Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 15 852
Права е авторката, ЧРките в България са едни измислени момиченца, които задават тъпи въпросченца по списък.
А като ги питаш нещо конкретно за позицията, гледат като гърмяни зайци.
Говоря от много горчив опит с много яйчарки на много, много интервюта.

# 46
 • Sofia, BG
 • Мнения: 198
За съжаление, въпросите, които се задават са преписани от западни учебници, които хал-хабер си нямат от българската народопсихология. Изключително неудачни и неуместни. " Кажете едно Ваше лошо качество?".Какво мога да отговоря на това? Кое е лошо и кое е добро?!?!? Даже веднъж мислех да се избъзикам, че съм алкохоличка и съм на антидепресанти.

# 47
 • Мнения: 341
Много образователна и силно интелигентна тема.
След нея вече не мога да си закопчея несесера с изисканите думи.
Останаха да ми се подават от единия край (наред с ейчарите) хънтърите, фронтофис сервитьорите и още една-две.

Като един аналитичен човек, сега се мятам в тежкия парадокс, произтичащ от статията за това как кризата "уволнила" първо въпросните чорки:

Какво, по дяволите, ще стане с обсъжданите 20-годишни девойки (и чат-пат младежи) сега?! С уволнените ейчари? като ще трябва да си търсят работа, а ще няма кой да ги ейч-арне по новите места?!

# 48
 • в моя свят на мир и любов
 • Мнения: 1 996
За първи път се чувствам доволна, че не съм вече на 20+години. Grinning


Занимавам се между друго и с подбор на кандидати за работа при нас. Мога да кажа, че на първо място гледам начина на мислене на човека и дали е подходящ за условията на работа в нашия колектив. Едва след това обръщам внимание и на нивото на професионалните му умения. Дипломите за мен са на последно място. Даже мисля, че колкото повече дипломи и сертификати има, толкова по-ограничени са практическите му умения.
Мога да преценя дали един човек е подходящ дори и само след няколко думи разменени по телефона.

И, знам колко е неприятно, но въпросът за малките деца и планирането им е доста важен. Няма място за обиди и сръдни, просто всеки работодател трябва да знае доколко и докога може да разчита на служителите си.


И аз искам да се оплача от арогантното държание на хората, които идват за интервю, по едно време толкова откачени идваха, че ми се искаше към автобиографията си да добавят удостоверение, че не се водят на отчет в психодиспансера.

На по-възрастната госпожа мога само да кажа, че ако не може да проведе интервю с 20годишни момиченца, не виждам как ще се подчинява на 30-35 годишен шеф /има много такива/.


# 49
 • Мнения: 341
...на първо място гледам начина на мислене на човека и дали е подходящ за условията на работа в нашия колектив. Едва след това обръщам внимание и на нивото на професионалните му умения...

Брей, дано ейчърите не са полазили навсякъде и из Пирогов, други хирургии и тук-таме, че може и още по-страшно да стане в здравеопазването.

...по едно време толкова откачени идваха, че ми се искаше към автобиографията си да добавят удостоверение, че не се водят на отчет в психодиспансера...

Едно време, като нямаше ейчари, им искаха медицинско.
Ма сега то няма значение, щото може да го е издал някой дофтор, подбран от ейчар не по професионалните му умения...


# 50
 • Мнения: 2
Но с какво предизвиках  токова зли първи реакции?  Г-жа "Не тази вечер"  млад HR  ли е?

# 51
 • София
 • Мнения: 2 561
А какви снимки си слагат на автобиографията някои девойки и младежи  Laughing

На последната ми работа един кандидат беше пратил снимка, на която ядеше сирене и домати на пейка  Grinning

Точно преди 3 дни, кандидат за търговски представител
си беше изпратил албум със снимки  Joy
Аз няма да се включа по темата обаче  Naughty
Повдига ми се вече от обобщаващи класификации
и подобни теми  Naughty

# 52
 • Мнения: 4 302
...на първо място гледам начина на мислене на човека и дали е подходящ за условията на работа в нашия колектив. Едва след това обръщам внимание и на нивото на професионалните му умения...

Брей, дано ейчърите не са полазили навсякъде и из Пирогов, други хирургии и тук-таме, че може и още по-страшно да стане в здравеопазването.
Все пак хирургическите способноти ( както и други професионални) се доказват с диплома. Да не искаш всеки хирург преди назначение да кръцне пробно едно далаче, та да се види става ли или не става.

# 53
 • Мнения: 341
Мен ли питаш, потребителко Рокси, или ейчарката, дето не държи на дипломите?

Исках само да подчертая, че темата е свежарска: По-комичен маниер на подражателство и парадиране с чуждици от това наоколо няма и по театрите вече.


# 54
 • Мнения: 5 373
Но с какво предизвиках  токова зли първи реакции?  Г-жа "Не тази вечер"  млад HR  ли е?
Ни най-малко.Аз съм тежка категория, далеч от степента "младша", освен това с подбор не се занимавам. Но на така формулирана тема-такива отговори. Вие какво очаквахте? Да поддакваме в хор?

# 55
 • Мнения: 2 771
..." Кажете едно Ваше лошо качество?".Какво мога да отговоря на това?...че съм алкохоличка и съм на антидепресанти.
                        hahaha Ми така ще да е, като си го просят.

...И аз искам да се оплача от арогантното държание на хората, които идват за интервю, по едно време толкова откачени идваха, че ми се искаше към автобиографията си да добавят удостоверение, че не се водят на отчет в психодиспансера...
                       Ами честно казано трудно може да останеш в кондиция, ако имаш повече от две срещи с ХР-та дневно. Да не казвам буквално, че можеш да полудееш. Виждала съм невероятни ХР-та, можеш да припадаш, да се щипеш, да се събуждаш седмици наред и пак да не вярваш, че може да има такова чудо на света.
                      Конкретно на въпроса: да, точно това правят  Peace. И Жози, не се прави много-много, да не изровя темата, в която ти се възмущаваше от хр-тата  Hug. Помня аз, помня  Crossing Arms!

# 56
 • София
 • Мнения: 15 852
Казват се специалисти по Човешки ресурси. Значи - ЧР.
А не HR, или хр-тата. Crazy
И все още не мога да схвана за какво всъщност служат, освен да се грижат за персонала, когато той ВЕЧЕ е на работното място.
Преди това могат само да объркат нещата.
Най-фрапиращото интервю на което съм била с такава персона беше такова;
Първо, не ми беше обяснила добре адреса и трамбовах почти целия бул. България.
После ме разпитва какви ли не глупости от типа на "Ако стане така и така, какво бихте направили" и :Как се виждате след 5 години".
Накрая ме пита за въпроси и когато я питах конкретни неща за работата, каза че не може да отговори. Ще ми отговори шефчето за позицията.
Но преди инервюто с него трябва да мина през интервю с шефката на ЧР отдела и още едно с управителя на фирмата. Shocked

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 21:16 от Дилянка

# 57
 • Мнения: 2 771
...Занимавам се между друго и с подбор на кандидати за работа при нас... мисля, че колкото повече дипломи и сертификати има, толкова по-ограничени са практическите му умения...
                     Какво да си говорим повече? Блъскай и плащай да се явяваш за международни сертификати, за да ти кажат накрая че за нищо не ставаш, дори си откровено прост.
                    Дилянка, извинявай, но не мога да си обърна езика и да ги нарека специалисти. Може да ми е физиологически проблем  Whistling.

# 58
 • Мнения: 7 392
Аз по-често попадам на някакви затъпели лелички доста над 20, които даже и за свирки не стават.

# 59
 • Мнения: 5 373
Мече Пухче, мнго добре си помня писаното, не ме подценявай, ако и да съм над 30 +.

Само че аз имах конкретен повод - забавяне на резултата за дълъг период, а после ме натискаха да почна веднага, на часа.

В случая дамата , първо, в формулирала яко цинично заглавие.

Второ, тя не цитира конкретен случай. А просто негодува от факта, че въпросните девойки са 20+. Това ми е ама толкова познато, от мои наблюдения, че нямам думи. Била съм супервайзор на един гус'ин, който някога си някъде е бил аташе....няма да казвам де. И....обаче, свършва комунизЪмът и той трябва да работи наравно с 20 годишните. Държеше се с някаква досада и отегчение, скатаваше се от работа....а милата му женица даже смяташе, че имам специално отношение към него.

Та....така.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт