Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 авг. 2005, 14:27 ч.

Идва ми да убия педито!

 • 912
 • 15
 •   1
Отговори
 • Ку-куландия
 • Мнения: 787
Здравейте мами и аз да ви се оплача от невежеството на лекарите! Ние сме на 45 дни, наддаваме малка бавно, но сме в нормата - за две седмици 300 гр. А педито като каза че сме слаби и немощни и веднага да дохранваме, и понеже нашия татко много се притеснява бебо да не е слаб сега дохранваме въпреки моето несъгласие. Тъпата докторка вместо да ми каже как да увеличим кърмата или каква да ям за да е по-калорична каза "Кърмата не достига дохранвайте".
Та въпроса ми е следния - в дясната гърда винаги има повече карма, става твърда, да изцеждам ли от първата кърма, че по-бързо бебо да стига до хранителнта.
Храня го кагано си поиска, приблизително на 3 часа, някой път и на повече като спи, но виси по час на циците, изпразва ги и като се пусне надава вой, това от навика да суче ли е или наистина не му дастига, вече и аз почвам да се съмнявам, че остава гладен. При това положиние да го дохранвам ли или да го слагам по-често.
 

# 1
 • Мнения: 636
Нашето педи подходи по същия начин, но когато бяхме на 1 месец /бяхме наддали по-малко от вас/. Дохранвай, та дохранвай, бебето гладува и т.н. И аз се шашнах, като една неопитна за-първи-път майка и айде добавката. Това обаче не бих го повторила. Майчиното мляко е най-хубавата храна за бебето. Сега се опитвам /всъщност не съм преставала от близо месец/ да минем изцяло на кърма. Давам добавка само вечер преди лягане, защото тогава все още имам недостиг на кърма. Не се изцеждам след хранене. И при мен в едната гърда има повече мляко от другата, но давам и двете на всяко хранене,без да изцеждам преди това.
Сега, като чета и аз постинга ти, ме хваща яд на тия доктори. Аман, значи, от самозванци. Толкоз ли пък нямат време и желание да се образоват малко от малко и да почнат да дават полезни съвети. Като се сетя мойта колко неподготвена се изказа по някои сериозни въпроси /но го разбрах в последствие, уви!/, ми иде да  #2gunfire #2gunfire

# 2
 • Мнения: 980
Най-важното, според мен, е да започнеш да храниш бебето по-често, не на 3 часа, а на 1-2. Да предлагаш, а то ако отказва - ОК. Буди го за хранене през деня, нощем, ако то се събуди. Когато кърмиш бебе по-често кърмата ти ще се регулира според неговите нужди. Сега не знаеш дали е по-вече или по-малко от необходимото именно заради малкото на брой кърмения. Не цеди кърмата, освен ако не искаш да се увеличи. Например аз, когато кърмата ми намаля в нач. на 2-я месец, се цедях през нощта за да се увеличи лактацията, но мисля, че при теб не е нужно. При вас няма нищо обезпокоително, много добре си наддавате. Кажи на таткото, че кърмата дава незаменими хранит. вещества, изгражда имунитет у детето и е най-доброто, което можеш да направиш за него. Мисля, че ще мине на ваша страна. Wink Успех. Пиши как върви.

# 3
 • Мнения: 1 567
Здртавей и от мен...
Мдааа, и ние така за 20 дни беше наддала 350 гр. Нашата педиатърка не избърза със захранване, а каза да изчакаме. Все пак и бебето да се приспособи и да си изработи само режим. Дохранването винаги можеш да го въведеш, кърмате не. Та, съветът ми е, слагай го по-често на гърдата. Нощно време, когато се буди, не му давай тъпата вода и от сорта довотии, а бутай смело цицата. Нощно време се увеличава лактацията.
Друго - при всяко кърмене, слагай бебето и на двете гърди.

# 4
 • София
 • Мнения: 9 580
Нашето педи подходи по същия начин, но когато бяхме на 1 месец /бяхме наддали по-малко от вас/. Дохранвай, та дохранвай, бебето гладува и т.н. И аз се шашнах, като една неопитна за-първи-път майка и айде добавката. Това обаче не бих го повторила. Майчиното мляко е най-хубавата храна за бебето. Сега се опитвам /всъщност не съм преставала от близо месец/ да минем изцяло на кърма. Давам добавка само вечер преди лягане, защото тогава все още имам недостиг на кърма. Не се изцеждам след хранене. И при мен в едната гърда има повече мляко от другата, но давам и двете на всяко хранене,без да изцеждам преди това.
Сега, като чета и аз постинга ти, ме хваща яд на тия доктори. Аман, значи, от самозванци. Толкоз ли пък нямат време и желание да се образоват малко от малко и да почнат да дават полезни съвети. Като се сетя мойта колко неподготвена се изказа по някои сериозни въпроси /но го разбрах в последствие, уви!/, ми иде да  #2gunfire #2gunfire
Ох на мен двама лекари ми казаха да дохранвам,започнах да го правя,а сега се опитвам да мина обратно само на кърма,ама съм инат дано успея.
Слагай бебето по-често на гърдата,винаги можеш да започнеш да дохранваш.

# 5
 • Мнения: 5 223
Ако имаш съмнения, че наистина на бебето не му стига кърмата, просто по-често го кърми. По този начин ще се стимулира лактацията и дори сега да има проблем, в което силно се съмнявам, имайки предвид колко наддава бебо, всичко ще се оправи. Не мисля, че трябва да се изцеждаш преди кърмене, бебо си знае работата и ще си изсуче каквото и колкото трябва. Не се притеснявай, кърмете се и се забавлявайте, но ако искаш да кърмиш дълго и успешно, спри добавки, чайове и т.н.

# 6
 • Мнения: 827
Нашето педи подходи по същия начин, но когато бяхме на 1 месец .... Дохранвай, та дохранвай, бебето гладува и т.н. И аз се шашнах, като една неопитна за-първи-път майка и айде добавката. Това обаче не бих го повторила....
Същата работа!И аз се спуснах да купувам адаптирано.Взе да ми намалява кърмата!Но,слава Богу,добре че е този форум,за да ми дойде акъла навреме.Сега всичко е ОК.Суче си и расте.(Все така да е.)Така че,хващай се в ръще и следвай съветите тук  newsm10

# 7
 • Мнения: 663
Явно навсякъде едно и също,нашата още преди да ни претегли на първата консултация,ни даде брошури на мляко-да сме си изберяли ShockedТака,че кърми,ако трябва и от двете бомби,по-на често и успех!

# 8
 • Мнения: 4 630
Много кофти съвети дават някои педиатри. Ти си кърми на поискване, както до сега. Не се съмнявай, че нямаш достатъчно кърма, както няма и нужда да изцеждаш от кърмата преди бебето да започне да си хапва. То има нужда от т. нар. предно мляко, защото така си набавя нужните течности. 300 грама за 2 седмици не са никак малко. Кофти е, че мъжа ти не те подкрепя и настоява за дохранването. Опитай някак да му обясниш, че кърмата ти е най-добрата храна за вашето бебе и никоя формула не може да я замести

# 9
 • София
 • Мнения: 4 381
След две седмици може отново да се претеглите. През това време се кърмете на воля и забравете за адапт.мляко, часовници, чайчета, водички...В началото винаги е трудно. Особено като не получаваш правилните съвети и подкрепа. Сега е момента да проявиш инат и да продължите да се кърмите.

# 10
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 836
...нашата още преди да ни претегли на първата консултация,ни даде брошури на мляко-да сме си изберяли Shocked

 #Crazy #Crazy #Crazy
Тия хора полудяха съвсем  #2gunfire

# 11
 • у дома
 • Мнения: 707
И аз да кажа.. както сама се убеждаваш вашият случай не е единствен.
При нас на първата консултация се оказа че сме наддали 600 гр. за месец и половина. Нашето педи каза че била малко мъничка за възрастта си.
И аз се уплаших и няколко пъти давах адаптирано, но увеличих кърменето твърдо решена да мина само на кърма. Инатът ми се оказа голям, защото бях убедена че кърмата е най-важна за моето бебе и малко със страх в сърцето преустанових всичко външно и само на кърма.
(добре че открих и този форум - голяма ми е утеха и подкрепа )
Нашата беба сучеше по 40мин от едната гърда и после още толкова от другата и след половин час пак искаше. Дните ми минаваха в кърмене до полуда, но си струваше. Така е в началото защото бебчето е слабичко и не може да се нахрани бързо. Освен това гърдата го успокоява и то си я търси почти постоянно.

Нещата си идват на мястото след около 3-4 месеца.
 
Поговори с мъжа си - трябва да повярва че ще се справиш и да те подкрепя, за да си спокойна!!!

Присъединявам се към съветите на другите мами и бих добавила - опитай да се зареждаш с положителни емоции - спокойствието и щастието също стимулират лактацията.

# 12
 • Мнения: 457
Преди 1 седмица и ние бяхме на консултация и се оказа, че за 1 месец сме наддали само 140 грама. Педито като разбра, че още нямаме заместено хранене и се кърмим още и като викна:"Ама, как той е вече голям, още ли го кърмиш"? Shocked "Почвай да му даваш пюрета на обяд и кашата за следобяд, а пък вечер щом искаш си го кърми. И след 15 дена да почнете с 1/4 жълтък. smile3512
Според нея кърмата не ми е достатъчно хранителна, за да наддава нормално детето- около 500 гр. на месец. На същото мнение е и свекито, добре че мъжът ми ме подкрепя и не се меши, но това след едни дълги разговори с него, че аз давам най-доброто, което мога за моето дете. Laughing

# 13
 • Мнения: 1 567
Как на 5 месеца жълтък? #Crazy
Тия хора са луди...
Давай до навършване на 6 месеца само кърма. Бебето от това се нуждае.
Някои педиатри тотално ме изумяват със съветите си към младите майки..... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 14
 • Мнения: 6
 Мили мамчета, много ме запалихте по вашия форум !Страхотни са и позициите ви по всички вапроси!!! Моето бебе се хранеше комбинирано още от самото начало ,защото кърмата в гърдите ми свършваше много бързо,а човекът оставаше гладен.Не беше страшно.Моят съвет е - използвай си скъпоценната кърма до капка и ако има нужда дохранвай.Ако педито се съмниава,че детето не наддава достатъчно, трябва да ти предложи да направите пробно хранене (при него, в консултацията)  и да претегли детето след това.Това не съм си го измислила аз,а хора - специалисти.
Нещото с което не съм съгласна е детето да се храни по-често - какво значи това? Не може на всеки 30 минути детето да виси на гърдата.Този малък организъм горе- долу сам си показва от какво има нужда,но трябва да има все пак някакъв условен режим ,към който трябва да се придържаме.
Така че смело си следвай позициятя по въпроса и не се плаши от мненията на таткото и бабите! Успех!!! Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт