Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 ян. 2009, 14:09 ч.

рецепти за грис и нишесте

  • 14 248
  • 35
  •   1
Отговори
  • Мнения: 53
Здравейте мами, може ли да ми кажете как приготвяте грис и нишесте на вашите бебчета някоя рецепта, срамота но не зная как  Embarassed

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 7 705
Грис - на 1л вода или мляко се слагат 5 с.л захар (или по-малко, на вкус). Като заври се добавят 2 кафени чашки грис при непрекъснато бъркане, вари се 2-3 мин и готово.
Нишесте - на опаковките си пише. Различните марки са за различно количество течност.

# 2
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 775
Грис-на около 200гр вряща вода слагам 2с.л. грис. Бърка се непрекъснато до сгъстяване. Ако ще слагам от АМ вътре, не подслаждам допълнително, иначе 1ч.л. захар или 1к.л. плодова захар.

Нишестето не се сещам много как беше. На опаковката трябва да пише. Просто смяташ за едната доза как да е.

# 3
  • Мнения: 6 050
Съжалявам, че не разбрах правилно, но може ли да уточните? Кога и колко АМ се слага в гриса? Излиза, че се прави само с вода! newsm78

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Сваряваш гриса с вода, след охлаждане добавяш сухо АМ  Peace

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 129
Ние сме на вашата възраст и гриса го приготвяме по следния начин- 100гр прясно мляко 150гр-вода , 2 лъжици грис или 250гр вода ,2 лъжици грис отделно сварявам примерно 1 ябълка /за 2-3мин./ после всичко това го пасирам. За нишестето ако питаш за натуралното ,го правя по следния начин -250мл вода 3-4 лъжици нишесте /разтворено предварително/ и пак сварявам плод пасирам го и го прибавям към нишестете -става киселче

# 6
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 14 985
Ние сме на вашата възраст и гриса го приготвяме по следния начин- 100гр прясно мляко 150гр-вода , 2 лъжици грис или 250гр вода ,2 лъжици грис отделно сварявам примерно 1 ябълка /за 2-3мин./ после всичко това го пасирам. За нишестето ако питаш за натуралното ,го правя по следния начин -250мл вода 3-4 лъжици нишесте /разтворено предварително/ и пак сварявам плод пасирам го и го прибавям към нишестете -става киселче

Прясно краве мляко се препоръчва да не се дава на детето поне до навършване на 1 годинка. Иначе аз приготвям грис по подобен начин, но добавям адаптирано мляко, според възрастта на детето.

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 519
  Сварения грис смесвам с намачкан банан,или с плодово пюре,или с някакъв друг плод.Разбира се и грис със мляко,моите принцески го обожават  Grinning.Освен това можеш с нишестето да направиш бисквитена торта.Ред бисквити"Закуска",ред нишестен крем.Красота.

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 7 705
Прясно краве мляко се препоръчва да не се дава на детето поне до навършване на 1 годинка. Иначе аз приготвям грис по подобен начин, но добавям адаптирано мляко, според възрастта на детето.
[/quote]


Не се дава във вид на напитка. В кремчета и грис може.

# 9
  • София
  • Мнения: 9 959
аз правя на око докато се сгъсти

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 406
 И мен ме интересуват различни мнения относно приготвянето на гриса и нишестетата. А за царевично нишесте може ли някой да каже как го приготвя и към какво го добавя за да се получи нещо вкусно newsm78
 Иначе по темата - и аз първо сварявм гриста във вода / на око са пропорциите, не мога да кажа/ и след това добавям разтворено АМ, но не сухо, както бе казал някой....сухо не се слага така директно Naughty

# 11
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 775
Amilia_ , на гърба на нишестето не пише ли как се приготвя? Иначе аз единствено съм правила бисквитената торта, за която maya_78 е писала, като става и с обикновени бисквити, но тях ги топя първо в мляко/вода преди да ги подредя. АМ аз го слагам сухо на края, като изстине "нещото", не виждам какъв е проблема, разтваря се чудесно.

# 12
  • UK/София
  • Мнения: 7 671
Здравейте мами, може ли да ми кажете как приготвяте грис и нишесте на вашите бебчета някоя рецепта, срамота но не зная как  Embarassed

       
Грис - на 1л вода или мляко се слагат 5 с.л захар (или по-малко, на вкус). Като заври се добавят 2 кафени чашки грис при непрекъснато бъркане, вари се 2-3 мин и готово.

 Понякога мислите ли като отговаряте?!

# 13
  • Варна
  • Мнения: 165
Аз го правих така:
1. 200мл. АМ
2. 1 ч.л.захар
3. 2-3 ч.л. грис
Слагам малко вода за да разтворя гриса,след това захарта и АМ.Слагам на котлона и варя,докато стане гъста каша.
Нишестето по същия начин...
п.с. Сега вече,го правя с прясно мляко,но зависи колко сте големи и дали сте с алергии.

Ако искаш,след като го свалиш от котлона може да настържеш ябълка.

# 14
  • Мнения: 1 061
Аз правя грис така:
Пропорции 1/4 в полза на водата. Слагам една част грис + 4 части студена вода. Ти си избери подходяща мерилка, може да сложиш половин кафена чашка грис + 2 чашки вода. На котлона и бъркам докато се сгъсти. Бъркам само в една посока, иначе може да стане на бучки. Когато изстине добавям 3-4 лъжички АМ. Можеш да добавиш и плод, ако желаеш.
Нишестето приготвям "на око". Използвам само царевично и пшенично - натурални. Варя с вода и добавям АМ. Става си достатъчно вкусно. Също може и пасиран плод да се сложи.
Захар никъде не слагам. АМ си е достатъчно сладко, а по-късно, когато започнах да приготвям с прясно мляко, също не съм слагала захар.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт