Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 март 2009, 10:02 ч.

не знам дали съм права

 • 2 867
 • 35
 •   1
Отговори
Вие ще кажете. Приемам всякакви мнения. Въпросът е следният. Живеем в къщата на родителите ми. Аз , съпругът ми и двете ни деца. Ние сме на горния етаж. Мъчно ми е ,че така мисля, защото все пак са ми родители и те ми са осигурили дом, но понякога не издържам, както днес например.
Започвам най-напред със сметките. Всичко плащаме ние-вода, телефон. Дърва за двата етажа вече 5 години те нямат грижа. Имат и двамата доходи, топлят се, понеже е парно, но не ги вълнува колко струва това отопление. Неудобно ми е да им кажа нещо. Все пак те са направили всичко. Затова толкова не ме е яд ,колкото ,че си влизат по всяко време горе-няма рано сутрин или късно вечер. Неудобно ми е и вратата да заключвам. Не мога да изляза от банята спокойно да се облека, защото баща ми може да е дошъл да си гледа телевизия. Всяка сутрин влиза"да ни види" с гръм и трясък и събужда бебето. Тази сутрин направо нервите ми не издържаха. Казах му,че не може така да я събужда всяка сутрин, тъкмо е заспала. А той"Млъкни" Стана ми отвратително. Та аз съм на 32. Ох, не знам. Сега ще кажете"Ми отидете на квартира да ви е спокойно" Нищо не искам от тях. Ти и не ми помагат никакси ,де. ако им кажа пък аз да пазят малката да отида до някъде"О, тогава бързаме, ние за малко"

# 1
 • Мнения: 2 724
Права си.
Но аз наистина не разбирам защо не идете на квартира.
Щом можете да си позволите да плащате сметките на двуетажна къща, ще преглътнете и наема.

# 2
 • Мнения: 804
Винаги съм била на мнение,че е трудно две поколения да живеят под един покрив.Макар,че са ти родители и ти помагат Вие сте отделно семейство и би трябвало да се съобразяват с това,не би трябвало да влизат така на вашия етаж било с повод или не.По добре се отделете дори  и на квартира,така ще сте сами и независими,никой няма да ви притеснява.При мен нещата са добре,но родителите ни знаят,че след като си имам семейство не се нахълтва,съобразяват се и не ни притесняват когато ни гостуват или сме у тях.Постарай се да им обясниш желанията си или се отделете самостоятелно.

# 3
 • Мнения: 353
Представям си как се чувстваш. Ние бяхме някакъв аналог на "Всички обичат Реймънд" в наш си вариант: един блок, в единия вход на съпругът ми сестра му, във втория вход на един етаж в два апартамента: на съпругът ми и на родителите му, не знаеш кога от къде кой може да те изненада. Една сутрин след ... сън ставам и отивам до банята и в коридора - човек, влезли да си вземат нещо че им трябвало, между другото отбеляза че закуската е готова! Аз бях като попарена само като си помислих. Веднага казах на съпругът ми че това не се търпи, започнахме вечер да слагаме ключа така че да не може да се влезе отвън, хубаво де през ноща бяхме защитени но през деня - не е прилично. Казах му че този филм не ми харесва, смисъл филма за Реймънд си е много готин, но не смятам ние да сме главни действащи лица. Изнесохме се, сега е спокойно всичко.

# 4
 • Мнения: 15 386
Горкият ти съпруг! Даже няма форум за него, където да си излее мъката.  Mr. Green
Аз не бих си причинила такъв живот, нито бих го наложила на мъжа си. Даже когато гостуваме на майка ми гледам да не се задържаме много-много, защото знам, че мъжът ми не се чувства удобно, въпреки, че майка ми се чуди как да му угоди.
Седнете, поговорете, уточнете си границите, пък ако не става - изнесете се. Животът е кратък - няма нужда да го усложняваме излишно и да го превръщаме в кошмар.

# 5
 • Мнения: 9 968
Права си. И се чудя как търпиш и колко време. И мъжът ти какво мисли по въпроса.

# 6
 • Мнения: 156
честно ти казва, не го разбирам това. бих се изнесла asap.

# 7
 • Мнения: 4 669
Седни и поговори с тях .
Обясни им , че това че къщата е тяхна няма нищо общо със съзнателното им решение да ви отстъпят етажа . Така че щом са го отстъпили не може изобщо да влизат там без ваше позволение , нито да се намесват в живота ви .
Ако не го разберат / както подозирам ще се получи / просто се изнесете , а те да си чукат двуетажната къща в главите

# 8
 • Мнения: 230
Tрябва да разговаряте с тях непременно и да им обясните в прав текст, че независимо, че "географски" сте разположени на един и същ адрес, сте 2 отделни семейства, които имат нужда от лично пространство. Кажи на баща си, че не можеш да излезеш гола от банята дори, което е най естественото нещо, когато човек е в дома си. Кажи им нещата директно, както си ги написала на нас.

За мен, коренът на проблема е в това, че може би чрез поведението си, те са ви внушили, че господарите са те, че правилата определят те. Питайте ги, те смятат ли, че вие сте на квартира с хазаи, на които плащате чрез свободата си и чрез смирението да приемате всичко, което те смятат за редно да се прави в тази къща. Вероятно и затова не се включват в сметките за отопление - може би смятат, че така е редно да заплащате, задето ползвате имота им....знам ли. Щом ще е така, плащайте на друго място, където на съседа от долния апартамент и през ум няма да му мине, че може да нахълтва у вас по всяко време или да очаква да му плащате сметките. Разбира се, на възрастните е редно да помагаме, щом имаме възможност, но когато нещата придобият силно балкански привкус, е редно някой да каже "Стига!"

Апропо, на долния етаж няма ли тв?

# 9
 • Мнения: 49
Като чета това и се замислих ,че и аз щях да се вкарам в подобен филм Mr. Green.Добре че мъжо не може да живее с родителите Laughing.Сега идват рядко на гости само като им се обадим да дойдат,а моят татко го мързи да се качва до последния (4) етаж без асансьор Mr. Green.Така че мбягайте по надалеко и ще ви е по добре Hug

# 10
 • Мнения: 196
Както си влизат когато си поискат ще ви хванат все някога в неприлична поза и повече няма да посмеят да влязат без първо да почукат Grinning.А за сметките не знам просто трябва да им кажеш те са ти родители и би трябвало да те разберат все пак си с две деца не с четири.Ти трябва да говориш с тях,защото колкото и добър да е съпруга ти ще му писне и ще се скарат.Успех и дано намерите решение.

# 11
 • Мнения: 2 442
Чак такава драма. Ами заключвай вратата.
Аз живея по същия начин в къща, само че на долния етаж не са майка ми и баща ми , а баба ми и дядо ми, който е построил къщата.
Ами дразнеха се в началото, че заключвам, но свикнаха с времето.
Да не говоря, че са и възрастни и не мога да разчитам на тях за помощ за детето да го оставям, ако се наложи, съответно те самите имат нужда от помощ от мен.
А аз съм им внучка, не дъщеря.
Възрастните винаги имат желание да се месят. Но успяват само толкова, колкото ние им позволим.

# 12
Благодаря на отговорилите. Съпругът ми досега не е смеел нищо да каже. Чат, пат само подмяташе"Всеки си влиза, когато си иска" Не смее да каже, понеже той пък не е осигурил дом на семейството си и на този етап е зависим. Но в последните месеци работата му драстично намаля, с бебе сме, аз съм в майчинство и това се усеща. Обмисляхме варианта за жилище, но на този етап не смеем. А изнесем ли се веднъж-няма връщане. Цялата работа ми се струва идва от там, че този етаж е бил предвиден, така да се каже за брат ми. Той пък се ожени далече и живее вече 15 години зет в друг град. Нещо говори напоследък за връщане тук, но делимата е къде ще живее. Не искал на квартира, но иска отделно да си е ,не при тях.Ние пък направихме основен ремонт на етажа. Абе, сложни са много нещата. Реално може и да се изнесем, но все пак някой трябва да ни възстанови хилядите за ремонта.

# 13
 • Мнения: 2 442
Реално може и да се изнесем, но все пак някой трябва да ни възстанови хилядите за ремонта.

Да не съм лош пророк, ама това е малко като от умрял писмо.

# 14
 • Мнения: 1 014
Не. Не си права. Щом е отключено, ще влизат. Щом баща ти си позволява да ти  каже "млъкни", а на теб само ти е гадно, и по-зле ще става.

Заключвай. На 32 си. Покажи, че това е твоят дом.
Ако не разбират (което е сигурно), да си чукат двуетажната къща в главата, както каза някой по-горе.

Ремонта го пиши благотворителност.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт