Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 юни 2004, 04:50 ч.

Как се прави бисквитена торта?

  • 43 006
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 452
Цитат на: renci
Пела видях че си се сдобила с много рецепти за бисквитена торта затова няма да ти пиша моята,а ще ти предложа нещо друго.
Тора е един страхотен сладкиш с кроасони.
Значи:
Купуваш 5-6 кроасана в зависимост от това колоко голяма тавичка ще ползваш.На дъното на товота карамелизираш малко захар и докато още е топла залепваш върху нея кроасанте.Надупчваш ги малко с вилица и ги заливаш със смес за крем карамел.После слагаш тази тавичка в една малко по-голяма тавичка и печеш на водна баня.
После внимателно обръщаш сладкиша и можеш да залеш с сироп по желание.Плодов,шоколадов ит.н.
Става страхотен.У нас си изяждат и пръстите като го направя.

Да ви е сладко!



И аз правя такава вкусотия, но използвам от малките кроасанчета на 7days, нареждам ги в кръгла форма, към сместта за крем-карамел добавям пакетче желатин.
А за сервирането  най ми харесва с 1-2 топки сладолед отгоре.........пак си изаяждаме пръстите Wink

# 16
  • Мнения: 151
Къде ги намирате тези бисквити в чужбина? Аз много обичам едно бисквитено руло с шипков мармалад, но не мога да си го направя, защото тук (Германия) не намирам като нашите маслени бисквити  Sad

# 17
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Цитат на: Mary Popons
Къде ги намирате тези бисквити в чужбина? Аз много обичам едно бисквитено руло с шипков мармалад, но не мога да си го направя, защото тук (Германия) не намирам като нашите маслени бисквити  Sad


А шипков мармалад къде намираш??? Или ти го носят от БГ?
Би ли написала рецептата, аз обожавам шипков мармалад...

 Grinning  Grinning  Grinning

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 4 069
Тане аз със сладолед не съм пробвала но ми звучи страхотно и задължтелно  ще го направя.Мерси за идеята.
А иначе най-вероятно ще е по-лесно да се обърне сладкиша като се сложи желатин.И затова мерси.Вече няма да се мъча като го обръщам.

# 19
  • Варна до морето
  • Мнения: 2 655
Момичета страхотни сте!
 Confused:  Confused:  Confused: Май тук са се събрали все баш кулинари, а?
Цитат на: diemma
1л прясно мляко
4 жълтъка
4 препълнени с.л. брашно
1 ванилия
6-7 с.л. захар

Всичко се смесва( ако стане на бучки можеш да използваш пасатора) и вари до леко сгъстяване и непрекъснато се разбърква. За торта трябва да е малко по-рядко (като смес за палачинки), ако искаш само крем се вари повечко.

След като истине кремчето с,е прибавят 4 белтъка разбити на твърд сняг.Получената смес става много пухкава.
Следва реденето на бисквитите,както са описали момичетата по-горе.


Направих тортата   cook на Diemma. Разбира се спазих съветите на другите момичета.
Не знаех какъв крем да взема. А и тези американски прахоляци никак не ми вдъхват доверие. И винаги прекаляват със захарта.

Стана много вкусна. Браво.  Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap

# 20
  • Мнения: 3 452
Цитат на: renci
Тане аз със сладолед не съм пробвала но ми звучи страхотно и задължтелно  ще го направя.Мерси за идеята.
А иначе най-вероятно ще е по-лесно да се обърне сладкиша като се сложи желатин.И затова мерси.Вече няма да се мъча като го обръщам.


да, желатинът стяга много добре сместта и няма проблем с обръщането. бих ти препоръчала този на Dr. Oetker - тази марка е най-добра според мен.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 672
Pela,ако знаеш как ме зарадва!
Благодаря и на всички момичета за чудесните рецепти.Тези дни ще пробвам тортата с кроасани! Grinning

# 22
  • София
  • Мнения: 592
Цитат на: Mary Popons
Къде ги намирате тези бисквити в чужбина? Аз много обичам едно бисквитено руло с шипков мармалад, но не мога да си го направя, защото тук (Германия) не намирам като нашите маслени бисквити  Sad


Може ли рецептата на бисквитеното руло с мармалада? Stuck Out Tongue  Laughing

# 23
Да, шипков мармалад си имам от България :о)

Ето и рецептата:
Взимат се кръгли маслени бисквити без дупка и всяка бисквита се маже с шипков мармалад и се залепва върху предната - да стане като цилиндър - ред бисквита ред мармалад. Оставя се за 2 часа в хладилника да се стегне и след това се намазва отвън с маслен крем (масло разбито с пудра захар), овалва се в пудра захар и се оставя пак в хладилника за стягане. Най-добре да се реже на следващия ден на кръгчета с дебелина половин см. (по диагонал). Става ефектно, но е доста сладко предупреждавам - да не се яде по много наведнъж :о)

# 24
  • Мнения: 151
О, гостът по-горе бях аз.

# 25
  • София
  • Мнения: 148
Това руло с мармалада и бисквитите майка ми го правеше на сладки - слепва 2х2 бисквити с мармалад (може и да не е шипков, а от сливи или ябълки), после ги маже отвън с маслен крем и овалва в смляни орехи. Стават фантастични, да си оближеш пръстите, само че е по-голяма врътня!

# 26
  • София
  • Мнения: 1 911
Цитат на: Taneto
Цитат на: renci
Тане аз със сладолед не съм пробвала но ми звучи страхотно и задължтелно  ще го направя.Мерси за идеята.
А иначе най-вероятно ще е по-лесно да се обърне сладкиша като се сложи желатин.И затова мерси.Вече няма да се мъча като го обръщам.


да, желатинът стяга много добре сместта и няма проблем с обръщането. бих ти препоръчала този на Dr. Oetker - тази марка е най-добра според мен.


Да попитам - желатина първо го оставяте да набъбне в студена вода, после го подгрявате да се разтопи и тогава ли го слагате в млечно-яйчената смес или направо го цопвате вътре?

# 27
Това с кроасаните е супер, ама не залепва ли за тавата от карамела?  Sad  Как се отлепя после?

# 28
  • Мнения: 3 452
Тъкмо отварях готварския форум и бам: ЛС от Raya.
Ето подробности:

Желатинът се приготвя според описанието на пакетчето.
В случая с Dr. Oetker e така: праха се разтваря с 4 с.л. студена вода в малък съд; оставя се да набъбне за няколко минути - получава се нещо като лепкава каша; след това се загрява на водна баня, но без да завира, докато се разтвори добре - сместта се втечнява. Едва тогава се добавя към сместта.

След изпичане на следкиша е необходимо да престои в хладилника поне за 1 нощ. така карамелизираната захар се втечнява както при нормалния крем карамел и обръщането не е трудно. Добре е обаче тавичката, в която ще се пече да не е много висока, за да може при обръщането сладкиша да не пада от високо в подноса. Аз го пека в стъклена форма и не залепва.

# 29
  • Пловдив
  • Мнения: 4 069
Тане пробвах с желатина.Стана много хубаво и доста по-лесно за обръщане.
Голямо мерси,че ме светна Bulb  Bulb  Bulb .

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт