КаК да си направя горчица

  • 5 466
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Аз ползвам италиански оцети, надявам се италианците да не правят такива номера с киселината... Доволна съм от тях  Peace
(отделно взимам балсамико, оцет от червено вино и оцет от бяло вино)

# 16
  • Мнения: 385
Набавих синапа и ми се ще да пробвам рецептата от Mentha, ама ми е мноооого слаб руския  Rolling Eyes Някой ще помогне ли с превода?   bouquet

# 17
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 856
ще се опитам да го преведа, баща ми прави горчица, утре ще го питам как е прави
продукти за 100 гр. горчица:30гр прах за горчица,
40гр вода,
20гр. 9% оцет
4гр сол,
4гр. захар
5гр. олио

приготовление:
синапения прах се пресява и се поставя в не голям съд. Сипва се гореща вода на тънка струя и се разбърква добре.Да се получи хомогенна смес.Оставя се да престои 5-6 часа.Ако след това на повърхността има вода се излива и се добавят другите продукти- оцета, солта, захарта и олиото.Разбърква се добре и горчицата е готова.

# 18
  • Мнения: 2 110
Аз съм се опитвала много пъти да правя ,но никога не е същата като купената ! Предпочитам повече да не правя опити !

# 19
  • Мнения: 385
jakinik, много ти благодаря за превода, ще се радвам да споделиш и рецептата на баща ти  Hug
Направих я! Пропорциите не ги спазих много Whistling ама мнооого люто туй нещо... Другия път дано стане по-добре Simple Smile

# 20
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 856
Лютичко става, и на мен ми е силна.Само гледай да не прекаляваш с водата и да стане много течна горчицата.

# 21
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ето две рецепти от мен.
стават бързо и лесно.

от тъмния синап става горчицата доста силна и люта.
мен ме били стомаха от нея  Rolling Eyes

правила съм шоколадова горчица, скоро ще изпробвам и горчица с портокали и естрагон Flutter

Горчица

200 гр. синап
100 гр. захар или мед
 ½ л. вода
 75 мл. оцет
 2 с.л. сол или на вкус
1 малка глава лук на кубчета
1   дафинов лист
2   карамфилчета
2   зърна хвойна
5   зърна черен пипер
3   скилидки чесън


синапът се смила на ситно (в кафемелачка, внимава се да не се загрява на 30 С)
разбърква се с меда или захарта.

Във водата се слагат подправките и оцетът и се възвират за 5 мин.
Оставят се да се за 30 мин. да се запарят.

Водата се прецежда и по малко се добавя към синапа.
Разсипва се по бурканчета и се оставя няколко дена да зрее в хладилника.

Сладка горчица с подправки

500-750 мл. оцет
500 гр. течен мед
300гр. бял/жълт синап
50гр. кафяв синап
200гр. синапено брашно (замества се с добре смлян синап)
1 с.л. сол
3 ч.л. сух розмарин
1 ч.л. шарен пипер (черен, бял )
малко чили
Семената от синап се счукват в хаванче.
Разбъркват се с оцетът и медът, добавят се подправките (и те се счукват в хаванчето.)
Ако горчицата стане много рядка се добавя малко синапно брашно. Ако е гъста се добавя малко вода или оцет. Добре е оцетът да е с мек вкус (бял винен, ок. 5%)

# 22
  • Мнения: 385
asyalein , страхотно звучат рвецептите  bouquet Следващият път ще ги пробвам, че вече забърках горчица по руската рецепта Peace

# 23
  • Мнения: 25 551
Имам питане - колко време издържа домашната горчица? Като гледам пропорциите на рецептите, бая количество се получава сигурно. Колко време ще може да издържи в хладилник?  newsm78

# 24
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Имам питане - колко време издържа домашната горчица? Като гледам пропорциите на рецептите, бая количество се получава сигурно. Колко време ще може да издържи в хладилник?  newsm78

моята шоколадовата стои от началото на ноември Peace
сега има малко на дъното, добре си е  Peace

аз си променям количествата, само пропорцията оставям Peace

# 25
  • Мнения: 25 551
Благодаря, asyalein, ще пробвам и аз да си направя някой ден.  Grinning

# 26
  • Мнения: 2 110
Е....е.....вие ме запалихте пак да опитам ! Whistling

# 27
  • Мнения: 385
правила съм шоколадова горчица, скоро ще изпробвам и горчица с портокали и естрагон
Това звучи много интересно, особено шоколадовата! Заради цвета ли се казва така? asyalein , сподели рецептата  Hug

# 28
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Това звучи много интересно, особено шоколадовата! Заради цвета ли се казва така? asyalein , сподели рецептата  Hug

не.
горчицата я правих с натурален шоколад  Wink
продава се по специализираните магазини,
но е доста скъпа и аз пробвах да си я направя сама  hahaha

стана вкусна, но доста силна, защото намерих само черен синап, бял не намерих Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт