Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 4 556
От Коледа насам неиздържах и почнах да го укротявям като му давам да суче. Ползва ме като бибирон определено, но много по-бързо се успокоявя и заспива.
Ей това трябва винаги да правиш. Не искам да знам кой ти казал, че е грешно, но не е бил прав.
Бебето ще ти покаже как да го успокояваш и приспиваш най-ефективно, води се по него.

# 16
 • Мнения: 405
Ами и ние се приспиваме на ръце, мъкнейки се, а е на 1г 2 м.  Rolling Eyes. Но не мога да си оставя детето да се дере от рев, просто не мога.

# 17
 • Мнения: 105
Мислех си, че сме единствените, които спим на интервали. Буди се постоянно през нощта. Изпива около 250мл вода, поцоква си 2-3пъти и така вече няколко месеца. Обяснявам си го със зъбите. А заспиването е на ръце. Задължително. Аконе успея я слягам на люлката и се омотва за нула време и хайде в леглото й.

# 18
 • Мнения: 4
Geri, а можеш ли да ми кажеш автора на книгата. Немски не съм учила, но дано го намеря поне на английски. Пише ли в книгата до колко дни би трябвало да даде ефект - аз не съм сигурна, че ще издържа повече от няколко дни,  Rolling Eyesа и наистина се притеснявам, че ще се стресира. Все пак е достатъчно малък и знам че не се буди и реве от глезотия.
И още нещо - трябва ли да се прилага стриктно и за дневните приспивания. Той спи по 40 мин до час сутрин и следобед и пак го приспивам на ръце, но не ми тежи защото просто го гушвам седнала на дивана и той бързо си заспива

# 19
 • Мнения: 4
rosidt75, а като се събуди отваря ли очички. Защото той реве със затворени и въобще няма вид на буден.По-скоро се е случвало като му сменям памперса призори така силно да реве, накрая май се буди от собствения си рев, отваря очи и започва да се оглежда учудено като спира да реве

# 20
 • Мнения: 1 049
Книгата е "Jedes Kind kann schlafen lernen" или на бьлгарски "Всяко дете може да се научи да спи". Типично немска книга, оставаш детето да реве докато се умори и не са "научи" да заспива само. Много оспорван метод вече дори и в Германия. Аз лично не го приемам и не бих го приложила на детето си, но всеки сам си решава. Германците още като новородени ги оставят да спят в отделна стая сами и да реват ... и чак сега се усещат, че това са отминали казармени методи.  Wink Аз сьм приспивала дьщеря си до годинката или на рьце или просто като легна до нея и я галя докато заспи. Сьветьт ми е просто да имаш тьрпение. Ако ти тежи не го носи, а просто остани до леглото на детето и му пей песнички или каквото го успокоява. Твоето присьствие ще направи от него един емоционално уравновесен и стабилен човек. Много бьрзо ще мине времето и ще започне да те бльска като го гушкаш и целуваш, тогава ще ти липсва неговата близост!  Wink

# 21
 • Мнения: 405
Сьветьт ми е просто да имаш тьрпение. Ако ти тежи не го носи, а просто остани до леглото на детето и му пей песнички или каквото го успокоява. Твоето присьствие ще направи от него един емоционално уравновесен и стабилен човек. Много бьрзо ще мине времето и ще започне да те бльска като го гушкаш и целуваш, тогава ще ти липсва неговата близост!  Wink
Много добре казано, браво!  bouquet

# 22
 • Мнения: 6 141
Здравей,
 До 4-ия месец бебка заспива самичка в креватчето, спи по 6 часа сън, следван от кратки будения за кърмене.
След 4-ия месец се почна #Crazy - слагаме я да спи в 20.00 и се почва будене на 30 минути с рев. Ако не отидеш веднага, се е събудила нацяло и се почва наново носене на ръце. Така до 12-01.00 часа, когато се изморяваше и спеше до към 5.00 и тогава наново всичко. До момента е имала 2 пъти, когато е спала цяла нощ с малко събуждане за АМ. Не очаквам скоро за почне да спи.
По тази причина я отбих към началото на 8-ми месец, просто нямах вече идея от какво реве и исках напълно да изключа вероятността да е гладна. 3 седмици преди да ни избие първото зъбче, беше някакъв кошмар - ревеше по цели нощи, даже комшийката питала мъжа ми дали не й растат зъби?!? ooooh!
Не виждам скоро да почне да заспива сама. Но пък и няма начин да я оставя да се дере, само и само да не заспива на ръце, защото е грешно това.

Четох за един метод на някякъв испански лекар, според който детето трябва да се приучи да заспива само с любима играчка. Накратко методът е бебето да се оставя само в стаята и като почне да реве майката да влиза през определен интервал и да му говори успокоително, но без да го взема на ръце и пак да излиза. И така докато свикне да си заспива само. Така както си го представям, трябва да го оставя да плаче докато се умори , защото той от приказки никога няма да се успокои.

Това ни предложи и нашия педиатър, който заключи, че е добре да почваме да я отучваме от присипване на ръце. Дали ще подейства- не знам, само ни каза, че трябва голяма упоритост.

# 23
 • Мнения: 945
Германците още като новородени ги оставят да спят в отделна стая сами и да реват ... и чак сега се усещат, че това са отминали казармени методи.  Wink

Това ти обобщение е толкова вярно, колкото и че всички българи поркат като прасета и слушат чалга. Тук майките са абсолютно същите като в БГ. И да не zабравяме че световната zдравна органиzация препоръчва децата до 6 месеца да спят в една стая с родителите си zа да се намали рискът от Синдрома на внеzапната детска смърт. И тук майките спаzват това, така че много са малко бебетата, оставенио да спят сами в друга стая.

След 4-ия месец се почна #Crazy - слагаме я да спи в 20.00 и се почва будене на 30 минути с рев. Ако не отидеш веднага, се е събудила нацяло и се почва наново носене на ръце. Така до 12-01.00 часа, когато се изморяваше и спеше до към 5.00 и тогава наново всичко.
И моята беше почнала така, всеки ден от 8 до 11 вечерта приспиване на ръце по 40 минути, сън 20 и пак приспиване. С мъжът ми само се сменяхме да я носим, а в дните, в коиото той беше в командировка аz сама. Бях откачила...
Някои мами пишат, че им липсва приспиването на ръце, на мен това време иzобщо не ми липсва. Тогава ми липсваха моментите, в които аz и съпругът ми можехме да седнем zаедно, да се прегърнем, да си поговорим. Предполагам, че ако приспиването траеше 15 минути, то и на мен би ми харесало, но 3те часа лющкане на 6 килограма ревящо бебе си ги спестих с удоволствие.

Искам само да кажа, че тоzи метод се препоръчва zа родители, които ИСКАТ да променят нещо в режима на детето си, които не иzдържат на нощтните събуждания или на дългите приспивания като мен.

Както вече писах, аz прилагах нежния метод. Едана седмица я слагахме полуzаспала в леглото, втората будна, но като се раzплачеше я успокоявахме на ръце. Първия ден след около 15 минути баше zаспала, втория и третия след 10, на четвъртия zаспа след 5 минути. В общи линии плака много по малко в сревнение с времето, когато я приспивах на ръце. Каzват, че до 1 седмица тоzи метод дава ефект ако се спаzва стриктно и че ако не даде реzултат, то или не сте го спаzвали или по добре да не се опитвате по нататък, явно бебето има други проблеми.

tedya, ако е под 6 месеца в никакъв случай не го оставяй сам да плаче, виж какво съм правила аz. Можеш и само вечер да го учиш да си zаспива сам, но zнай, че той като се научи и денем ще zаспива така. Ако смятах, че приспиването на ръце ще ти липсва, то по добре го приспивай така.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 09:19 от .:Geri:.

# 24
 • На планетата Земя
 • Мнения: 4 766
Всичко трябва да е в умерени граници, не може да се каже кое е редно и кое не.
Майчинството си е едно предизвикателство за всяка една от нас.
ПРи всички положения не отбивай детето, кърми го. Но започвай да се опитваш да го оставяш по малко само в леглото, защото после отвикването от държането на ръце става още по-трудно.

Успех, ще се справиш с всичко!  Hug

# 25
 • Габрово
 • Мнения: 1 330
Аз приспивах на ръце до 8м - тогава просто реших да легна на леглото и я гушнах почти в същата поза, в която я приспивах и люлеех. В началото имитирах движение като ритмично помръджах ръката си и я потупвах по гърба, по-късно вече нямаше нужда от това.  bouquet

Така процедирах и аз и имаше ефект. Другото което забелязах е, че докато я кърмех нощем се будеше доста често, но откакто я отбих най-много един два пъти да се пробуди за малко.

# 26
 • Разград
 • Мнения: 2 077
И на мен много ми тежи това приспиване на ръце. И през деня, и през нощта.

# 27
 • Мнения: 239
Сьветьт ми е просто да имаш тьрпение. Ако ти тежи не го носи, а просто остани до леглото на детето и му пей песнички или каквото го успокоява. Твоето присьствие ще направи от него един емоционално уравновесен и стабилен човек. Много бьрзо ще мине времето и ще започне да те бльска като го гушкаш и целуваш, тогава ще ти липсва неговата близост!  Wink
Много добре казано, браво!  bouquet
Peace Точно така постъпих и аз, само че поставях детето на нашата спалня и аз лягах до него, пеех му песнички и го галех - хареса му и лесно привикна да заспива, без да бъде носено на ръце!  Hug Прави ми впечатление, че съня му така е доста по-спокоен!

# 28
 • Мнения: 2 763
И моето дете не може/иска да заспи,освен ако не е на ръце-гушнат и танцуваме.Вече тежи 12кг и честно казано съм на края на силите си.Ще пробвам съветите на Гери,дано се получи.

# 29
 • Мнения: 210
Момичета и ние бяхме така- докато не ни подариха кошара на мони с пееща кутия- Тази кутия ме спаси сега само гася лампата и пускам пеещата кутия и той заспива до 2 мин.Иначе ме използваше като биберон и заспиваше за доста кратко време

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт