Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 5 747
Здравейте, г-жо Танева-Димитрова,
 
Благодаря Ви, че се свързахте с Нестле България.
 
Пиша Ви във връзка с Ваше запитване от 17 юли тази година, касаещо един от предлаганите от нас продукти, а именно NESTOGEN.
 
Преди всичко бих искала да се извиня за този позакъснял отговор. Нужно ми бе време, за да направя проверка във връзка с казуса в Русия. След получената информация, бих могла да кажа следното:
 
Руската Асоциация за генетична безопасност е основана през март 2004. Лабораторията, която използват за своите проучвания, Биоком, е специализирана в анализ на заболявания, предавани по полов път  и не е оторизирана да провежда сложни анализи на генномодифицирани продукти. Информацията, обаче, която подава на медиите, 3 месеца по-късно касае съдържанието на бебешки продукти на различни компании. Обвиненията за 50% до 100% генномодифицирани продукти в състава на бебешки продукти, които отправят към големи компании - производители на същите, обаче, се оказват неоснователни. Най-малкото защото бебешки продукт, съдържащ 100% генномодифицирани съставки, не съществува  - това би означавало да е 100% соя.
 
Нестле и останалите компании провеждат независими лабораторни изследвания. Нестле дори изявява желание мостри от същите продукти, анализирани от Биоком, да бъдат предоставени за изследване, но среща нежеланието на Руската Асоциация за съдействие.
 
В крайна сметка, независимите лаборатории доказват факта, че в NESTOGEN няма генномодифицирани продукти. Това се потвърждава и от GeneScan Laboratory, Германия - лаборатория, специализирана в този вид изследвания и високо уважавана заради прецизността на анализите си.
 
Г-жо Танева-Димитрова, с това писмо бих искала да Ви уверя, че NESTOGEN наистина НЕ съдържа генномодифицирани продукти. Предписанията на Европейското, Руското и Българското законодателство, както и Кодекса на Световната Здравна Организация, стриктно се спазват от Нестле. Като компания, грижеща се в максимална степен за правилното израстване и хранене на бебетата, ние не можем да си позволим нарушаване на закона или пък несъобразяване с изискванията на потребителите. За нас правилното хранене е първостепенна грижа. Суровините, използвани в нашите продукти, НЕ са с генномодифициран произход и за поддържане на високото качество са въведени системи за проследяване и контрол.
 
Надявам се да съм отговорила на Вашето запитване и да съм вдъхнала увереност, че NESTOGEN е 100% NON-GMO.
 
Ако имате други въпроси и въобще, нещо, което Ви интересува за нас или нашите продукти, моля, не се колебайте да се свържете с мен.
 
С пожелания за прекрасно лято,
 
Мария
 
Maria Hristova-Svec
Consumer Services Manager
NESTLE Bulgaria

п.с. публикувам го с разрешението на г-жа Христова

# 1
 • Мнения: 7 759
Браво, звучи много успокоително........но тя всичко може да ти напише....да не мислиш, че ако има такова нещо с готовност ще си признае......а и тя сигурно не е на ясно......информацията и я снасят от Нестле, не е тръгнала да разследва истината....

Дано да е истина,....но се съмнявам

# 2
 • Мнения: 6 222
Браво, bibi, много добра работа си свършила!  smile3501

# 3
 • Мнения: 6 147
Браво, Биби!
Мерси, че си пуснала отговора и на нас Hug

# 4
 • sofia
 • Мнения: 479
Срам, не срам, но да попитам. Знам, че има такова сухо мляко/?/ на нестле, но както представлява то и за какво и кога се използва?

# 5
 • Мнения: 6 147
Срам, не срам, но да попитам. Знам, че има такова сухо мляко/?/ на нестле, но както представлява то и за какво и кога се използва?
адаптирано е млякото, на опаковката пише, че може да се използва за всички възрасти (от момента на раждането или нещо такова), представлява на вид същото като другите млека - в метална кутия и пр. и цената му е от порядъка 5 лв - 5,30 лв.

# 6
 • Мнения: 2 489
А някой може ли да ми обясни с какво са вредни за здравето генно-модифицираните продукти?

# 7
 • Мнения: 7 759
Ето ти да разгледаш една тема от този форум....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2745.0

# 8
 • София
 • Мнения: 5 747
Проблемът не е в това да ли са вредни или не (не мисля, че са), а в правото на избор - производителите са длъжни да обявяват на опаковката ако има ГМО, особено що се касае за детски и бебешки храни пък всеки сам си решава

http://www.dnevnik.bg/evropa/show/Default.asp?storyid=4643&rubrid=104 ето малко инфо в нета има много

# 9
 • Мнения: 7 759
Ето още за Гмо продуктите и кампанията на Грийнпийс против тях...защо и как:
http://www.greenpeace.org/international/campaigns/genetic-engineering

# 10
 • Мнения: 2 489
Тенк ю!

# 11
 • Мнения: 1 697
Браво, Bibi  smile3501 smile3501 smile3501

# 12
 • Мнения: 843
Благодаря!!  Добре, че попаднах на темата, че от 1.5 месеца сме на Нестоген... доста млека смених,  на детето му хареса. 
     Беше на Аптамил - 1 , но ядеше малко. Сега правим пауза с Нестоген, докато стане време за Аптамил - 2.


        Но млякото си е вкусно и детенце го обича... поне яде:-))

# 13
 • където има любов
 • Мнения: 306
И ние сме на Нестоген и съм довооолна,много е вкусно даже но защо е толкова евтино???

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт