Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • Мнения: 8
Здравейте на всички. Отдавна чета форумът, но досега не съм писала в него. Имам следният проблем: Дъщеря ми е във втори клас. Още от първи клас има един съученик който е с отвратително възпитание (ако изобщо може да се каже, че има такова). Та този въпросния постоянно бие съучиниците си, псува и обижда дори и класната им. А тя вдига рамене и казва :  "Безпомощна съм.", "С вързани ръце съм.". Такива направиха законите в България, че може да е супер лошо едно дете, а учителят не може дори ухо да дръпне. Вчера онзи бабаит е ритнал дъщеря ми с все сила по слабините и тя се върна насинена. Дайте ми някакъв съвет! Как трябва да действам, че този бабаит да не може да тормози дъщеря ми.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 17:49 от shefence

# 1
 • Мнения: 16 792
При подобно нараняване отивате и изкарвате медицинско на дъщеря ти.
С него в детска педагогическа стая.
И не разбирам как може 2години едно дете да тормози всички останали, включително и класната и никой до сега да не реагира.
Уведомява се и директора, викат се родителите.
Подобен удар в слабините на малко момиче не е никак безопасно.

# 2
 • Мнения: 186
Понеже това упражнение вече сме го правили, ще разкажа за моя опит. В класа на дъщеря ми побойниците бяха цели трима, класната - безсилна (и тя беше насинявана още в първи клас), а директорката само се правеше на заинтересована. След подписки от страна на родителите, извънредни родителски срещи и ужасно много разговори на децата с психолога на училището, резултатът беше следният - родителите на две от децата се почувстваха неудобно (според мен) и ги преместиха в други училища. С майката на третото обаче случаят бе по-особен. Детска педагогическа стая работи с детето и родителите много време, за други мерки дума не можеше да става... В крайна сметка, аз бях поредният родител на кротко дете, който реши да си потърси друго училище...

Много ни е тромава системата, за жалост. Действайте, разбира се, но много не разчитайте нещо сериозно да се промени. Confused

# 3
 • София
 • Мнения: 403
Една приятелка имаше същия проблем. Организираха се няколко родители, написаха молба да се премести проблемното дете и го преместиха. Просто трябва да има подписите на определен брой родители от класа - не знам колко точно, но може да попитате и да пробвате.

# 4
 • Мнения: 8
След обед , когато отида при класната им, смятам точно това да обсъдим. Но все пак всеки съвет е от полза, за да може да се приключи с всичко това. А не да разбутам-разбутам нещата и пак да си остане същото. Искам да се подготвя предварително за няколко вариянта.

# 5
 • Мнения: 1 312
shefence много неприятна история,до като четях си представях,че е моята дъщеря и направо   #Cussing out
Съвет не мога да ти дам,защото слава бога сме нямали такъв проблем,но ще следя темата
за да разбера какво се предприема в такива ситуации.
Успех стискам палци скоро да разрешите проблема  Hug

# 6
 • Мнения: 8
shefence много неприятна история,до като четях си представях,че е моята дъщеря и направо   #Cussing out
Съвет не мога да ти дам,защото слава бога сме нямали такъв проблем,но ще следя темата
за да разбера какво се предприема в такива ситуации.
Успех стискам палци скоро да разрешите проблема  Hug
Благодаря. Обещавам да пиша как е приключило всичко(когато приключи). Все още търся идеи какво би могло да се направи.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 13:53 от shefence

# 7
 • Мнения: 165
 а родителите на побойника информирани ли са?
Те какво казват по въпроса?

# 8
 • София
 • Мнения: 403
Разпитах приятелката си и тя ми обясни, че минимум трима родители пишат или по-скоро един пише, а трима подписват, молба до директора на училището като излагат оплакванията си и молят да се обърне внимание или да се вземат мерки,че многократно са говорили с класната, с родител на детето и ефект няма. Дават молба в деловодство и искат входящ номер. При това положение директорът официално трябва да вземе становище като местене в друг клас, друго училище и т.н.

# 9
 • Мнения: 8
а родителите на побойника информирани ли са?
Те какво казват по въпроса?
Бащата беше викан няколко пъти при педагогическия съветник, но нищо. А ние родителите няма как да говорим с него, защото не е идвал на нито една родителска (аз поне не съм го видяла, а нямам пропусната родителска).


Разпитах приятелката си и тя ми обясни, че минимум трима родители пишат или по-скоро един пише, а трима подписват, молба до директора на училището като излагат оплакванията си и молят да се обърне внимание или да се вземат мерки,че многократно са говорили с класната, с родител на детето и ефект няма. Дават молба в деловодство и искат входящ номер. При това положение директорът официално трябва да вземе становище като местене в друг клас, друго училище и т.н.
Благодаря за подробната информация. Ще я използвам.

# 10
 • Мнения: 258
Страшно съжалявам за случилото се с момиченцето! За жалост това не е изолиран случай- просто училището е огледало на обществото ни. Кого в България са санкционирали за лошо поведение? Дори държавата ни е безсилна!
 Но вие си извадете медицинско и пуснете молба до Директора. Длъжни са да вземат мерки! Говорете и с родителите на лошото дете!!
Не оставяйте нещата така- ще стане по-лошо!!!
 Успех!  People No Good

# 11
 • София
 • Мнения: 8 355
При дъщеря ми нямаше ефект нищо - родители писаха, ходиха при директорка. Бияча беше дете на местния застраховател/деветдесетте год/, биячката беше дете на учителка от същото у-ще.
С много разговори и личен пример научих дъщеря ми да не им се дава - каквото повикало това се обадило. Показах и няколко лоши удара и слаби места. Щом се докоснеха до нея - избухваше и си изкарваше всичко отгоре им. Първия път се стъписаха, след това спряха да се занимават с нея.
Знам, че ще скочите върху мене, но не може само с добро и приказки. Детето трябва да има отговор на всякакви агресивни типчета.

# 12
 • Мнения: 2 829
СТрашно неприятна история Sad
Дано намерите някакво решение,
разговор с директор,......
карате,айкидо -като вариант Thinking за самозащита

# 13
 • Мнения: 1 815
И в класа на Крис има момиченце, което доста тормози останалите. Агресивно е и  не се подчинява на никакви правила. Като зверче е.  Да уточня, че става дума за 1 клас.
Хванаха се част от родителите, направиха подписка против това момиченце, че много тормозеше децата /особено момичетата/. Изпратиха писмото, придружено с нужните документи до Общината, но нищо не се получи. Получи се отговор, че не могат нищо да направят. Да се обърнем към училищния психолог Rolling Eyes
Така си останаха нещата. Момиченцето и майка и се държат ужасно. Тя майка и често се появява в уч-щето да се кара с класната, че не и се обръща достатъчно внимание. Доста е истерична. То какво да стане детето покрай нея. Момичето се справя много зле с материала и децата я избягват. Според мен трябва на майката да се обърне внимание, че е довела детето си до това положение. И други да стардат покрай него. Това не е родител на място. Много ни куца социалната политика. ooooh! А ние сме безсилни Sad
Дано скоро да решите вашия проблем.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 23:08 от _Venera

# 14
 • Мнения: 5 174
Ще ми е интересно да прочета начините за справяне с такова дете.

# 15
 • Мнения: 8
Здравейте, отново. Аз имам развитие за сега в що-годе добра посока! Вчера отидох при класната, зада говорим за въпросното момче. По стечение на обстоятелствата имаше още една майка, чието дете през деня беше ударено в корема, и тя като чула от дъщеря си че аз съм при класната им по този въпрос дойде и тя. Та ... Класната им беше много отзивчива (тя жената също е майка и всекидневно става свидетел на диващините на хулигана, но няма право дори ухото му да дръпне). Госпожата предложи заедно с другата майка да отидем при директорката на училището и да се опитаме заедно да измислим нещо. И така отиваме ние при Директорката, влизаме, настаняваме се и идва ред да си кажем "болката". Започвам аз (бях малко по-емоционална от нужното, но просто не можех да се сдържам). Разказах, че от началото на миналата учебна година дъщеря ми почти ежедневно се оплаква от него и за няколко случки по-конкретно, но най-обстойно за последния случай. И другата майка също разказа това онова. Първоначално диркторката започна да ми обяснява, че такива тежки и крайни мерки , като изключване от училище не се практикували за малки деца.... А аз и казвам: - Вижте... Цял ден търся решение на този проблем и от СОФИЯ (аз съм от провинцията) ме посъветваха да подам жалба пред дир. на училището. Достатъчно било един родител да напише жалбата и други трима да я подпишат и детето да си търси друго училище.   След това ми изказване веднага се смени тезата, за прилагането на тази крайна мярка. Извикаха майката на детето и я предупредиха, че само една молба е достатъчна да го изгонят от това училище. Оказа се че детето има проблеми в семейството и когато отиде на училище избива комплекси. Майката пое ангажимент да го води на психолог, зада му се помогне(а иначе е умно дете).  Другата седмица ще имаме родителска среща и ще обсъждаме въпроса. Казх, че ако дъщерями ми се оплаче 3 пъти още от него и веднага отивам с жалбата при директорката.

# 16
 • Мнения: 5 174
Сега се сетих, че в класа, в който бях на държавна практика, 2 кл, има изкл момче с подобно поведение. Така че, тезата, че нямало такава практика за малки деца, не важи Peace

# 17
 • Мнения: 186
Между другото, и на нас ни бяха казали, че имало такава практика. Confused Чувала съм го от няколко места, поне за първи клас.

