Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • На един клон
 • Мнения: 1 014
Здравейте на всички!

Сигурна съм,че далеч не съм единствената,която е загубила детето си заради лекарско недоглеждане.Чета вашите теми тук,и непрекъснато се питам:
 КОЛКО ОЩЕ невинни душици трябва да си отидат,какво трябва да стане,за да се променят нещата в нашите болници?
Тоя форум е едно прекрасно място,където всички ние можем да споделяме мъките и преживяванията си,да научаваме една от друга много полезни неща,да получаваме искрено съчувствие......и още колко много!.......А дали не можем и да направим нещо в тая посока-да  се консултираме някак за това какво може да се предриеме конкретно срещу лекарите,които по един или друг начин са причина за загубата на дете?Имам пред вид,че много от нас ходят по частни кабинети,плащат си там някакви пари,казват им нещо-къде вярно,къде невярно,я им правят необходимите изследвания(и пак е под въпрос в каква ли лаборатория),я   не им ги правят,...,после пък при друг лекар,и той си бае нещо,после пък той излиза в отпуска  и т.н.и така и накрая(да не дава господ на никой!) ако стане някоя беля какво правим?-ревем и си оплакваме децата и съдбата!Голяма работа!Накривили сме на някой шапката!А истинския виновник най-много един ден да не е спал,и после пак давай през пръсти!
Например в моя случай-по препоръки отидох при доктор в частния му кабинет-всичко ми беше о.к.
В края на осмия месец ме прехвърли при друг-пак на частно,защото заминаваше в чужбина-пак всичко беше о.к.При същия и родих.
През цялото време се водех на консултация при негов авер,който работеше с касата,но то си беше чиста формалност.
Родих и на втория ден детенцето ми почина от стрептококова инфекция.
Е,единствения който мога да под отговорност е безплатния,ама няма да е честно.
Оф,как го увъртях....,надявам се че ме разбирате - мисълта ми е как да си опечем работата така,че на подобни безотговорници да им пука малко повече!

# 1
 • Мнения: 177
Здравей gel,
За мое голямо съжаление и аз преживях същото но жалкото е че нищо не можем да направим, защото борбата ще е безсмислена понеже всички лекари се защитават един друг в моя случай аз ходех при една която освен че бях с направление по здравна каса ми взе и още 200 лв. , защото според нея касата отпускала пари за много малко прегледи които не били достатъчни абе казано накратко изнуди ме още в началото. Описах случая си в "нямаме вече бебе", след като почина бебето отидох при нея  smile3515и тя взе да кърши пръсти и да ми се обяснява  smile3506че това било малформация на меки тъкани и не се виждала, започнах да събирам информация от други лекари и се оказа че тези които я познават също си измиват ръцете като хм, ама то трудно се вижда , то това онова и т.н , а тези които не я познават ми казаха но подчертаха че го казват само за наша информация че това се е виждало още в 16-20 седмица. Никой не искаше да ни подкрепи за пред съдебна инстанция дори и не са ми дали още (стана 7 месеца) патологичен анализ на трупа, нищо че на негова база трябва да изготвят смъртния акт а пък за тоя смъртен акт въобще не ми се говори какви небивалици пише в него. Накратко казано и ние искахме да я съдим поне за да предпазим и други и за морално удовлетворение но уви системата ни е дотатъчно порочна и че ще я оправдаят което ще е голям удар за мен а аз съм юрист  smile3511което още по вече ме възмущаваше но вече се примирих. Исках дори да я напиша във всички форуми за да не ходят при нея и други но знам че винаги има възмездие и тези хора рано или късно ще си получат заслуженото. Малко се поувлякох   lalalala:
Дано при вторият опит всичко да е наред и  по скоро да се похвалим тук с две чертички moresmile

Последна редакция: вт, 02 авг 2005, 23:11 от Mamma

# 2
 • Мнения: 3 591
Моля те, занапред пиши с малки и големи букви.


# 3
 • по света
 • Мнения: 1 488
Ние съ6то сме мислили по този въпрос със съпруга ми.Ходих и на консулт с доста мастит адвокат наясно съм с възможностите по на6ия слу4аи, а те не са толкова малки.
Граждански иск не ме устроива, пари не ми трябват.
Въпреки вси4ко не сме се отказали и 6те деистваме скоро като се върнем в Бг за административно наказание.
Когато имам новини 6те ви пи6а наи подробно  Peace

# 4
 • Мнения: 177
става въпрос за търсене на наказателна отговорност нали, защото смятам че на никоя от нас не могат да заплатят ужаса и съсипаните нерви още по малко че нашите бебчета нямат равностойност. Ако постигнеш някакъв успех и аз ще последвам примера ти. smile3529

# 5
 • На един клон
 • Мнения: 1 014
Става въпрос за възмездие,не за пари.Но даже и за пари да ги осъдите,може да ги дарите на някой дом,важното е следващия път да си имат едно на ум!

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 706
Малко офф: Гел, след случилото се теб изследваха ли те дали тази инфекция е произтекла от теб???
Защото ако не е - очевидно е ,че става въпрос за болнична инфекция или нещо подобно и възможността да си поемат заслуженото е в твоите ръце.

# 7
 • по света
 • Мнения: 1 488
В моя  слу4аи наказателна и административна отговорност.
А за граждански иск има давност 5 години така 4е сте ре6им в рамките на няколко месеца и за това.
Разбира се 4е бих дарила парите незнам да има някои които би се по4ерпил с парите от осъден по такъв повод.
Друг е въпроса 4е може да се  внесе колективен иск от сходни слу4аи,но знам 4е у нас адвокатската практика по тези медицински проблеми е много слаба и самите адвокати не се 4устват убедени да поемат такива слу4аи 

# 8
 • Мнения: 177
Лошото е че при подобни прецеденти би трябвало да се назначат вещи лица а те са от лекарското съсловие а "Гарван Гарвану око не вади", винаги намират вратички и обяснения само и само да излязат сухи от водата

# 9
 • Мнения: 239
Здравейте!
Аз също съм мислила за съдебен иск - основно с цел административно наказание, парите няма да ми върнат детенцето, нито сълзите, нито усещането за празнота, нито ще ме накарат при сегашната ми бременност да не броя дните и да не умирам от страх. Знам аз какво изживях и не ми се иска друга жена да изпита същото /да роди на пода - описала съм подробно случая в темата "Нека се представим"/. Човек от ръководството на отделението, с който се срещнах месец след случая ме "увери", че дори да знаят, че грешката е в лекар от отделението няма как да тръгнат срещу него - наричало се "колегиална етика".
И вече месеци след случая се чудя къде остава лекарската етика?!
Кое е на първо място - колегиалността или отговорността към пациента, който ти поверява живота си?!
Ако направите нещо, за да накажем тези престъпници ще се включа на 200%

# 10
 • На един клон
 • Мнения: 1 014
Докато бях бременна не са ми взимали вагинален секрет за изследване за каквото и да е.В 4-ти месец ми правиха цитонамазка и резултата беше о.к.,но това май няма връзка.
След раждането неонатолозите ревнаха,че в секрет от ухото на детето са изолирали въпросната бактерия,и настояваха лекаря който ще ми маха хематома да бъде информиран за това на всяка цена???
На мен на третия ден след раждането ми взеха секрет и без да се чака резултат директно ми слагаха антибиотици венозно(на цялото отделение ги слагаха).След като свърши курса на лечение пак никой не е проверявал има ли още бактерии или не.
На контролните прегледи след това поисках от лекаря да ми се направят изследвания за тези стрептококи,но той ми каза че няма смисъл,да не се занимавам с това-той нали ме виждал,добре съм и с две думи-спокойно,здрава съм.
Според мен даже и да съм ги имала тия неща в мен,някой от тях трябваше да се сети да ми направи микробиология или както там се казва.Ето затова смятам че лекарите са виновни поради претупване и небрежност,но немога да ги съдя,защото никъде не пише,че едикога си съм била при тях на преглед.Не знам дали тези изследвания са задължителни-вие знаете ли нещо?

# 11
 • На един клон
 • Мнения: 1 014
Сега се сещам,че тоя при когото се водих документално че ме наблюдава го засякох в родилното,той веднага ме позна и дойде ухилен да ме поздрави.А няколко дни след това като чаках полуприпаднала пред интернистката (да ме види дали дишам) за да ми правят операцията,той мина и се направи че не ме познава .Аз го помолих да ми съдейства да ме приеме по-бързо,тъй като прегледа е формален а бях страшно зле,а той каза че не е с престилка и не става номера и нищо не ме попита-явно е бил изплашен,защото е май единствения,когото мога да държа отговорен.

# 12
 • София
 • Мнения: 916
!
Ако направите нещо, за да накажем тези престъпници ще се включа на 200%

Защо не се обърнеш към медиите? "Частен случай" или нещо подобно... Специално твоята история е покъртителна, а имаш и свидетели! Това със сигурност ще стресне много престъпници с бели престилки, а би ти помогнало и при евнтуално дело от твоя страна.
Освен към съда мисля, че можеш да се обърнеш и към Комисията за Защита на Потребителите - колкото и цинично да звучи на фона на преживяната трагедия, всички ние сме потребители, които плащат за  качествени медицински услуги и имат правото да ги получат. А глобите, които налага тази комисия, могат да са много солени!

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 706
Към Гел:По принцип бета стрептококите не спадат към задължителните изследвания, но знам, че могат да предизвикат спукване на мехура и преждевременно раждане. В моя случай се опитваха да ме убедят ,че точно това вероятно е причината, обаче аз си измъкнах картона/нямат право да не ти го дават!/ - и НИКЪДЕ в изследванията ми не пишеше подобно нещо. Ако имаш познати, или възможност, можеш да си изискаш картона, те ги пазят. Ако лекарят е бил толкова сконфузен, вероятно има защо.
Аз нямам лошо отношение към лекуващите ме лекари в София./за сведение-избягах от Бургаската болница през нощта и мъжът ми ме закара в МД - София/. Единствено ме тормози фактът , че при спукване на мехура бързат да предизвикат раждане, без изобщо да са сигурни за наличието на инфекция. След дълго ровене по въпроса, видях ,че в Щатите, да речем, държат жените на легло и ги тестват постоянно за инфекции и т.н.
 Аз си имах достатъчно околоплодни води, просто леко изтичах. Дори в Бургас ме върнаха отначало от болницата, защото всичко било идеално, просто съм се напишкала Shocked
  Но както и да е - надявам се наистина да има възмездие за някои лекари само по титла, съвсем , съвсем далеч от Хипократовата клетва.

# 14
 • Мнения: 3 146
И аз съм адвокат и се бях разбесняла доста, когато се оказа, че плодът няма сърд.дейност от поне 10 дни.А бях лежала в болница за задържане, моля ви се и там не ме прегледаха нито веднъж на видеозон, защото караха всички от отделението да си плащат за тази"услуга".На джоб, разбира се!А аз тогава си мислех, че стотинка няма да им дам , ако не им се полага.Като си мисля сега - глупава съм била, ама това е положението.Та още в болницата спря изведнъж да ми се гади, гърдите ми омекнаха.. - явно тогава е изчезнала сърд.дейност на плода.Но аз си стоях още седмица в болницата, хакаха ми инжекции за задържане и като свърши курса ме изписаха, пак без да ме прегледат.Но забележете - в документите беше записано, че ме изписват с жив плод.И после след няколко дни получих контракции така да ги нарека - ужасни болки - изобщо не можех да стана от леглото .Като се замъкнахме до същата болница - олеле, ужас, ми той плода се бил полуразложил....2 месеца после лекувах възпаления и така.Нямаше начин да ги осъдя.Дори и да ме бяха повредили.И затова втория път си намерих свестен гинеколог, ходих при Томова на изследвания за малформации, уговорих се с Богословова да родя секцио, защото не ми се рискуваше.изобщо направих всичко, което счетох за нужно, за да имам повече сигурност.И слава богу нащата се наредиха добре.Та мисълта ми беше , че в тази държава и да те убият никого не можеш да осъдиш.Такава е системата просто, такова е дереджето.Трябва да се спасяваме поединично -такава е горчивата истина.
Не ме разбирайте погрешно - аз никого не обвинявам, че плодът е загинал - просто трябваше да ми направят един преглед при изписването и да видят, че няма сърд.дейност.Нищо повече!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт