Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 авг. 2005, 14:36 ч.

Какви изследвания да искам?

 • 1 711
 • 23
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • София
 • Мнения: 7 150
Здравейте, момичета Grinning
От известно време рядко пиша тук, но не съм преставала да ви чета. Дълго време се опитвах да вярвам, че при нас няма сериозен проблем и чудото ще стане от самосебе си. Залъгвах се, че щом веднъж е станало без лекарска помощ, ще стане пак, но уви.....вече не мога да се самозаблуждавам. Фактът, че бебе не става вече 3 г. 7 м говори сам по себе си. До сега с мъжът ми не сме предприели почти нищо - при него: спермограма - в норма и повишен брой левкоцити, при мен - хормонални: в норма, БТ - ову. изместено между 16 - 19 ден при 28 дневен цикъл и отсктраняване на полип. Изслидванията са правени в Цибалаб на ул. Люлин планина
В края на септември сме решили да отидем в Света София - нащ близък ще ни свърже с един от ембриолозите там. Искам най-после да стане - независимо на каква цена - нямам предвид само финансова - готова съм за всякакви неприятни манипулации и изследвания. Предполагам, че екипът от Св. София знае най-добре какви изследвания трябва да ни се направят, но все пак ви моля за съвет - какво да искаме. До сега все попадаме на лекари, които не ни приемат на сериозно. Единият ни предписа спеман и геритамин и каза да дойдем след 3 м. Другата след отстраняването на полипа, въпреки не добрите стойности на БТ, ни каза отново да изчакаме 3 м. и тогава да дойдем. Преди това трябваше да чакам 1 м. най-подходящия момент, за да се удстанови със сигурност полипа, после още 1, за да се направи кюртажът когато е най-подходящо, преди това горих раничка и...
Да, но аз не мога да чакам повече, без да правя нищо. Достатъчно чаках. Искам да подходя дори директно с вътрематочна инсеминация, но не знам редно ли е аз да го предложа или първо трябва да се видят изследванията и тогавада лекарят да реши. Посъветвайте ме моля ви! За мен е важно просто да стане, независимо по какъв начин.

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 12 013
Лекси , аз не мога да ти дам съвет , но искам да ти пожелая да намериш подходящия доктор и щом си решила вече да действаш - успех и скоро чуден резултат  Grinning !

# 2
 • Мнения: 4 583
Лекси, а спермограмата пак ли в Цибалаб е правена?

# 3
 • Мнения: 7 718
Първо направете една нова спермограма при Щерев или Тачева.
След това потърси причината за късата втора фаза.

# 4
 • София
 • Мнения: 7 150
Да, спермограмата е правена в Цибалаб и все още нищо не е предприето във връзка със завишените  левкоцит.
Знам, че при Щерев и Тачев е най-добре да се прави спермограма, но ми се ще всичко да е на едно място. Дълго се колебаех дали да отида в клиниката на Щерев или в Света София, където мой роднина ще ме свърже директно с лекар от екипа, който му е много близък. Въпреки, че останах с впечетление, че при Щерев са най-добрите специалисти и техника, от прочетеното тук и на други места, реших, че все пак е по-добре да си "препоръчан" от някой, за да не те мотаят излишно и да не ти вземат повече пари от необходимото.
Лали, искам да правя нещата успоредно, дори и с риск да изтърпя някои неприятни процедури, които е можело да ми бъдат спестени.

# 5
 • Мнения: 4 583
Питах за спермограмат, защото Цибалаб...малко нещо спермограмите не са както трябва направени, затова не я глоедай много-много.
Добра е идеята да се насочите към клиника, където ще направят със сигурност втора спермограма и ако се наложи и консултация с уролог.
Така ще могат да вървят нещата едновременно.
Обаче сега поради горещините малко се или повече се влошават спремограмите, затова изчакайте малко до септември примерно.
Дано лесно се наместят нещата

# 6
 • София
 • Мнения: 5 325
ами щом ще те свържат с добър лекар, той ще ти каже какви изследвания да се направят...
но от прочетеното, бих те посъветвала все пак една цветна снимка да направиш - да се види как е в момента проходимостта на тръбите.

# 7
 • София
 • Мнения: 7 150
Ва, Моренка и Лали - благодаря ви. Винаги сте се отзовавали на питанията ми Grinning.
Ще отидем в края на септември, тъй като преди това нямаме възможност.
Нормално ли е да искам вътрематочна инсеминация? Доколкото знам за нея са необходими хормонални изследвания, спермограма и изследване на проходимост на тръбите. Мисълта ми е, че така и така, хормоните и спермограмата ще се направят. Ако резултатите са лоши ще се премине към съответно лечение и после няколко месеца опити, а ако са добри - пак към няколко месеца опити. Просто вече не искам да опитвам, а да действам. Въпросът ми е инсеминациите при доказан проблем ли се правят или е възможно и без да е установен такъв?

# 8
 • Мнения: 4 583
Хехей, ама ти се съвсем се разбърза. Хайде да видиш първо как са твоите и неговите изследвания и какво ще кажат лекарите и тогава ще са явни повече неща Simple Smile

# 9
 • София
 • Мнения: 7 150
Вярно се разбързах, ама толкова се бавих до сега Grinning

# 10
 • Мнения: 7 718
За инсеминация се изисква спермограма, хидротубация или цветна снимка, проследяване на овулацията в предишен цикъл с фоликуметрия и изследване на хормоните естрадиол и ЛХ.
Без тези неща, никой уважаващ себе си лекар няма да ти направи инсеминация.
Така, че си правиш тези неща в рамките на един цикъл и в следващия можеш да правиш инсеминация. Ако всичко е според изискванията няма да ти откажат.

# 11
 • София
 • Мнения: 5 325
Въпросът ми е инсеминациите при доказан проблем ли се правят или е възможно и без да е установен такъв?

Един чудесен източник на информация и образование е сайтът на сдружение Зачатие - www.zachatie.org.

Ето една извадка от статия в сайта:

"IUI- интраутеринна инсеминация (вътрематочна инсеминация)

ИУИ със сперматозоиди от партньора е потенциално ефективно лечение на стерилитета при много показатели, когато жената е под 45 години.

Кога не се практикува инсеминация?

При следните състояния:

- Запушени маточни тръби;
- Тежко увредени маточни тръби;
- Много лошо качество на яйцеклетките;
- Овариална недостатъчност (menopause);
- Тежка форма на мъжки стерилитет.


ИУИ (IUI) е най-често приложима при инфертилитет, асоцииран с:

- ендометриоза (лека степен);
- неизяснен стерилитет до 3 години;
- ановулаторен инфертилитет;
- много леки отклонения в сперматогенезата;
- цервикален стерилитет;
- при двойки с леки имунологични проблеми.

Силно занижена успеваемост (процентът на бременност) след инсеминация има при:

- Жени над 40 години;
- Жени с лошо качество на яйцеклетките;
- Влошени параметри на сперматогенезата при партньора;
- Жени със средна и остра форма на ендометриоза;
- Жени с увредени маточни тръби (без значение на степента) или сраствания на тъкани в тазовата област;
- Двойки с много дълъг стерилитет (над 3 години)."

цялата статия - на адрес: http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=179

още статии от Зачатие по темата:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=217

тази е много, много добра за твоето питане:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=145


# 12
 • Мнения: 1 951
Лекси, а на теб преди колко време ти махнаха полипите? Пиам zаЩото на мен наскоро ми отстраниха миома и се надявам това да ни е бил проблема. При вас явно не е помогнало, но все пак zависи колко е било наскоро...

# 13
 • София
 • Мнения: 7 150
Лали, ще настоявам за тези изследвания с цел инсеминация.
Мерси Jam! Май отговаряме на критериите - неустановен стерилитет, леки отклонения в спермограмата.
Маринка, преди окола 5-6 месеца т.е. явно не е бил основния проблем.

# 14
 • Мнения: 7 718
Лекси, ако са ти проходими тръбите, ако имаш овулация и ако спермограмата е що годе прилична, няма да ти откажат инсеминация.

# 15
Лекси, аз те подкрепям за "Св.София". Вярно е, че при Щерев казват, че са най-добрите специалисти, но в "Св.София" също са много добри. Аз поне съм много доволна и благодарна. Особено на д-р Йорданов. Ако ще ходиш там - най-добре си направи там изследванията. Добри са. И при добри хормони, тръби, овулация и спермограма - действайте.
Аз вече 3-та година ходя там, но си давам почивки. Правила съм 3 инсеминации без успех, но сега септември ще отивам за инвитро. През лятото избягват да правят такива процедури, защото има по-малка успеваемост, но за инсе може и да правят. Попитай и можеш да започнеш с изследванията. Препоръчвам ти д-р Йорданов и д-р Вакрилов. Щом аз от Стара Загора пътувах всеки месец, за да ме видят, да решат какъв стимулатор да ми дадат, след това да ми видят фоликулите и дали ще се пукат и чак тогава - инсе, значи съм решила, че може да им се гласува доверие. Опитай!!! Simple Smile Успех! И вярвай.

# 16
 • София
 • Мнения: 7 150
Светулке, точно Вакрилов е близък приятел на мой роднина. При него ще сме Grinning
И ние ще ходим от средата на септември Grinning

# 17
 • Мнения: 1 951
Мерси, Лекси, успех ти желая, дано да стане най сетне   ylinfant
ИнаЧе като ви слуШам момиЧета и zапоЧвам много да се zамислям  newsm78 На мен доста бърzо ми прдложиха инсеминация (веЧе имам две неуспеШни), но не са ми правили нито цветна снимка нито неЩо друго zа докаzване проходимостта на тръбите. Овулация имам но никога не е била проследявана ...
Май и аz трябва да сменям доктора макар Че това тук никак не е лесно.

# 18
 • София
 • Мнения: 5 325
На мен доста бърzо ми прдложиха инсеминация (веЧе имам две неуспеШни), но не са ми правили нито цветна снимка нито неЩо друго zа докаzване проходимостта на тръбите. Овулация имам но никога не е била проследявана ...
Май и аz трябва да сменям доктора макар Че това тук никак не е лесно.

е как ти правят инсеминация без да ти проследяват овулацията!?

# 19
 • Мнения: 4 399

Май и аz трябва да сменям доктора макар Че това тук никак не е лесно.


И защо пък да не е лесно, кое по-тоЧно му е трудното? Аз смених трима без никакъв проблем.
А ако искаш да правиш инсеминация, най-добре е да отидеш в специализирана клиника. Мониторинга там се прави абсолютно професионално. След десетия ден всеки ден се мерят фоликули, правят се хормони и ти определят овулацията с много голяма тоЧност.

# 20
 • Мнения: 1 951
Jam,  и аz това се Чудя веЧе. Пъвия път като правих се слуЧи тайа Че просто бях в овулация и докторс каzа ако искам да тиЧам да събирам "материал" от мъжо ако искам...
То сигурно и zатова толкова са били успеШни   Cry

Vjara, в едно тримесеЧие доколкото zнам може да се ходи само при един гинеколог, освен ако не си плаЩаШ... А zа новия лекар така или инаЧе ти дават Час Чак zа след месец zаЩото не те поzнават... Поне тук е така.
А ти къде си тоЧно, zнаеШ ли къде има такава клиника и трябва ли ми направление zа там?

# 21
 • Мнения: 4 399
Виж сега може да се сменя и по време на тримесеЧието. Веднъж си взимаш Überweisung за специалист от службата, но ако искаш да го смениш, отиваш и искаш направление от общия ти лекар. Никога не са ми отказали направление за каквото и да е. Или обратното ако си взимала веЧе от лекаря, вземи си от службата. С новото направление отиваш при нов лекар. Но сега тримесеЧието така и така изтиЧа веЧе, така Че не ти се налага дори и това да правиш.
Аз съм във Виена и тука има много клиники, ако искаш Частни, ако искаш държани. За Частните не ти трябва Überweisung, за държавните ти трябва, но аз и него го взимах от общата лекарка, защото не исках гинекологът ми да знае Че ходя в клиника.
Надявам се да съм ти била полезна. Ако те интересува още нещо, можеш да ми пишеш и на ЛС.

# 22
 • Мнения: 1 951
Да ви се похваля имаме Час с мъжо zа 23ти в тукаШната Клиника zа Репродуктивна медицина. Аz оконЧателно се стреснах и се раzтърШувах днес следобед. Стискайте палци  Praynig

# 23
 • София
 • Мнения: 5 325
Да ви се похваля имаме Час с мъжо zа 23ти в тукаШната Клиника zа Репродуктивна медицина. Аz оконЧателно се стреснах и се раzтърШувах днес следобед. Стискайте палци  Praynig

а така, браво! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт