Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 ян. 2009, 13:58 ч.

Любимите рецепти на моето семейство

  • 26 875
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 792
Сладкиш с кроасани
3 кроасана
1л.прясно мляко
4 яйца
1ч.ч. захар
1 ванилия
     Кросаните се нарязват на кръгчета и се нареждат в тава, в която е карамелизирана захар. Отгоре се залива със сместа от яйцата, захарта и млякото. Пече се на водна баня и се обръща.

# 16
  • Мнения: 792
Задушен заек
1 заек, нарязан на парчета
 3-4 гл. кромид лук
1/2 п. масло
1 с.л. олио
червен пипер, няколко скилидки чесън, черен пипер, дафинов лист, сол
4ч. вино
4ч. вода
5-6 л. брашно
     В маслото и олиото се запържва само лукът. После се слага всичко останало и се задушава в тенджера под налягане.

# 17
  • Мнения: 792
Салам от бисквити
200 гр. масло
1ч. пудра захар
3 яйца
300 гр. бисквити
1ч. счукани орехи
1л. кафе
1л. ром
       Маслото се разбива със захарта. После 1 по 1 се слагат яйцата , като продължава да се бие. Начупват се бисквитите и заедно с орехите се слагат в крема. Най - накрая се слага кафето и рома. Сместа се слага в хартия и се оставя на студено.

# 18
  • Мнения: 792
Капама
 1  по - голяма зелка
500гр. кайма
1 купичка ориз
1 пиле или 1 заек
1/2 кг. свинско месо/ пържоли
2-3 сурови наденици
кромид лук, черен пипер, чубрица, сол
          С лука, каймата, ориза,ч. пипер, чубрицата и солта си приготвям смес, с която пълня пилето и завивам сърми. После редя в глинен съд или тенджера под налягане: нарязано зеле, свинско месо, пълненото пиле, сърми, нарязано зеле, наденците. После заливам с вода и на тих огън - колкото повече, толкова по -добре!

# 19
  • Мнения: 792
Вкусна запеканка с пресни картофи
7-8 големи пр. картофа
300-400гр. пресни гъби
300 гр. бекон
кашкавал
масло
   Сварявате калтофите, нарязани  на едро. Изцеждате ги и ги запържвате за 2-3 мин. в масло.
Запържвате и гъбите в масло( може да използвате и стерилизирани). Редите в йенска тенджера: картофи, гъби, бекон( нарязан на кубчета) и поръсвате обилно с кашкавал. Печете до златисто.Подправки не съм слагала, но който е любител може да сложи според вкуса си: черен пипер, вегета и т.н.

# 20
  • Мнения: 792
Вкусна запеканка с пресни картофи
7-8 големи пр. картофа
300-400гр. пресни гъби
300 гр. бекон
кашкавал
масло
   Сварявате калтофите, нарязани  на едро. Изцеждате ги и ги запържвате за 2-3 мин. в масло.
Запържвате и гъбите в масло( може да използвате и стерилизирани). Редите в йенска тенджера: картофи, гъби, бекон( нарязан на кубчета) и поръсвате обилно с кашкавал. Печете до златисто.Подправки не съм слагала, но който е любител може да сложи според вкуса си: черен пипер, вегета и т.н.
Ето и снимки- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=392702&pid=13111237

# 21
  • Мнения: 792
Бяла риба с ориз
   Запържвате в тава 1-2 глави кромид лук, 1 стрък праз лук и 1 глава чесън, нарязан на дребно. След това слагате рибата, нарязана на шайби, 1 купичка ориз, сол , черен пипер, 3 купички вода и печете.

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 13:22 от meri1966

# 22
  • Мнения: 792
Лъжлива шкембе чорба
3 свински крачета
1 супа Маги с вкус на шкембе
масло, червен пипер, сол
    В тенджера под налягане се сваряват крачетата. Изваждат се, нарязват се на дребно, налива се чиста вода и се слага пликчето Маги. Като поври 10 мин. си запържвате маслото и червения пипер. Евтино и вкусно!

# 23
  • Мнения: 792
Реване
  4 яйца
  1 ч.чаша захар
  1 1/2 ч. чаша брашно
  1 амонячна сода или бакпулвер
          Разбиват се яйцата с тел, като постепенно се прибавят захарта, брашното +содата. Пече се 20 мин. Сироп: 6ч.чаши вода+ 12с.л. захар. Залива се след като  реването изстине.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 22:36 от meri1966

# 24
  • Мнения: 792
Млечна баница ІІ

  1ч. ч. захар
  1ч. ч. кисело мляко
  1/2 ч. ч. олио
  3 яйца
  1 бакпулвер
  1 ванилия
            Горепосочените продукти се разбъркват с миксер. След това се редят 2 кори, смес ,2 кори ,смес и т.н. Преди да се изпече се нарязва на парчета. След като изстине се сиропира със сироп: 3ч. ч. вода+ 2ч. ч. захар.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт