Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 март 2009, 20:40 ч.

продължителност на кърмене

 • 1 932
 • 7
 •   1
Отговори
Здравейте,моето бебче стана вече на три месеца, а суче както от самото начало по един час.Чета тук във форума,че толкова продължително кърмене е през първия и втория месец и бебчетата сами си съкращават времето.Обаче при нас не става и се чудя аз ли да започвам да го дърпам по рано за да се научи да се храни по-бързо.Ще чакам съвети.

# 1
 • Мнения: 3 369
Ами виж, всяко бебе е различно... По принцип бебето "заяква" достатъчно към 4-ти месец, за да може да суче без да се уморява. Обикновено дългото сучене е защото бебето се изморява и си почива. След 4-ти месец се смята, че вече има достатъчно силен сукателен рефлекс и започва да се наяжда по-бързо, също така ако се налага даване от биберон на кърма, се препоръчва да е след 4-ти месец, тъй като тогава няма такава опастност вече бебето да хареса повече биберона...

Така че не виждам защо смяташ, че в 3-ти месец й е много да суче по един час. Освен това кърменето не е само храна за бебето, то е и утеха, близост с майката... може това да й е нужно. Гледай я дали наистина суче през цялото време или в част от него си играе. Гълта ли активно или почива често. Но като цяло мисля, че не е притеснително.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 056
Моя Мъри също към 4-тия месец започна да суче по-кратко.
Не препоръчвам да го махаш ог гърдите си преди да се е пуснал сам. Той най-добре си знае. Мисля, че дори и да го направиш само ще го раздразниш и пак ще ти се наложи да го кърмиш след малко.
Съветът ми е да не пришпорваш бебето, напротив, слушвай се в него.
Всяко е уникално и много добре си знае какво му е нужно. И определено не правят едни и същи неща когато са на една и съща възраст, колкото и да се опитваме да ги роботизираме.
Освен това, обикновено в третия месец има една Лактационна криза, така че, бъди подготвена.

# 3
 • Мнения: 1 512
Синът ми също понякога откарва по 40 мин. до час на гърдата, понякога пък суче за 10 - 15 минути, след което започва да ми се хили, да предъвква или просто си я ползва за залъгалка. Никога не съм го сваляла от гърдата, без сам да се е пуснал  Peace Аз даже се чудех възможно ли е пък да се наяжда за 10 минути.
Сравнявайки начина на отглеждане на дъщеря ми и сина ми, си направих извода, че трябва да се водим по децата, те са хора със своите потребности, не може и не трябва да се опитваме да ги дресираме, като им налагаме нещо "отвън", с графици по часове и минути, което е доста стресиращо и за двете страни според мен.
А кризата на третия месец я изкарахме съвсем наскоро, три дни ми висеше на циците за по час през два часа, максимум три. Така че и предположението на ludmilana също е добре да го вземеш предвид.

# 4
 • Мнения: 1 101
Опитвала ли си да го прекъснеш като започне да се заиграва със зърното  Wink , имам предвид, че в началото суче бързо на големи глътки,  а след 15 - 20 минути започва да моцва малко спира, после пак, повече прилича на смукане на биберон. Прекъсни го един път и виж какво ще стане. Ако даваш биберон, опитай да му го дадеш  след като го махнеш от гърда. При мен помага  Wink Напоследък истинското сучене на моя е около 5-10 минути, в началото беше 15 - 20, но не съм го оставяла за дълго, като видя че се унася и само моцва от време на време, махам го от гърдата и ако се размрънка - давам бибирон, но обикновено продължава да спи без да се събуди. 

# 5
 • Мнения: 246
Вслушай се в детето си. То знае най-добре. Ние също сучехме два пъти по-бавно от всички останали, но сега ела и ни виж  Laughing.
Ще заякне и ще започне да се храни по-бързо.

# 6
 • Мнения: 100
Мила всяко дете е различно.Само определя колко време да суче.От опит го зная.Първото ми синче сучеше по 30 мин. от първия ден, та чак до десетия,когато спрях да го кърмя.Второто дете пък цоцка само 5 мин. и натдава по-добре от първото.Смело кърми и не се притеснявай,пък колкото вереме иска толкова. Hug

# 7
 • Мнения: 288
Мила всяко дете е различно.Само определя колко време да суче.От опит го зная.Първото ми синче сучеше по 30 мин. от първия ден, та чак до десетия,когато спрях да го кърмя.Второто дете пък цоцка само 5 мин. и натдава по-добре от първото.Смело кърми и не се притеснявай,пък колкото вереме иска толкова. Hug
И при мен беше така,само че нашата кака по 1 час а бебо сега в началото по 20 мин. а след 3 месец по 5 мин.,всяко дете е различно ще мине време и ще почне по бързо да се храни не се притеснявай Hug

Общи условия

Активация на акаунт