Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 87
Здравейте мили майчета,
Първо искам да изкажа голямото си възхищение от идеята за създаване на такъв форум!
Второ да кажа на всички мами да бъдат много силни и да дават много любов на децата ци и по една целувка от мен и мойто бебе Антон.
А сега и за нашия проблем:
Бебе Антон сега е на 9 м , той се роди с аномалия на половите органи - Хипоспъдяс пенокроталис- хипосластичен фаус, слепнати лабиоскротални гънки и недоразвити тестеси (с една дума хермафродизъм). Направихме необходимите генетични изледвания резултатите от които са 46ХУ/45ХО т.н. Гонадна Дисгенезя.Отгоре на всичко от всичките изследвания детето получи и припадъци , някаква форма на епилепсия и вече на 9 м има биял косъм на главата си. Детето произвежда значително количество тестостерон  но по данни на сцинтигравското изледване нима тестулярен паренхим(тестис) Оказва се че това което го има не е нито тестис нито яйчник. Докторите казаха че тези неща трябва да се отсранят и да бъде сменен пола на детедо - да стане момиче зашото в противен случай има риск от туморни образования в пубертета, но никoй не може да даде гаранция за това какво ще бъде психическото развите на детето - дали ще се чувства ката жена или мъж. чета из интернет има хиляди подобни случаи и за съжаление при смяна на пола в побертета повечето които са направениъжени' изглеждат като мъже и се чустват като мъже единствения избор за полов живот е хомосексуалнос, ако до преди това не се стигне до фатален край било от медицински проблем или от психическа разруха. Най лошото е че детето ще разби ра че е по раличнo и не се знае как ще е адаптира към останалия свят.
Иначе бебе Tony е едно прекрасно дете , както всички деца , гука , вури се на 360 градуса из креватчето и се радва на живота които е твуре суров и му предлага минимум 3 операциии още и безброй гадни изследвания.

щЕ БЪДА БЛАГОДАРНА НА КАКВАТО И ДА Е ИНФОРМАЦИЯ И ПОНЕЖЕ НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВЛИЗАМ чЕСТО В ИНТЕРНЕТ (нЯМАМ пс, А И ПОСТОЯННО СМЕ ПО БОЛНИЦИ) щЕ СЕ РАДВАМ АКО МИ ПИшЕТЕ И СМС НА 0887215409

ОщЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРАИ И ДАНО ВСЯКО ДЕТЕ ДА ИМА АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ КОИТО ДА МУ ПОМАГА В НАЙ-ТРУДНИТЕ МОМЕНТИ

Последна редакция: нд, 31 юли 2005, 18:58 от yosarian

# 1
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 541
Нямам представа от това заболяване и немога да ти помогна:((
Няма ли шанс след операциите детето да приеме добре женският си пол и да се чуства ОК със себе си?
Ако има и най-малката вероятност...пожелавам ти да сеслучи на него!!!!

Целувки и на вас двамата!!!!

# 2
 • София
 • Мнения: 4 407
И аз не знам нищо по въпроса, но щом мнението на лекарите е за операция... Предполагам, че после може да се подтисне производството на тестостерон, и с подходяща психическа помощ да се наместят нещата. Пожелавам ти да намерите изход!

# 3
 • Мнения: 87
Благодаря за пожеланията!
Са съжаление никой не може да каже как ще се чувства детенсе и дори до известно време да се чувства жена , винаги може да каже защо сте ме направили жена , а не сте ме оставили момче за да стана мъж и тогава Sad

# 4
 • София, в офиса
 • Мнения: 1 269
Здравей Аля,
заболяването, което описваш спада към генетичните заболявания на Х и У хромозомите, това вече би трябвало да го знаеш. Много са редки, затова има малко информация по въпроса. Пиша ти това за да ти подскажа да се объртене за консултация към д-р Кременски виж на http://www.bg-mamma.com/categories.php?category_no=124
той има повече опит. Аз досега съм виждала само едно такова дете, беше в дом за деца и юноши, някъде в южна България, не помня вече, но не помня да му бяха правили операция или поне не ни дадоха информция.
 каквото и решение да вземете за пола, трябва да бъдеш спокойна, че никой няма да те обвинява после, защото ще си направила най-важното - ще си намалила риска от допълнителни усложнения.
Не можах много да ти помогна, но все пак отиди при доц.Кременски за консултация, дори ако трябва само ти да си поговориш с него
Стискам палци, сега ще потърся информация в нета,ако има newsm10

Последна редакция: сб, 30 юли 2005, 15:46 от nnnnina

# 5
 • Мнения: 4 372
Здравей Аля,
за съжаление и аз не мога да ти помогна, но искам да те подкрепя и да ти кажа, че винаги има шанс и винаги има надежда! не се предавайте!
целувам ви с малкия Антон Heart Eyes

# 6
 • София, в офиса
 • Мнения: 1 269
С общи усилия с Томова ти намерихме това http://www.kumc.edu/gec/support/ambig.html

# 7
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Здравей,
въпросът ми е не може ли да оперират детето и то да си остане момче. Момиче може да стане и в по- късна възраст и ако се чувства такова и ако то реши. Предполагам, че имате намерение да му обясните като попорастне че е по- различно, за да свикне по малко и да не страда в най ранимата възраст. Ако организма в един момент изкрещи искам да съм момиче- винаги може да стане момиче, но обратния вариант май е по- труден. Желая ви от все сърце да наверите верния път и решението което вземете - ще е най правилното- не бива да се съмнявате.То ще винаги за доброто на вашето детенце.  Hug Добре дошла при нас и когато имаш възможност пиши как сте. Виждам, че си оставила телефон. По принцип не е много разумно да се оставят такива координати в Интернет, но ще го оставя, защото случаят е специален.

# 8
Здравей Аля,
добре дошла много съжалявам за това което сте приживели и трябва да преживеете, но се надявам това да ви направи силни и да се борите за детенце, защото той ще има нужда от твоята сила и подкрепа и ако ти като майка бъдеш силна и непоколебима то и то ще израсне силно и ще намери мястото си в света - Ние тук всички мами  много се подкрепяме, така че ако имаш нужда от това, то това правилното място. Всички мами са много силни и се борим за  оцеляването на децата си с всички сили - Битката е трудна понякога ти се струва, че е загубена, но ти не трябва да се предаваш. Така че кураж, гордей се с детето си радвай му се и ти пожелавам успех - каквото и решение да вземеш относно пола ти си майка и го правиш с оглед на това да се предотвратят по- лоши последсвия, а детето ще се възприема като такова, каквото ти го възприемаш, newsm10 

# 9
 • Мнения: 3 698
Здравей Аля, не мога да ти помогна с инфо, но силно се надявам, каквото и решение да вземеш, бебе Тони да е добре и да има щастливо детство и прекрасен живот Praynig . Миличка, трябва сега да си много силна, за него е важно да се чувства обграден от любов, силно ви прегръщам и двамата  Hug .

# 10
 • Варна
 • Мнения: 911
И аз не мога да ти помогна с определен съвет, но си спомням, че преди време гледах по Дискавъри за такива случаи. Операциите за смяна на пола при бебетата не са били успешни, в смисъл, че като са порастнали децата са се идентифицирали с този пол с който са родени.
Но ако има опасения, че има риск от туморни образования в пубертета....по-добре е да се направи операцията, докато е малко детето.

Дано да вземеш правилното решение и Тони да е здрав и щастлив  Heart Eyes

# 11
 • Мнения: 2 524
Нямям представа кое е добре за детето, но не винаги лекарите могат да предвидят всичко. Потърсете съвет и от проф.Симеонов- чувала съм че е най добрия генетик в Б-я.Може би трябва да се консултирате и със психолог.Аз лично на твое място бих потърсила съвет от специалисти във Германия.Незнам обаче как да се свържеш.Попитай в генетиката.

# 12
 • Мнения: 1 710
Става ми тъжно когато чета тези истории и си мисля нямат ли край. Явно не - и за съжаление по една или друга причина даже се умножават.
Вярвам обаче, че специалното дете е при специални родители, както неведнъж сме си казвали. Така, че кураж и сила, а най-много от всичко ти желая мъдрост, за да избирате вярното. Praynig

# 13
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 186
Здравей!
ДА ти е живо и здраво детето! НЕ гледай толкова песимистично - само да е живо и здраво /каквото и да значи това в този случай/ - всичко друго с много любов и с късмет ще се нареди! Хората, по-различни в сексуалната си орпиентация са налице от древността - когато това дори се е приемало нормално в по-напредничаваи и развити общества, до сега - когато това е дори модерно. Уви живота е допълнително усложнен при един такъв проблем, но е напълно възможно детето да порасне без да премине през ада - стига да има вашата любов, разбиране и подкрепа.
А съвет.. ще ти кажа само това - ако има риск от рак - нужно е да се отстрани всичко което може да го причини.... Това се случва уви  и на напълно нормални мъже... и дори да оставите мъжките полови органи - ако те после бъдат отстранени поради това страшно заболяване - пак опирате до решението да се премахнат... Може би това е най-доброто решение... Уви много е тежко да знаеш че решението ще предреши съдбаа на детето... но и на нормални мъже тнова им се случва.
Уф дано вземете правилното решение! Успех и целуни малкото съкровище!

# 14
 • Севлиево
 • Мнения: 1 662
Здравей,
въпросът ми е не може ли да оперират детето и то да си остане момче. Момиче може да стане и в по- късна възраст и ако се чувства такова и ако то реши. Предполагам, че имате намерение да му обясните като попорастне че е по- различно, за да свикне по малко и да не страда в най ранимата възраст. Ако организма в един момент изкрещи искам да съм момиче- винаги може да стане момиче, но обратния вариант май е по- труден. Желая ви от все сърце да наверите верния път и решението което вземете - ще е най правилното- не бива да се съмнявате.То ще винаги за доброто на вашето детенце.  Hug Добре дошла при нас и когато имаш възможност пиши как сте. Виждам, че си оставила телефон. По принцип не е много разумно да се оставят такива координати в Интернет, но ще го оставя, защото случаят е специален.

Мила, Аля, за съжаление и аз не мога да помогна с инфо...
Само да ти кажа, че в класа на племенника ми има едно момиченце, в което за съжаление няма нищо женско-походка, поведение и глас-като на момченце. Тя се е родила с два пола и родителите й са избрали този, но май са сбъркали Sad
Дано вземете вярното решение и детенцето да се оправи PraynigБъдете силни!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт