Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 31 640
  • 306
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 156
ai-ai , направо ми скри шапката с тази торта Shocked мнооооого красива
Сега да ви покажа и тортата която правих с него и за която ви питах преди седмица.Горе-долу се получи, има разбира се дефекти[

Та къде го видя този дефект newsm78

Пепи, от какво правиш "бамбука" и той ли е от руска мастика 2?
Не мога да се усетя newsm78,ако тортата е намазана с маслен крем, защо по кошницата при плетенето няма размазан.... Embarassed тия ленти не се ли омазват #Crazyпри плетене. Нещо не мога да си го обясня.
Толкова добро ще направиш ,ако снимаш стъпка по стъпка Praynig Praynig Praynig Снощи като видях тортата ти си помислих, че моята майка не е случила на дъщеря Confused така ми се иска една кошница с цвятя като твоята да и подаря. EmbarassedТе мечтите са безплатни Wink

# 31
  • Мнения: 137
laskova, идеята за короната на дървото не е моя,някое от момичетата ми предложи,но не се сещам кое беше EmbarassedИЗВИНЯВАМ СЕ![/size]
Ствола на дървото е от Руска мастика2 направено около 2 залепени бамбукови шиша.А зелената боя ми е на прах от едни комплекти с 4 или 5 цвята в кутийки като боята за яйца,но пише,че е сладкарска боя.Преди си я купувах от магазин "345",но вече за съжаление ги няма.

# 32
  • Мнения: 2 708
Лелееее ай ай - великолепна е..... Като видях какво си замислила да правиш, не вярвах, че ще го докараш, но ти направо ме уби.... Повече от прекрасна е..... Това зеленото викаш е айсинг.... И така е цвръцкано свободно ли, с какъв накрайник се прави това.... Ти наистина ме зажемети и се айкам и ойкам по на ай ай тортата Hug Hug Hug

# 33
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
ai-ai, И двете торти са супер. Браво  smile3501
PAVI, бамбука е от готова моделирща маса.

Момичета искам да си поплача. В Аркомерс нямат вече от хубавото червено и няма да имат. А моето свършиииииииии   newsm45 newsm45 newsm45

# 34
  • София
  • Мнения: 2 113
Пепи, към теб имам няколко неща -
- подавам ти кърпичка и питам, а в Аркомерст имат ли желание да споделят кой прави/внася тази боя? Да я търсим другаде.
- радвам се да видя твоя кошница винаги:)
- дали в първия пост на всяка тема, срещу големите букви "Тортена библиотека", да не добавим "Основна информация за начинаещи и рецепти" Ние си знаем какво включва, но дали звучи така еднозначно на всеки новодошъл?

ай-ай, браво! Справила си се невероятно добре,предвид модела, който показа. Аз имам въпроси -
имаш ли снимка на короната преди украсата,
как точно процедира с пуканките и карамела,
къде точно използва блатовете с желатина,
каква е рецептата на етажите и
как докара формата им...мда, казах си аз, че имам въпроси Simple Smile))

Тандури, разкошна торта и наистина бърза. Предвид обстоятелствата - ти си магьосник. Винаги приготвеното от теб е със стил и вкус!


Нат, благодаря за този линк за пош-трика:)

bubolinkata, много хубави обувчици, страхотни направо! Цялото оформление много ми допадна - както и повечето неща, които видях в албума ти!


Иглика, моля те, сподели малко по-подробно, как направи този несладък фондан? Може да се ползва, евентуално за диабетични торти, с някои вкусови подобрения.



# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Диме, боята мисля е на Есаром и вече не се произвеждала. Есаром май имат официално представителство в Пловдив и ще взема да им се обадя тези дни  Simple Smile Благодаря ти за кърпичката  Hug  Веднага ще добавя текста.

# 36
  • Мнения: 2 708
Момичета, имам едно процедурно питане към всички и към Пепи основно, че тя милата има нелеката задача да пуска темите. Във връзка с намаляване обема, на зная дали първия пост се мери като 1 пост или му се мери дължината и от там първата страница, в зависимост от дължината на първия пост да е по-кратка. Та ако е така, дали не е по-удачно, старите теми, които са дадени като линк, да се давата с текст:Тема1 Тема2 Тема3..... и т.н. като само на 1 ред ще влязат поне 10тина теми (линка им де). Това го видях случайно в една тема и ми хареса като вариант ето ТУК. Освен това, тази част с цитата на Наталина с шпатулите го има например в Библиотеката, а тази картинка също заема доста място. Та бих искала да чуя вие какво мислите. Може би греша, но все пак забелязвам, че имаше полза от дискусията ни, защото в тази тема поне не видях постове "Запис" дори самата аз си поставих за цел да не пускам такъв (в случая изведнъж се появих в темата при сливане на една друга тема) Peace
Ако дължината на първия пост няма никакво значение, естествено, че няма нужда да се променя начина му, но нека и Пепи и другите си кажат мнението. Пепи видях, че си питала за дължината на темата при администраторите, защото тамън се бях запътила да правя същото и видях, че вече си го направила, за което ти благодаря, че намираш време за всичко това Hug

# 37
  • Мнения: 1 965
Не мога да се усетя newsm78,ако тортата е намазана с маслен крем, защо по кошницата при плетенето няма размазан.... Embarassed тия ленти не се ли омазват #Crazyпри плетене. Нещо не мога да си го обясня.
Мога да ти помогна с това:
http://van444eto.multiply.com/photos/album/4/4#24
Проследи и следващите няколко снимки. Ужасни са като качество ,но пак е нещо.
ai-ai - Срази ме с тази торта направо. Справила си се повече от перфектно. Поздравления. Багера е страхотен сладур
Албенка - щом ти е бил сух фондана, вероятно водата или глюкозата са били малко. щом съхне толкова бързо, значи му е липсвала течността. Въпреки тово си се справила супер. Тортата с русалките ми хареса най-много.
КикиНики - може цветенцата да са се провалили, но Тирамисуто е перфектно на вид. къде са цветенцата все пак? чудно ми е какво купи за 40 лв. newsm78
Тандурка - и аз въпрос за това зеленикавото вкусноизглеждащо нещо?
Иглика - куче да съм в твоята къща..... И аз искам торта....

# 38
  • Мнения: 7 091
Ай-ай, страхотно си се справила! Браво на теб!!!  bouquet  bouquet Разкажи малко повече за транспортирането, колко време ти отне и т.н. Simple Smile Ще е много интересно и полезно!

КикиНики, наистина страхотно изглеждащо тирамису! Аз съм голям почитател и това е един от любимите ми десерти! Simple Smile

Благодаря ви  момичета за милите думи, но тортичката наистина я направих за 15 мин и не е нищо особено, но ми се искаше да пусна нещо повече от "запис" Simple Smile Сега ме врънкат пак да правя  Laughing Другия път ще правя с ягоди Simple Smile
Това най-отгоре е шам фъстък пудинг , поръсен с какаови ядки ( cocoa bean).

# 39
  • Мнения: 137
Лелееее ай ай - великолепна е..... Като видях какво си замислила да правиш, не вярвах, че ще го докараш, но ти направо ме уби.... Повече от прекрасна е..... Това зеленото викаш е айсинг.... И така е цвръцкано свободно ли, с какъв накрайник се прави това.... Ти наистина ме зажемети и се айкам и ойкам по на ай ай тортата Hug Hug Hug
Крисче,да цвръцкано е ей така с накрайника за листенца,голямо упражнение си направих Crazy,още ме болят ръцете Grinning
ай-ай, браво! Справила си се невероятно добре,предвид модела, който показа. Аз имам въпроси -
имаш ли снимка на короната преди украсата,
как точно процедира с пуканките и карамела,
къде точно използва блатовете с желатина,
каква е рецептата на етажите и
как докара формата им...мда, казах си аз, че имам въпроси Simple Smile))
Отговарям подред:
-имам снимка в албума ми
-напуках си пуканките,разтопих карамел и топ пуканка в карамела и лепвам за друга или около клонките и така,много забавно!
-явно не съм се изразила правилно,не са блатове а е едно кръгче малко/направено от трошички блат с 1 пакетче желатин/,което сложих посредата на топката преди да забия дървото
-направих пандишпанени блатове бяли и кафяви и вътре сложих крем Рафаело и Ганаш-казаха,че е било вкусно
-а формата,предполагам за пърият етаж ме питаш,направих нормална торта,замразих я и докато беше замръзена я изрязах и оформих.

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Момичета, извинявайте че така връхлитам, но моля за малко помощ. Имам половин торта от сладкарница Неделя, но вкъщи няма начин следващите дни да се справим с нея. Въпроса ми е мога ли да я замразя и има ли си някаква технология? Имам спомен че шпионирайки вашите теми съм срещала информация по този въпрос, но в момента нямам възможност да търся отново. Тортата е Бялата неделя, ако това има значение.
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 41
  • Мнения: 7 091
Линката, каква точно е тази торта Бяла Неделя? Със сметана, с крем, с фондан? Има значение за замразяването. Ако е със сметана не те съветвам да замразяваш. Има ли плодове вътре? Шоколад?
Съжалявам, не съм я яла никога ( не съм в БГ) и нямам идея каква е.  newsm78

# 42
  • Мнения: 373
Tandoori това е линк към рецептата на "Бялата Неделя"
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=4459/

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 18:27 от laskova

# 43
  • Мнения: 1 173
Има сметана , а и самата торта е намазана със сметана отстрани - ако се замрази сметаната ще се пресече при размразяването .

# 44
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Имам половин торта .........мога ли да я замразя и има ли си някаква технология?  bouquet

ОТГОВОР: Замразявам абсолютно всичко и нищо после не ми се разваля. Embarassed
НО: при мен сметаната е млечна, с висок % масленост, не знам с каква е правена твоята торта (линкът не ми се отваря).

Ако така и така няма кой да изяде останалото ви количество, нищо не пречи да го поставиш във фризера, това все пак е по_ добро отколкото да го изхвърлиш. Sad

Нарежи на порции и ги постави на малко разстояние една от друга при замразяването, за да можеш след това да извадиш само едно или две парченца_ според случая.

______________________________________________________________________________

Много съм впечатлена от тортите на ай_ ай и на Буболинка. Чудесни произведения, толкова различни, а грабващи всяко по свой начин.  Красиво. Поздрав, момичета.  bouquet

А от това съм във възторг. Grinning Grinning Grinning

Как можа да ти хрумне подобна идея и не  на последно място: как го накара този човек да стои там и да не си наръба подаръка, а да те чака да си щракаш наоколо му, не ми е ясно. Twisted Evil
Фигурките стават и още как. Червената шапчица е особено чаровна, но и не само тя. Спорно нататък. Simple Smile

#######################################################

ДОПЪЛВАМ:
Момичетата в руския форум много ще се радват да се включите и напишете по нещо из темите: тези, които се регистрираха там.  Hug

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 19:05 от nelka.nelka

Общи условия

Активация на акаунт