http://ide.li/article771.htmlИде.ли? и posoka.com обявяват конкурс за пътепис под мотото "Когато мечтая – пътувам, когато пътувам съм щастлив".

Когато мечтая – пътувам, когато пътувам съм щастлив...

Лято е. Време за пътешествия и приключения. Взимайте раницата, фотоапарата, веселото настроение и се отправяйте към познати и непознати земи. На море, на планина или в Хималаите. Без значение накъде. Просто мечтайте и пътувайте. Ако ви се отдава дар слово – чудесно. След като сте го преживели веднъж, седнете и го разкажете. Нека заедно се потопим в мечтите за близки и далечни светове. А ние от Posoka.com, иде.ли? и списание "Пътешественик" ще наградим онези от вас, които са проявили завидни умения с перото и обектива.

Регламент

Конкурсът е за пътепис със снимки. Всеки автор може да участва с неограничен брой творби, но с ограничение в дължината им – до 8500 знака. Текстовете трябва да бъдат придружени от 2 до 15 снимки, свързани с темата на пътеписа. Не трябва да са публикувани преди датата на участие на хартия, в интернет или на електронен носител. Тектът трябва да е на кирилица.

Изпращайте разказите си от връзката Изпрати статия; снимките изпращайте на email webmaster@ide.li като в заглавието на писмото слагате името на разказа си. Снимките не трябва да бъдат по-големи от 100 КB. Трябва да бъдат във формат .jpg и да са авторски.
Авторите да посочат трите си имена и адрес за контакт - може електронен (няма да се публикува на сайта).

Начало на конкурса – 05 август 2005 г.
Краен срок – 09 октомври 2005 г.

Одобрените за участие разкази ще бъдат публикувани в сайтовете на posoka.com и иде.ли?
Резултатите ще бъдат обявени на 24 октомври 2005 г. на двата сайта.

Наградите

- Първа награда: пътуване по избор от каталога на posoka.com на стойност до 300 лв.
- Десет поощрителни награди - годишен абонамент за списание "Пътешественик" (доставка до адреси в България).

Дерзайте!