Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 юли 2005, 12:00 ч.

Какво със зелен фасул?

  • 11 055
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 412
Имам пресен от мама, но толкова ни е омръзнал с любимия, че вече не ни се помирисва. На какво да го направя, така че да не прилича на зелен фасул...идеи приемам всякакви

# 1
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
От кой вид са - от плоския или от кръглия шушулките?

# 2
  • София
  • Мнения: 1 187
Мога да предложа 4 варианта, за които се сещам.
1. стандартна яхния с картофи (не знам какво на вас ви е омръзнало)
2. гювеч
3. супа с много зеленчуци + фасул
4. салата

Фиданке, не съм много сигурна, но това дето е кръгло не е ли бакла, а не фасул?

# 3
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244


Фиданке, не съм много сигурна, но това дето е кръгло не е ли бакла, а не фасул?
Не, Гато, не е, аз си гледам точно от кръглия на двора
От него правя проста салатка за ракийка в чист вид
Иначе може и един огратен да спретнеш - пак в чист вид или в комбинация с картофи, тиквички.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 187


Фиданке, не съм много сигурна, но това дето е кръгло не е ли бакла, а не фасул?
Не, Гато, не е, аз си гледам точно от кръглия на двора
От него правя проста салатка за ракийка в чист вид
Иначе може и един огратен да спретнеш - пак в чист вид или в комбинация с картофи, тиквички.


Идвам за салатката, от мен ракийката:)
Нямам спомен някога да съм яла такъв Thinking



Мечтице, кажи какво готвиш ти обикновено от фасул, за да даваме идеи.

# 5
  • Мнения: 1 412
Плоски са му шушулките. Обикновено го готвя на яхния с месо, понякога и гъбки, на гювеч също. Сле като тези два варианта ни омръзнаха мнооого пробвах вариант огретен с фасул,картофи и заливка-аз и котката го ядохме. Май на салата не сме го пробвали - Фиди, давай идеята, мъж ми и ракия ще извади ако трябва.

# 6
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183


От него правя проста салатка за ракийка в чист вид

давай я тази салатка, плийз!!!

# 7
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Уф дано да не е късно
Че аз и друга работа имах и изпуснах навреме да отговоря
Така значи - сварявам фасула, изцеждам го от водата и го стряскам с студена вода, за да си остане по зелен, да не потъмнявам (може да сложите и малко прясно мляко в водата в която ври)
След което си забърквате едно достойно сосче от зехтин, ябълков оцет, сол, чесън (сух или смачкан в хаванче) и копър
Заливате с соса и слагате за малко  в хладилника, хем да се охлади, хем и за ракията да е по вкусно

Да ви е сладко!

# 8
  • Мнения: 5 257
....супа с много зеленчуци + фасул...

 newsm10
Редовно правя зеленчукова крем супа.
Бързо - лесно - вкусно  smile3503
Слагам всичко, което се сетя :
Картофи, тиквички, моркови, лук, зелен фасул, малко зехтин.
Накрая слагам пресен магданоз и малко целина и пасирам.
Поднасям със сирене на кубчета.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 159
Твърдо за салатка. Аз лично не обичам ястия с зелен фасул, но салатката с чесънче и копър... е това е друга работа.
А иначе днес на работа имаше в стола мусака със зелен фасул. Като гледах в чинията на колежката имаше пластове от фасул, ориз и домати. накрая заливка. И доста копър. Жените го ядяха, мъжете твърдо залагаха на месните специалитети.
Въпрос на вкус...

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 781
Сигурно вече е много късно , но ще ви кажа моята любима рецепта , която знам от баба:
БОБНИК

1.пак.тесто
2.1кг.зел.фасул
3.1.2кг месо-пилешко, свинско, може и кайма
4.1/2буркан домати
чублица
сол
1гл.лук
1гл.чесън

Месото наразваме на хапки и запържваме  с лука, като се задуши прибавяме и подварения фасул и подправсите и доматите.Разделяме тестото на 2 топки /голяма и малка за капак/,разточва се голямата топка така ,че като се сложи в тава вътре да може да се сложи плънката и се слага в намаслена тава.Отгоре се изсипва плънката от боба и месото  и затваряме с останалата част от тестото/става като питка с плънка/ .Пече се в предварително загрята фурна на 200градуса, ако е нужно после може да се намали.

# 11
Снощи преди да прочета темата и аз се чудих какво да направя зеления фасул. И си измислих сама същата салатка- сварен фасул, олио, оцет, чесън и добавих вместо сол пикантина за салатил Мисля, че стана доста вкусно, а и полезно.

# 12
  • Мнения: 1 412
Сигурно вече е много късно , но ще ви кажа моята любима рецепта , която знам от баба:
БОБНИК


много интересна рецепта...никак не е късно-зеления фасул сега почва!

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 3 200
Сигурно вече е много късно , но ще ви кажа моята любима рецепта , която знам от баба:
БОБНИК

1.пак.тесто
2.1кг.зел.фасул
3.1.2кг месо-пилешко, свинско, може и кайма
4.1/2буркан домати
чублица
сол
1гл.лук
1гл.чесън

Месото наразваме на хапки и запържваме  с лука, като се задуши прибавяме и подварения фасул и подправсите и доматите.Разделяме тестото на 2 топки /голяма и малка за капак/,разточва се голямата топка така ,че като се сложи в тава вътре да може да се сложи плънката и се слага в намаслена тава.Отгоре се изсипва плънката от боба и месото  и затваряме с останалата част от тестото/става като питка с плънка/ .Пече се в предварително загрята фурна на 200градуса, ако е нужно после може да се намали.

Това и аз ще го пробвам, звучи много добре!!!

# 14
Аз правя една разядка с зелен фасул , обаче тя е толкова вкусна и питателна, че човек може само с нея да се наяде. Изпържва се голямо количество лук добре. След това се прибавя предварително свареният и добре отцеден зелен фасул и се запържва също добре. Накрая се добавят нарязани на кубчета домати без люспите. Пържи се всичко това докато остане само на масло. Накрая се слага и чесън.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт