата Simple Smile. Мъжа ми е купил някакво филе с цел готвенетому във фритюрника и много бих искала да знам предварително, ако има някаква цака в правенето му. Например трябва ли да го размразявам предварително. Някой беше споменал, че с панировка не ставало, но аз смятам така да го намятам вътре.
Много странно това с тиквичките. Може би наистина е от водата.

Въобще събирам всякакви идеи за всичко. Simple Smile Например мисля да правя нещо като пиле със зеленчуци или кавърма, но като не трябва да сложа всичко заедно, а постепенно да прибавям продуктите и не ми е ясно в каква последователност и най-вече по колко минути да оставям дадения зеленчук или пък пилето - кога да го сложа него и за колко време. Накакви идеи ?


Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 22:43 от Ninche

# 40
  • Мнения: 146
Айде на рибата Wink Пъстърва, прясна, нарязана на парчета и оваляна в брашно, 1 лъжица олио и 18-20 мин. готвене  http://img25.imageshack.us/img25/7673/si851021bf1.jpg  Само една направихме така, другите изпържихме, имаше някаква разлика във вкуса, но и двата варианта ми харесаха. Голямата разлика беше в перките и кожата - не стават така апетитно хрупкави.  Според мен, ако се използва филе, особено замразено, ще му трябва по-малко време, но пак зависи от количеството.
 
Ninche , виж по-назад в постовете ми, писала съм в каква поредност правих дробчета със зеленчуци, по същия начин правих и пиле. Дробчетата и пилето стават доста бързо, затова е добре да се сложат накрая, а от зеленчуците сложи първо това, което смяташ , че става по-бавно. Снимах таблиците, за да можеш горе-долу да се ориентираш.
 http://img22.imageshack.us/img22/7666/si851023zl1.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/5953/si851024uf3.jpg

# 41
  • София
  • Мнения: 511
РОНГО  Hug Аз тази книжка я имам с минутите за приготвяне, но нямам такава с рецепти, за която говорехте. Simple Smile

Аз пък вчера правих картофи, но ги нарязах на по едро и така ни харесаха повече от пом фритата. Станаха като картофите по селски по заведенията - групкави отвън, а вътре с повече"материал".
Обаче рибата, която правих беше провал - филе от треска, което размразих предварително и нарязах на парчета, които се разкашкаха и крайния резултат беше някакви сухи стърготини.
Ронго, твоята риба изглежда страхотно, но ние купуваме само филета, заради детето и незнам ти как би ги направила тях - може би трябваше да ги овалям в малко брашно и да не ги режа.

# 42
  • Мнения: 55
Аз правих охладено филе пангасиус нарязано на пръчици и овкусено с подправки и стана много прилично. Най-хубавото беше, че дъщеря ми го хареса, а тя е капризна по отношение на рибите.

# 43
  • Мнения: 146
Явно е различно, когато е прясно и когато е замразено. И аз си мислех, че замразеното филе най-вероятно ще се раздроби. Ще трябва да пробваме с брашно, а и времето сигурно трябва да е по-малко.

Ninche ,книжката има 5 рецепти на кръст, 3 от които са за картофи овкусени по различен начин, а другите определено нямат общо с българската кухня. Намерих книжката, но е на английски и в нея липсват трите рецепти дето уж били разработени от Бон апети. Някой от Бон апети може би ги е написал, но със сигурност не е пробвал да ги направи в уреда.
 http://www.lakeland.co.uk/L?content=noticeboard/recipes/actifry.htm

# 44
  • Мнения: 55
Рецептите на Бонапети (чушките бюрек и тиквичките) са от книгата им "Българска национална кухня" и там пърженето е описано по съвсем различен начин от този в ActiFry. Изглежда са решили, че щом става дума за пържене и айдe copy-paste. От английската книжка съм превела няколко рецепти и ако искате мога и аз да направя copy-paste  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт