кекс

  • 12 635
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
знаете ли някои лесен кекс и бързичко да става  Praynig

# 1
  • Мнения: 940
виж в търсачката, има много.

Аз лично днес направих този: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=328701.0

Според мен е лесен и бързо става.

# 2
ами то защото има много за това ми е трудно да избера някой ще видя твоя
а и здравей и благодаря

# 3
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Виж и тези рецепти. Може нещо да си харесаш Peace И тук също има много рецепти - всички изпробвани Heart Eyes

# 4
  • Разград
  • Мнения: 3 110
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320410.msg8283342#msg8283342
За мен този е бърз,лесен и вкусен кекс.Препоръчвам ти,първо да прочетеш цялата тема,че има разяснения,ако се спреш на този кекс,разбира се.

# 5
# 6
  • Мнения: 59
Любимият ми кекс от мама. Съответно за малка и голяма форма:
4 яйца                                                                                   6 яйца
1ч.ч непълна захар                                                              1 и половина ч.ч захар
4 с.лвода                                                                               6 с.л вода
4 с.л олио                                                                              6 с.л олио
1 ч.ч брашно                                                                        1 и половина ч.ч брашно
1 ванилия                                                                              1 ванилия
1 с.л какао                                                                            1 с.л какао

Разбиваш белтъците със захарта на сняг прибавяш останалите съставки. Отделяш от сместа и слагаш какаото. И редуваш от двете смеси.  chef

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 316
Като стана дума за кекс, издирвам рецепта за кекс - обикновен, но такъв който става леко като влажен, когато вече е готов. Правеха такъв в завода на майка ми преди. Беше невероятен. Ако някой от вас се сеща какво имам предвид и ми подскаже рецепта, ще съм ви много благодарна. Simple Smile

# 8
  • София
  • Мнения: 1 341







Слагам в кексовото тесто 1 голяма настъргана ябълка (2 малки) - така готовият кекс е много сочен.

# 9
  • Мнения: 411
ето и от мен един ,Щерката само този оби4а

4 яйца
2 4.4аШи захар
1/2 4.4аШа олио
3 4.4аШи браШно
1/2 бакпулвер
около 1 4.4аШа безалкохолно(на нас най ни харесва с лимон или грейпфрут)
казвам около,заЩото разли4но поема,но трябва да стане по реди4ко от нормално тесто за кекс.
отделям няколко лъжици и слагам смляно кафе или какао за Шарка.

голям и со4ен кекс

# 10
  • Мнения: 2 587
Аз правя един по рецепта от мама:
1 чаша прясно мляко;
4 яйца;
1 и 1/2 чаша захар(аз слагам две,понеже мъжа ми обича по-сладичко да е);
1 чаша олио;
3 чаши брашно;
1 бакпулвер;
1 супена лъжица кисело мляко;
половин кафена лъжичка сода бикарбонат;
1 ванилия;
2 супени лъжици какао.

Разбивам яйцата със захарта и после добавям и всичко останало,като какаото го слагам на половината смес след като първата половина вече съм изсипала във формата.Изсипвам и какаовата смес на зиг-заг.
Понякога слагам и по пюрено бурканче сладко или мармалад,като тогава слагам само една чаша захар.
Пека на 100-150градуса.

# 11
  • Мнения: 39
Правя същият като на жмото,само че го правя целият какаов и става много хубав  Peace

# 12
  • Мнения: 1 352
Това руло ти препоръчвам, много лесно и бързо става. Само яйцата и захарта трябва да са много добре разбити.

# 13
  • Мнения: 2 803
Още един глас за това пандишпанено руло. Страхотно е. Peace

# 14
  • Мнения: 4
Здравейте. Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е за тук, но не намерих по- подходящо, дълго търсих, за пръв път съм във форума. Днес направих кекс - уж лесени бърз, но не се изпече.. newsm78 Rolling Eyes Thinking Кората изгоря- и от долу, и от горе, а вътре остава напълно сурово тестото. След като го извадих и рязрязах (аутопсирах трупа Thinking) се оказа, че тестоте се отдели от кората изключително лесно, а кората остана груба, черна и твърда. Защо се получи така. Моля ви, обяснете ми, защото това беше първия ми опит как се пече кекс- на каква температура- (моят се пече окло 1 ч. и 30 мин. на 200 градуса), кога да го погледна дали е готов, по какъв ред се смесват съставките, престоява ли- някои най- общи и характерни неща. Много  ви благодаря! Peace  bouquet  bouquet  bouquet

# 15
  • Мнения: 7 418







Слагам в кексовото тесто 1 голяма настъргана ябълка (2 малки) - така готовият кекс е много сочен.
  И аз често правя този номер,с ябълка,банан,морков...каквото ми е под ръка.Става много хубаво! Peace Simple Smile

# 16
  • Мнения: 2 082
Al_beni_  ,всеки пече различно,но лично аз загрявам фурната първо.след това слагам кекса и включвам само отдолу на 160-180 градуса.пече се около 30 мин,като на края може да влючиш за малко и от горе,но аз лично не го правя...към 30тата минута може да отвориш и да провериш с клечка за зъби,дали е опечен кекса,но от отварянето може и да спадне.въпрос на тренинг е-аз го познавам по миризмата и по това,че започва да се отлепя от формата по края...

# 17
  • София
  • Мнения: 1 341






Ал бени,аз слагам фолио след като кекса отгоре стане златист.
Така пека до  готовност - проба с клечка за зъби.

# 18
  • Мнения: 765
Ето нещо и от мен




Продукти:


- 4 яйца
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч. запар
- 1 ч.ч. олио
- 2 ч.ч. брашно
- ванилия
- 1 бакпулвер
- какао
- шоколад за глазурата и маргарин

Начин на приготвяне:
Продуктите се разбиват с миксер. В малка част се прибавя малко какао и се нашарва кекса. Отгоре отново от основната смес се изсипва.
Пече се на 180 градуса, с хартия за печене отгоре. Накрая хартията се маха. Пробва се с дървено шишче, дали е готово.
Прави се заливка от шоколад и маргарин и се залива кекса.


***За да не изгаря кекса отвън и да остава суров вътре се пече на 180 градуса и се слага хартия за печене отгоре.

# 19
  • Разград
  • Мнения: 3 110
evak ,много вкусен изглежда.Да попитам,всичките съставки ли се объркват с миксера?

# 20
  • Банкя
  • Мнения: 823
Като стана дума за кекс, издирвам рецепта за кекс - обикновен, но такъв който става леко като влажен, когато вече е готов.

За да стават "влажни" кексовете обикновено се слага повече олио/мазнина. Но аз лично избягвам да прекалявам точно с тази съставка. Peace

Иначе това е рецепта за кекс, но вече толкова отдавна го правя, че не меря продуктите и карам малко на око:

3-4 яйца се разбиват с 1 ч.ч. захар (предпочитам кафява). Към сместа се добавя 1/2 ч.ч. олио (за по-влажен 1 ч.ч.). В 1/2 коф. кисело мляко разбърквам 1 бакпулвер. Добавям го към останалата смес. По желание се слага ваниния, канела, какао, смлени ядки. Към така получената смес добавям 2-2 1/2 ч.ч. брашно. Задължително го пресявам. Ако слагам ваниния, канела или какао, ги пресявам заедно с него. Тестото трябва да стане толкова гъсто, че да може да "рисуваш" с него ( изсипвайки с лъжица малко тесто върху останалото в купата може да изпишеш/изрисуваш нещо - личи, а не потъва веднага). Относно разбъркването - препоръчвам миксер, въпреки че аз от известно време използвам тел, но както писах, този кекс го правя от години.
Фурната загрявам предварително до 160-170гр. Изсипвам сместа в намаслена и поръсена с брашно форма и пека при посочената температура. Изваждам за проверка с клечка чак когато се е образувала хубава златисто-кафява коричка. Когато е готов, веднага изваждам от формата и оставям да изстине под кърпа.

Al_beni_ Такъв ефект ми се е получавал, когато не съм сложила достатъчно брашно. Peace

# 21
  • Мнения: 923
1 ч.ч. кисело мляко
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
1ч.л. сода
1/2 ч.л. лимонтозу
4 ванилии
Това е кекса на майка ми аз също го правя от години и става много хубав.
Ако искаш можеш да добавиш настърган шоколад,ябълки, мармалад, орехи,какао и др......става още по-вкусен

Общи условия

Активация на акаунт