Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 728
Директорката на училището си прави каквото иска. Първо реши да разкара част от децата от занималня под предлог, че тези, които ходят следобяд на алианс или други занимания и родителите им идват да ги вземат, пречели на останалите. Целта явно е притиснати, децата на работещите родители, каквито са 99 процента от тях, да ги запишат в частната занималня, която се намира познайте къде? В същото училище. Една от майките заплаши с подписка за свалянето й, понеже когато записвахме децата, ни се сваляха звезди от небето - ще има занималня, стол, лафка и т.н. Изведнъж се оказва, че занималнята няма да е до 18, ами до 17 и нещо, но децата се изкарват с раниците навън по-рано.
Преди 2-3 месеца част от първокласниците бяха настанени в мухлясало мазе, понеже нямало свободна стая за тях. Едно от децата дори получи астматичен пристъп, но естествено, това не било заради тяхното мазе. Мазето било много топло, представете си. Ми директорката да си премести кабинета там тогава. Предложено беше в мазето да отидат по-големи ученици, а не крехките първокласници, но беше казано, че вероятно родителите на тези по-големи ученици щели да протестират. Може би мисли нас, на първокласниците за глухонеми.  Thinking Днес се сервира ново 20. Част от първокласниците няма да са на занималня от УТРЕ. Проблемът бил, че не можело да се намери учителка за тях. При толкова безработни учителки, директорката не може да намери поне една. Интересно. Сега поне половинатаот децата ще отидат в частната занималня в училището, която е 200 лв. на месец с храната. Просто безобразие.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 08:49 от Шушон

# 1
 • Мнения: 12
Това ми прилича на 1 СОУ. Можеш ли да кажеш името на училището?

# 2
 • Мнения: 4 728
Да, същото е - СОУ "П. Славейков".

# 3
 • Мнения: 12
Да и моята дъщеря учи там, само че е 5-ти клас. Трябва да си отстоявате правата. Аз също съм учила там преди години, за съжаление от известно време нещата вече не са много розови.

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 22:04 от jvruchka

# 4
 • Мнения: 1 667
 Shocked
аз там съм завършила преди 8 години
Училището беше много добро. И директорката също. Но при последното ми ходене разбрах че е починала Tired Много я харесвах  Flowers Rose
Как се казва настоящата директорка?

# 5
 • Мнения: 12
Тепавичарова

# 6
 • Мнения: 4 558
Проблемът бил, че не можело да се намери учителка за тях. При толкова безработни учителки, директорката не може да намери поне една. Интересно.
Що народ гракна тогава, че искали да взимат плата колкото ватманите.
За последствията от потушаването на учителската стачка, или Гроздовете на гнева.

# 7
 • Мнения: 4 728
Ами да взема колкото ватманите, ама да работи колкото тях, защото децата започнаха да получават безплатна закуска едва 2 месеца след първия учебен ден. За стола няма да подхващам тема, защото проблемът е масов.  Tired

# 8
 • Мнения: 12
Според мен проблемът е друг. В други училища защо намират учители???

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 22:02 от jvruchka

# 9
 • Мнения: 4 728
Цялата работа, според мен е, децата да отидат в частната занималня. Предполагам, че има личен интерес.

# 10
 • Мнения: 12
Повярвай ми, че има и други недомислици освен занималнята. Ще видиш в по-горните класове живот и здраве.

# 11
 • Мнения: 4 728
А, горните класове! Училища колкото щеш.

# 12
 • Мнения: 1 217
На нас пък ,в началото на годината  ни казаха,че може и децата,които ходят на алианс и други мероприятия да посещават занималня Thinking Не виждам по какъв начин "пречат" на останалите ThinkingЗа първокласниците се чудя защо не ги настанят в нашата бивша стая,на която със собствени средства сложихме паркет,хм Thinking За цените на частните занимални нямам думи,то бива лакомия,бива,ама чак толкова...пък и от собствени наблюдения имам чувството,че нещата не стоят много по-различно от държавната,всичко си зависи от учителките.За стола и аз ще избегна коментарите,по обясними причини.Прилича на болнична стая,и с тия очукани маси,и върху храната веднъж хвърлих поглед...не,мерси! Но пък иначе си е училище с традиции и  има/познавам много мили и добри госпожи.

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 21:56 от Дон Кихот

# 13
 • Мнения: 258
Подайте жалба в регионалния инспекторат!

РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО, СОФИЯ-ГРАД
1303 София, ул. “Антим I” № 17, тел. 935-60-50, факс 987-04-18

# 14
 • Мнения: 4 728
Да, учителите там са добри. Обаче директорката е явно някаква парашутистка.

Общи условия

Активация на акаунт