Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 62
В хармония с една друга тема, отново за кинтитйе (която е главна тема за БГ), реших да постна един размисъл на едно интересен и правилен синтез на нещата, поне според мен:

The More You Get, The More You Want

Look into a very simple analogy. A poor man who owns only a bicycle as his ride may want to have a motorbike. When he gets the bike he dreamed of before, he will be happy for a while, and start to want more. Another motorbike? No. He will want a car. Will he be happy when he gets a car? He will … for a while. Soon he will start to wonder how good it is to drive a fancy car … not just a car. See it? The more you get, the more you want (to get more).

The More You Want, The Less You Get

Unfortunately the opposite happens. Take another analogy. Someone who owns a bicycle and want a motorbike will be very pleased to get a motorbike. If he owns a car and wants a fancy car, will he be happy to get a motorbike? Right, very unlikely. When he wants a motorbike, getting a motorbike gives him a significant pleasure. When he wants a fancy car, getting a motorbike is a nightmare. It is about value. The value of things you get is less when you are wanting more.

Follow the cycle … and you will never feel happy and satisfied the whole lifetime. When you die, you will die in regret.


Колко от Вас са достигнали до тези свещенни истини?Колко от Вас и как разбират истинкото значение на думите Цена, Стойност, Удовлетвореност, Потребност?

# 1
 • Варна
 • Мнения: 1 959
Да беше я превела първо, а?! Mr. Green

# 2
 • Мнения: 672
Ай кен'т риид ит  Wink

# 3
 • Мнения: 293
Много вярно.
За жалост много малко хора се сещат от време на време,че на този свят нищо не е вечно и ,че не трябва да робуваме на материи,предмети,пари и други вещи. А по-скоро на дребните неща. За да изпитаме истинското щастие и смисълът ни.

 Peace

# 4
 • Мнения: 13
Не че искам да се заяждам,но смятам за редно в българските форуми - да се пише и чете на чист БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Той е прекрасен!А и със сигурност написаното ще бъде разбрано и прочетено от всички,а не от определена аудитория!Или може би,точно това е целта??? #Crazy

# 5
# 6
 • Мнения: 62
Съжалявам че не го преведоx, но...
1.живеем в 21 век и мисля че английският е задължителен
2.звучи по-силно и ясно на този език, въпреки че българският е прекрасен (както и всички езици на Света)

# 7
 • somewhere over the rainbow
 • Мнения: 2 700
Съжалявам че не го преведоx, но...
1.живеем в 21 век и мисля че английският е задължителен


В никой закон не съм чела, че английският/испанският/финският/ивритът е задължителен Rolling Eyes
Наистина, добре е да го преведеш, за да коментираме. Може да се получи добра тема Peace

# 8
 • Мнения: 1 800
Колкото повече получаваш, толкова повече искаш

Погледнете тази проста аналогия. Беден човек, който притежава само велосипед за предвижване може да иска да има мотор. Когато той получи мотора, за който е мечтал преди, той ще се радва за известно време, и ще започне да иска повече. Друг мотор? Не. Той ще иска кола. Ще се радва ли, когато той получи кола? Да ... за известно време. Скоро той ще започне да се чуди колко ли е добра за шофиране луксозна кола ... не просто кола. Виждате ли това? Колкото повече получаваш, толкова повече искаш(да получиш).

Колкото повече искаш, толкова по-малко получаваш

За съжаление, точно обратното се случва. Вземете друга аналогия. Някой, който разполага с велосипед и иска мотор ще му бъде много приятно да получи мотор. Ако той е собственик на кола и иска луксозна такава, той ще бъде ли щастлив да получи мотор? Малко вероятно. Когато той иска мотор и получава мотор, това му носи значително удоволствие. Когато той иска луксозен автомобил,а получава мотор е кошмар. Заради стойността е. Стойността на неща, които получавате е по-ниска, когато искате повече.

Следвайте цикъла ... и вие никога няма да се чувствате щастливи и доволни през целия си живот. Когато умрете, ще умрете в съжаление.


Ето превода и моля да не бъда критикувана за точността, направила съм го набързо, като смисъла е запазен. Peace

# 9
 • Мнения: 13
   Задължително е да бъдеш СВОБОДЕН да избираш- точно кой език да знаеш! Всичко останало смятам за ИНТЕЛЕКТУАЛЕН СНОБИЗЪМ!
     Но, разбира се, светът е интересен, защото е шарен! Simple SmileИма място за всички!!!

# 10
 • somewhere over the rainbow
 • Мнения: 2 700
Ето, че и на български звучало чудесно Peace

Изводът: Искай това, което имаш/можеш да имаш! Тогава цикълът се затваря.

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 22:56 от N_A_N™

# 11
 • Мнения: 96
Ем убийте ма, ама тези "свещенни истини" нещо ми убягват в момента.
И какво въобще да коментираме не мога да схвана. И какъв е извода. Да не искаш нищо ли и да си доволен на това, което имаш.  newsm78
Ами не мога да се съглася.  Tired
И какъв е смисълът да искаш нещо, което вече имаш. Кой определя кое можеш да имаш, за да поискаш точно него....

# 12
 • Мнения: 2 757
И аз не разбрах кво има да се коментира това. Според мен важи най вече за алчните хора, на които все не им стига и искат още и още.
Все пак човек не бива да спира да иска, защото това ще му спре развитието. Трябва да има мечти, които да се гонят. Иначе... за кво живеем...  newsm78

# 13
 • Мнения: 96
NikiFin, слава богу, вече почвах да се чудя, аз ли не съм час ли, що ли  ooooh!

# 14
 • Мнения: 293
Това,което трябва да разберете е ,че човешкото око е ненаситно ,а не бива.Трябва да знаеш къде да спреш да искаш.Понякога човек се захласва по исканите прагматични неща и забравя кой е и за какво в крайна сметка живее.
Но за жалост малко са хората,които са мъдри дотолкова....

Общи условия

Активация на акаунт