Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 ян. 2009, 16:20 ч.

за меренето на температурата

 • 10 454
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 159
Здравейте, наложи ми се да измеря температурата на моето момченце и тъй като през деня е много активен и не стои дори за пет минути на едно място, изчаках го да заспи и тогава я измерих. Та въпросът ми е, ако знаете, повлиява ли това на отчитането или няма значение дали е заспал или буден?

# 1
 • Мнения: 1 814
Няма значение, ако преди да заспи  не си давала температуропонижаващи лекарства.
И аз меря по същия начин температурата на сина си - по същите причини.

# 2
 • София
 • Мнения: 2 200
При дъщеря ми има значение кога се мери.
По-точно меря температура след като поне 30 минути е правила нещо тихо и спокойно или ако вече е заспала.
Иначе термометърът отчита нещо от типа на 37 - 37.2 (детето е доста емоционално).
Мисля, че това се среща относително по-рядко, поне доколкото съм чела за опита на майки във форума.
Но даже и Спок препоръчва мерене на температура след спокойни занимания.

# 3
 • Мнения: 231
Има един много хубав материал за високата Т

стаитя за високата Т при децата

# 4
Здравейте!
Категорично температура не се мери по време на сън, тъй като температурата на спящ човек е по-висока от актуалната. 30 минути след събуждане на дете или възрастен се измерва температурата.
Разбрах го след като 2 пъти се стряскам, че е с 39.9 градуса температура по време на сън. След като се събуди и се разсъни за 30 минути, температурата спада с повече от градус.
Не казвам, че ако има 39.9 температура по време на сън не би следвало да се притеснявам, а че не е актуалната и вярната.
Това, което моят лекар ми е казвал е, че дори и да се измери такава температура, ако детето спи спокойно да не я будя и да предприемам някакви действия. доста усилия и здрави нерви изисква това обаче.
Аз също понякога не мога да я поставя на едно място, но и пускам филмче, ТВ, чета и книжка. За сега успявам д много усилия.
Имам термометър за ухо, но понякога не отчита правилно. Електронните пък при висока температура и изпотена кожа показват с 1.5 градуса по-ниска температура. Така че действам с изпитаните живачни термометри. Купих си нов и забелязвам, че измерват малко по-бързо. Може и да е просто една успокоителна заблуда.
В дупето дори като бебе не съм успявала да й измеря температурата.
Чао 

# 5
 • Мнения: 2 104
Интересно,никога не се бях замисляла,че може да има значение,кога точно се мери Т.Аз винаги съм я мерила в будно състояние.Благодаря за инфото  bouquet

# 6
 • Мнения: 352
Мисля,че доста бих се стреснала, ако спи и ми покаже 39.9. Пък да го оставя да спи до когато си иска-абсурд. Веднага го будя и давам панадол, но най-вече хексалгин при по-висока. Ако показва такива стойности, пък дори и спейки , за мен си са реални. Не се успокоявам,че защото спи-затова така.

# 7
 • Мнения: 6 154
Аз също меря само когато е будна. Имам 2 електронни и доста често показват какво ли не! Rolling Eyes

# 8
 • Мнения: 2 936
Мисля,че доста бих се стреснала, ако спи и ми покаже 39.9. Пък да го оставя да спи до когато си иска-абсурд. Веднага го будя и давам панадол, но най-вече хексалгин при по-висока. Ако показва такива стойности, пък дори и спейки , за мен си са реални. Не се успокоявам,че защото спи-затова така.

определено съм на същото мнение  Peace как да се успокоя,че защото спи затова показва така....цитирам ,galinela,действам по същият начин

# 9
 • София
 • Мнения: 788
Температурата я меря когато е будно детето. Държа я и тя мирува за 1-2 мин, колкото му трябват на термометъра за да отчете колко е. Само знам, че Т не се мери веднага след сън, защото тогава показанието ще е завишено.

# 10
 • Мнения: 634
Само на будно дете- чувала съм, че може и 5 минути след ставане може да се мери при изключителни случаи , но детето трябва да стои отвито през тези 5 мин.(изключителни са случаите, например, като го пипнеш през нощта и е топло).
На мен критерий са ми два електронни термометъра- единият ми служи за проверка, защото моята дъщеря вдига 39 за 5 минути и не й личи въобще- играе си..

# 11
 • Мнения: 9 006
Няма значение кога я меря, но ако покаже 39 градуса, изобщо не си въобразявам, че е от съня. От спящо и будно състояние, най-много да даде половин градус разлика.

# 12
 • Мнения: 327
Големии перипетии изкарахме с тези температури ние - с живачния показва едно, с електронния съвсем друго/разбира се като приспадам/. И се оказва че според единия има, а според другия - няма Т. Говорих тогава с д-г Куфарджиева /детски пулмолог за тези които не я знаят/ и тя каза: никакви електронни термометри, живачния най-точно показвал. Също така каза и да не меря веднага след сън, а да поизчакам малко.

# 13
 • Мнения: 117
За мен най точния начин на мерене на температура си остава под мишница.При висока температура - редувам компреси на краката с хладка вода и след няколко минути разтривам с хавлия и пак отначало с вода.така ни е съветвала личната лекърка.

# 14
 • Мнения: 9 973
Интересно,никога не се бях замисляла,че може да има значение,кога точно се мери Т.Аз винаги съм я мерила в будно състояние.Благодаря за инфото  bouquet
и аз също не знаех

Общи условия

Активация на акаунт