Както и да е, shefence, радвам се, че нещата изглеждат обнадеждаващи. В крайна сметка, до голяма степен всичко зависи от родителите на детето и от ръководството на училището - дано излязат разбрани.

Желая ви успех и дано всичко се разреши леко и бързо!  bouquet

# 18
 • Мнения: 8
Благодаря на всички за съветите и подкрепата.

# 19
 • Мнения: 1 755
Говорих с учителката, тя какво и с кого е говорила, не знам, но няколко дни по-късно тормозителят подновил атаките с репликата "Ти искаш да ме изгониш от това училище", вече разярен.

# 20
 • Мнения: 878
Боже момичета ,като ви чета и тотално се изумявам как ни залива простащината и липсата на възпитание ...
Ние сме в подобна на вашите сиуации,но онзи ден просто всичко прехвърли границите на нормалното.
В класа на дъщеря ми има едно момиче което не е дете ,а тиранин,От първи клас се държи отвратително с всички,вземаше им пари,заплашваше ги ,че ако не я слушат ще ги бие и подобни елементарности.
Нашата дъщеря търпи по принцип и въпреки ,че е два пъти по-голяма на вид и по сила се страхува.Както и да е това ,баща и накрая я посъветва да вземе и да я набие,че барем миряса онова зло.Не стана това ...напротив,изплувала още една девойка която уж беше кротка и възпитана,да ама не.Скрита лимонка.Три дни подкокоросвали детето ми да ходят и да крадат мартенички,като накрая отишли в магазинчето,бутнали и в ръката въпросните неща и избягали.Казали и ,че ако не краде ще кажат на всички ,че тя ги е накарала и няма да са и приятелки,и нашто в случая загубено...се уплашило и забравило на какво съм го учила избягало с мартениците.
До момента никога не е правила подобни неща,много добре знае какво следва за такива хора ,но съм потресена от начина по който другие деца манипулират останалите.На всичкото отгоре при съпротивата си щерка ми казала,че не иска да краде ,не е хубаво така,попитала ги защо го правят ...отговора бил за кеф  Shocked,имали роднини които редовно крадяли какво ли не  Shocked Shocked Shocked
Сега ме викат в училище,казаха ми ,че тя била откраднала всичките неща.....тя била инициаторката.Хубаво ,но преди мен са ходили другите родители и деца  newsm78....
Много съм объркана ,притеснена и незнам какво да правя ,че и да мисля.С една дума съм в шок.
Помагайте!

# 21
 • Мнения: 260
Направо тръпки ме побиват.Сетих се как едно момче в класът ми минаваше и удряше по един юмрук в корема.Направо въздухът ти изкарваше.Е сега като майка направо озверявам и ще направя всичко това да не се случва на децата.
Дано да не продължава тормозът ви Peace

# 22
 • Мнения: 698
Много деца в днешно време имат проблеми с агресията. Свръх активни са - казвам го не като комплимент, а като диагноза. Мисля, че само родителите могат да помогнат, щом институциите не могат. Ако майката на такова дете проумее, че детето й има проблем, би трябвало да потърси лекарска помощ. /С хомеопатия могат да се постигнат много добри резултати./ Но това е първото - майката и бащата да разберат. Как - не знам. Със спокоен, добронамерен и сравнително "дебилски" разговор,  в който като на малко дете да им се обясни всичко. В детската градина на дъщеря ми имаше такова дете - много страшно беше. Сега разбрах, че са го заплашили с изключване от училището, в което учи. Явно в някои училища все пак правят нещо - поне заплашват... Интересно, как очакват да си мълчим, докато ритат децата ни в корема?   

# 23
 • София
 • Мнения: 958
jujolinka - опитай се да си по-овладяна и да разбереш максимално какво точно се е случило. Поговори и с дъщеря си, че й вярваш, но неумението да се казва твърдо НЕ винаги има лоши последици. И тя ще трябва да понесе нужното. Не забравяй да й кажеш,че много я обичаш, подкрепяш я, но когато човек нарушава правилата винаги има наказание. Постарай се да има такова и за останалите, за да е възстановена справедливостта в очите на децата. Бих поискала и среща с другите родители в присъствието, обаче на посредник - най-добре педагогическия съветник. Видимо е, че децата имат нужда от помощ.

# 24
 • Мнения: 878
Мила много благодаря,наистина е постъпила нередно и аз и обясних точно това ,че сега заради нерешителността си и това ,че не е отстоявала своето възпитание и разбирания ще последва доста лошо наказание,но така пък ще се научи.Яд ме е ,че другите и родители и деца така са представили пред учителката нещата ,че все едно тя е двигателят.Как може такова нещо!?
Ама то затова и децата са такива ,какво се чудя.....Ужас!
Колко е трудно да възпитаваш дете в тази обстановка.... Rolling Eyes

# 25
 • Мнения: 117
Всичко това е ужасно, но за съжаление имам чувството, че във всяко училище, във всеки клас има по едно такова тиранче, което вгорчава живота на всички останали, включително и на учителите.
Тъй като няма полза от разговорите с класния или с директора, пишете жалби за всеки конкретен случай и ги завеждайте с входящ номер в канцеларията на училището. Тогава директорът ще е принуден да вземе мерки, въпреки че и неговите възможности не са особено големи - такива за законите. Най-важно е да не си мълчите и да не се примирявате с надеждата, че всичко ще се размине от самосебе си.
Аз лично отдавна не си мълча, омръзна ми навсякъде да властва простотията.  #2gunfire

# 26
 • Мнения: 148
Здравейте на всички. Отдавна чета форумът, но досега не съм писала в него. Имам следният проблем: Дъщеря ми е във втори клас. Още от първи клас има един съученик който е с отвратително възпитание (ако изобщо може да се каже, че има такова). Та този въпросния постоянно бие съучиниците си, псува и обижда дори и класната им. А тя вдига рамене и казва :  "Безпомощна съм.", "С вързани ръце съм.". Такива направиха законите в България, че може да е супер лошо едно дете, а учителят не може дори ухо да дръпне. Вчера онзи бабаит е ритнал дъщеря ми с все сила по слабините и тя се върна насинена. Дайте ми някакъв съвет! Как трябва да действам, че този бабаит да не може да тормози дъщеря ми.
shefence,защо не си поговориш с детенцето,което тормози твоята дъщеричка?Може да опиташ да му обясниш някои неща.Моето дете е още малко,със сигурност ми предстои да мина по този път и за това ще следя темата.

# 27
 • Мнения: 8
[
shefence,защо не си поговориш с детенцето,което тормози твоята дъщеричка?Може да опиташ да му обясниш някои неща.Моето дете е още малко,със сигурност ми предстои да мина по този път и за това ще следя темата.

От както ходихме на разговор при директорката на училището ,  според дъщеря ми това момче е станало едно от най-послушните. Говорих пак и с учителката, тя също казва, че е така, но... по нейните думи това може да е бомба със закъснител, ако майката не заведе детето на психолог. И като се замисля наистина може и да е така. Защото явно в къщи са водили разговор и сега момчето си спотайва агресията, но не се знае кога и как ще избие. На родителската среща майката се опита да ме изкара , че съм едва ли не някоя "гадна злобарка", която иска да изкара детенцето и черната овца на класа. И знаете ли какво предложение направи пред всички? Всеки ден един родител да ходи в часовете и да следи за дисциплината!!! Според мен не е нужно да стоим , като някои "пъдари" там всеки ден, а просто всеки трябва да си възпита детето и да се постарае да не го озлобява към околните. (Тя го е озлобила до толкова към всичко и всички, че синът и отказва да участва в тържеството по повод 8-ми Март!) Защо заради такива "имитатори на родители" трябва всеки ден да се притесняваме?Сякаш децата ни отиват сутрин на война, а не на училище! Дано бомбата със закъснител да не избухне.

# 28
 Как ще ги гонят от училище -нали вече са на делегирани бюджети- колкото повече ученици толкова повече пари. И каква е ролята на училищния психолог - ако не да работи именно с тези деца. Ако не взимат мерки в училище за детската агресия-кой да ги вземе?

# 29
 • Мнения: 3 623
Ние имахме подобен проблем с едно дете в класа, обаче то тормозеше повечето деца независимо момичета или момчета. В средата на трети клас се събрахме шест майки на потърпевши деца и направихме една среща с класната и майката на въпросното дете. Решихме първо да поговорим с нея и тогава да действаме по сериозно. След дълъг разговор с майката и доста случки изложени на показ, казахме че ако не се промени детето няма да оставим така нещата - ще стигнем по далеч. Тя наистина не ги е знаела тези неща, защото детето в къщи се представя по друг начин. Класната и е казвала за разни случки, но тя явно не ги е взимала на сериозно. Обеща че положението ще се промени и наистина се промени.

# 30
 • Мнения: 3 805
При нас също имаше проблем, макарче то беше по- масов. Война между момчета и момичета. Тормозът беше не само от 1 дете. На родителска среща повдигнахме въпроса и направихме извънредна родителска с децата. Теглихме им едно групово конско за агресията, възпитанието, отношението помежду им, за да видят, че родителите са заинтересовани.
След тези събития определено има промяна.
Психологът в училището е по- агресивен и от децата Rolling Eyes, за това изобщо не прибягнахме до неговите услуги.

Общи условия

Активация на акаунт