Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 авг. 2005, 00:37 ч.

Нещо не го разбирам това?!

 • 1 632
 • 11
 •   1
Отговори
Иска ми се да си изясня нещо, защото това още ме мъчи и ме гризе като червейче!
Беше преди4год. Бяхме си отишли за празниците в родния ни град. От там е и бившото гадже на мъжа ми. Отишла си и тя и му се обади да се видят. Той ме попита дали имам нещо против. Какво да кажа? По-добре да не го прави зад гърба ми. Казах като иска да отиде. Не казах да, но не казах и не. Ние прекарваме много малко време заедно и ми се досвидя това време, което тя поиска от него и той не й отказа. После ми стана кофти, че не ме покани да излезем заедно. Като се върна му го казах. Той ми каза, че на нея нямало да й е приятно Shocked!!! А на мен какво ми е станало като, че ли не беше важно! А той ми каза, че и на него щяло да му е неловко. Защо? Нали са само приятели?!
Още не проумявам защо не мога да му повярвам, че не иска да има нищо с нея. Казва, че обича мен, а нея вече не. Все се връщам към това и все ми е болно. Ревнувам. Чувствам се зле като се сетя.
Отношенията ни са чудесни, но все си мисля дали още я обича.
Извинете за дългия постинг. Исках да го споделя, защото май не разбирам мъжете и в частност моя, който много обичам.

# 1
 • Мнения: 36 678
Нормално е да ревнуваш ....
Не приемам такава среща за нещо нормално  Naughty Попита ли го как би реагирал, ако ти отидеш на среща с бивше гадже?

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 2 131
Няма нищо за разбиране.
Чудесен пример как разумен човек може да вземе муха, да я раздуе до слон и да я боядиса в резедаво. След което,естествено е трудно цялото това да се напъха в асансьора ooooh!
Ключът от бараката е тук:
Цитат на: Kira
Той ме попита дали имам нещо против ..... Казах като иска да отиде.
Доколкото разбирам , тя му е бившо гадже, а не тайна любовница.
Не е скрил от теб поканата и.
Попитал те е. Отговорила си му.
Ако ти е било неприятно, просто е можело да го кажеш или покажеш.
Схемата "сещай се снахо" не винаги работи.
Ако пък си искала да излезнеш с тях, нищо не е пречело да направиш такова предложение, пък ... той каквото реши.
Няма нищо по нормално от това тя да се чувства неудобно в твое присъствие - все пак ти си фаворитката, а тя - бившо гадже със статут "приятелка" (което както е видно теб те съмнява - т.е. притесненията и са оправдани). Неудобството на мъжа ти също е оправдано - видно е, че в подобна среща в твое присъствие би бил между "чука и наковалнята", което не значи обезателно че има нещо скрито и нечисто.
4 години .... не мислиш ли, че е прекалено дълъг период за нещо обяснимо с 2 изречения ? newsm78
А колкото до
Цитат на: Никол
...Попита ли го как би реагирал, ако ти отидеш на среща с бивше гадже?
Не виждам причина да го прави. Освен това, съвсем нормално би било той да няма против аналогична ситуация, което няма нищо общо с нейните притеснения в случая.

# 3
Случвало ми се е да ми се обади бившо гадже за да се видим, но не ми постави условия  да съм сама като му казах, че може би ще съм със сегашното си( тогава още бяхме гаджета). Мъжът ми не можа да дойде и освен това..направо взе, че забрави защо точно тази вечер се прибрах с час по-късно от работа.
Tatti, не ми е прятно да мисля, че при срещите си с нея аз като, че ли не съм част от живота му, не и за нея. Като всяка жена не ми е лесно да зная, че и още една е специална с нещо за него. Може и да е прекалено, но за мен по-важен от него няма. Аз нямам добри приятели, които да не ме искат с него в компанията си, защото няма да ми казват нищо, което да ни постави в неловка ситуация. Той каза, че тя е много добър приятел. Не знам..Огорчена съм.Какво иска една жена от един мъж в такава ситуация? А какво иска той от много добрата си приятелка?  

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 2 131
Ти сама го пишеш
Цитат
Случвало ми се е да ми се обади бившо гадже за да се видим
и после се питаш
Цитат
Какво иска една жена от един мъж в такава ситуация? А какво иска той от много добрата си приятелка?

Ами искат да се видят. Просто.
Личното ми мнение е, че си прекалено мнителна. Ревността може да играе и доста кофти номера.
Момичето може да не му е поставяло условия, просто той да е преценил така.
И продължавам да твърдя, че пред алтернативата да се терзаеш 4 години, по-добре би било просто да му кажеш че ще ти е неприятно.

# 5
 • Мнения: 1 007
Аз ви разбирам и двамата.Естествено е да ревнуваш и да те боли.Обаче спри да говориш с него на тая тема вече...Така тикаш мислите и спомените му към нея, а ти се превръщаш в досадна мрънкялница и насила си докарваш отрицателна енергия.4 г. са достатъчно време, за да забравиш за случая, стига да не се е случвало системно.А старите гаджета не се забравят, ако са били стойностни разбира се...И това важи и за двата пола според мен.Аз съм имала 2 сериозни връзки преди да се омъжа и двете ми бивши гаджета са оставили ценни следи в душата ми...И сега, ако мога  да се срещна с някой от тях - с удоволствие бих го направила и със сигурност няма да поканя съпруга ми с мен...А ти ?Няма ли да се чувстваш като с охрана?Не че ще правиш пранове, но нали ще трябва нещо да си говорите?Най-вероятно ще ти е неловко и ще млъкнеш и остава те двамата да си залафат и ...срещата ще се превърне в обмяна на опит.

# 6
Чувствам се малко глупаво. Да, Tatti, може да си прав. Аз му казах, че ми е неприятно. Да, Sakri, ти също може да си права, но...Аз всъщност не му говоря отдавна за това. Просто си се измъчвам. Може би съм тъпо моногамна и искам и той да е, но зная, че всъщност това май не е така принципно при мъжете.
Хора, аз съм майка на двете ни дъщери.Преди 49 дни родих втората. Мечтая да обича само мен и явно съм ревнива повече от здравословното. Малко ме е срам EmbarassedУж се мъча да порасна,а какво ме мъчи...
Благодаря ви, че все пак ми отговаряте. Това може и да ми помогне да се успокоя и да забравя.

# 7
 • София
 • Мнения: 5 633
Преди 49 дни родих втората.

Това обяснява фактът, че сега, въпреки че е минало толкова време, това ти тормози мислите.

Периодът след раждането е доста особен и за много жени недоспиването, умората, пониженото самочувствие и т.н. предизвиква ревност, черни мисли и др.

Усмихни се, гледай си хлапетата, обичай си мъжа и се опитай да не се тормозиш с неприятни мисли по нещо отдавна минало.

И аз, въпреки че съм жена, ще ти кажа същото - питал те е дали имаш нещо против да отиде, отговорила си му (от това не се подразбира да отидеш с него).
Минало-заминало.

И аз се виждам с бивши мои гаджета и то без абсолютно никакви мисли за подновяване на връзката или нищене на причините за прекъсване на старата. За мен те са наистина добри приятели, с които ми е приятно да се видя. Не се смущавам, ако сме заедно с Татти, но ако съм сама се чувствам по-спокойна.

Ако се срещнеш със стар приятел/приятелка неминуемо се стига до спомени за събития и забавни случки, като спомена за отминалите времена и преживяването на събитията отново, въобще не означават, че би се разделил с настоящото или че си неудовлетворен от него.
Просто спомените са приятни и хубави, а ако половинката ти е с теб може да го изтълкува погрешно.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 1 259
Щом мъжът ти те пита дали имаш нещо против,значеи няма причина за безпокойство.Ако е решил да кръщори,ще го направи.И дори няма да се допита до теб.Нй вероятно няма и да разбереш.Simple Smile Което разбира се е по добрия вариант.относно бившите.при нас годините са толкова много,че бившите са отдааавна забравени.Нос коро мъжът ми срещна бивша приятелка от училище.Парадок нейното дете учи с нашето в едно училище.Взел и телефона.Искам да ти кажа,ч е никаква ревност не изпитвам.Напротив бих се радвала да се срещнем с тях семейно.Аз имам един доста близък приятел от преди.Парадокса е че ГСМ-то му го има мъж ми.Може би при този човек ще родя бебето си.Simple Smile)
Така че изчисти главата си от глупости и не се трови с излишна ревност:-))))

# 9
 • Мнения: 36 678
.........А колкото до
Цитат на: Никол
...Попита ли го как би реагирал, ако ти отидеш на среща с бивше гадже?
Не виждам причина да го прави. Освен това, съвсем нормално би било той да няма против аналогична ситуация, което няма нищо общо с нейните притеснения в случая.

Когато аз или мъжа ми решим да направим нещо, винаги се поставяме на мястото на другия, ако той се замисли над въпроса за нейна среща с бивше гадже, нямаше да пита въобще .....
Ако моя мъж ме попита подобно нещо, ще му кажа, че е достатъчно голям да реши, аз не съм му майка да го пускам! То е близко до акъла, че каквото и да му отговоря няма да е искрено ......

# 10
 • Мнения: 6 317
Мисля, че 4 години са твърде много време за да се тормозиш за това. Аз самата поддържам приятелска връзка с мои бивши гаджета и се случва да се видим. Мъжът ми няма нищо против, защото ми вярва и ми има доверие.

Както и другите са ти писали - щом те е питал дали имаш нещо против, значи няма причина да се безпокоиш. А за неловкостта - ами знам ли, има хора, които са твърде различни за да си паснат и може това да го е спирало да покани и теб...

Но сега си гледай бебнцето и не си трови живота. Щом всичко между вас в момента върви добре, не се затормозявай   bouquet!

# 11
Благодаря на всички за разбирането и добрите думи. В общи линии и аз все се уговарям, че няма причини да ревнувам, но сега съм по-спокойна и като, че ли най-после разбирам мъжа ми.(поне отчасти) Ех,да! Жените са от Венера пък мъжете били от Марс, демек-все пак различни. Но нали го  Heart Eyes това момче, няма лесно да го дам WinkБлагодаря още веднъж

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт