Гюведженца

  • 5 946
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 318
Да, печени трябва да са Flutter

# 31
  • Мнения: 721
аз ги правя така:на дъното слагам малко масло или маргарин( за готвене,другите стоят като пресечени)отгоре тънка плочка сирене,после доматки( каквито имам в момента-консерва,пюре,пресни и лютеница съм слагала)пак масло,сирене,домати.отгоре нарязан колбас,чубрица,малко водица 3 с.л.(може и без нея зависи от доматите) и чуквам едно яйце.похлупвам с капачето и в микрото на 4 минути.стават супер

# 32
  • Мнения: 721
аз ги правя така:на дъното слагам малко масло или маргарин( за готвене,другите стоят като пресечени)отгоре тънка плочка сирене,после доматки( каквито имам в момента-консерва,пюре,пресни и лютеница съм слагала)пак масло,сирене,домати.отгоре нарязан колбас,чубрица,малко водица 3 с.л.(може и без нея зависи от доматите) и чуквам едно яйце.похлупвам с капачето и в микрото на 4 минути.стават супер
и чушка слагам когато имам-печена или сурова без значение

# 33
  • София
  • Мнения: 1 941
Днес мисля да направя, че имам останали пържоли, та ще заместят колбаса. Иначе редя - колбас, сирене, лук, кашкавал, чубрица, черен пипер, едно яйце отгоре и забождам чорбаджийски чушлета.

# 34
  • Мнения: 1 318
Това с пържолите е наистина добра идея - веднъж направих с останали пилешки пържолки и станаха толкова крехки...  chef

# 35
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540
В загрята фурна ли ги слагате? И до къде пълните гюведжетата?

# 36
  • София
  • Мнения: 12 554
В загрята фурна ли ги слагате? И до къде пълните гюведжетата?

Гювечетата винаги се слагат в студена фурна, защото иначе се пукат.
Пълнят се до вътрешния горен ръб.

# 37
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540
В загрята фурна ли ги слагате? И до къде пълните гюведжетата?

Гювечетата винаги се слагат в студена фурна, защото иначе се пукат.
Пълнят се до вътрешния горен ръб.

А колко време се пекат? Докато фурната достигне 200 градуса минават поне 15 мин. newsm78а

# 38
  • Мнения: 4 394


А колко време се пекат? Докато фурната достигне 200 градуса минават поне 15 мин. newsm78а

АМИ зависи какво си сложила вътре и колко време му трябва.Ако е с готови колбаси или меса 20-25 мин колкото да се умешат вкусове и аромати.Обаче ако е със сурова кайма или месо аз ги оставям половин час и после добавям зеленчуците и кашкавали/сирена /и още около 15 мин...на око преценявам кога е готово.

# 39
  • Мнения: 1 155
В загрята фурна ли ги слагате? И до къде пълните гюведжетата?

Гювечетата винаги се слагат в студена фурна, защото иначе се пукат.
Пълнят се до вътрешния горен ръб.

 NaughtyВинаги слагам гюведжетата в загрята фурна!!!

# 40
  • T"A
  • Мнения: 2 515
NaughtyВинаги слагам гюведжетата в загрята фурна!!!

Аз също  Peace И са готови за не повече от 10 минути.

Не бъркайте гювечетата със стъклените съдове - стъклото (дори огнеопорното) се пука, гювечетата са глинени и някога са ги слагали директно върху огъня  Peace (както е със сача и разни плоскости, които приличат на скара, но са изработени също от глина)

За микровълновата - трябва да се провери в инструкциите, защото не във всички може да се слагат глинени съдове.

# 41
  • Мнения: 4 394
.....Не бъркайте гювечетата със стъклените съдове - стъклото (дори огнеопорното) се пука, гювечетата са глинени и .....
Обаче някои от нас са взели насериозно информацията за това колко отровна е глазурата на глинените съдове и са заменили традиционните красиви но опасни за здравето глинени съдове с напулно безвредното огнеупорно стъкло.

КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ТУК :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=316168.0

# 42
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540


А колко време се пекат? Докато фурната достигне 200 градуса минават поне 15 мин. newsm78а

АМИ зависи какво си сложила вътре и колко време му трябва.Ако е с готови колбаси или меса 20-25 мин колкото да се умешат вкусове и аромати.Обаче ако е със сурова кайма или месо аз ги оставям половин час и после добавям зеленчуците и кашкавали/сирена /и още около 15 мин...на око преценявам кога е готово.

Това включва ли времето на загряванен на фурната, или след като е достигнала нужната температура?

Аз имам стъклена тавичка и като пека в нея директно я слагам в загрятата фурна. Нищо й няма... #Crazy

# 43
  • Мнения: 4 394
Виж това с времето е много относително,защото старата ми печка ''Терма'' ги правеше за час,но в  новата ми фурна стават по бързо.И това на едни и същи градуси  newsm78 не мога да го обясня може да пекат различно.
Истината е че трябва да пробваш и сама да прецениш колко и на какви градуси.Аз слагам в студена фурна и ако имам съмнения отварям и вземам с една виличка от най бавно приготвящия се компонент.Така полека лека ще го налучкаш и за в бъдеще няма да се налага 'да проверяваш''.

# 44
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540
Ясно. Благодаря за инфото момичета, мисля през уикенда да се пробвам върху гюведженцата. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт