Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 4 916
... всеки казва нещо, но противоречи на другия и аз така съвсем се обърквам, защото те ми казват : "Ами ти трябва да решиш!" - а аз какво да реша като мозъкът ми е парализиран от страх, а знам че една грешна стъпка с този насреща и мога да падна в пропастта....

Правилно са ти казали. Докато не си изясниш стратегията, другите не могат да ти помогнат. Трябва сама да решиш какво искаш, не очаквай от Министерство на правосъдието да вземе решение вместо теб.
Стегни се, посъветвай се с роднини и адвокат и решавай, защото виждам, че нямаш време. Най-малкото е да прибереш паспорта на детето и адвоката ти да анулира всяка твоя декларация със съгласие за извеждане на детето от страната и да я изпрати до КПП-тата, най-вече до Летище София.

# 46
 • Ispania
 • Мнения: 4 115
Не си ли говорила оЩе с адвокат Rolling Eyes?
Не 4акай Naughty отиди направо в полицията и кажи какви са ти притесненията.Те би трябвало да издадьт някаква забрана(не си спомням как то4но се казваШе) детето да не може да напусне границата на Бг без теб.
НО НЕ 4АКАЙ ПОВЕ4Е

# 47
 • Мнения: 1 169
Това, което казах го помня от книгата на Бети Махмуди "Не без дъщеря ми". След завръщането си в Щатите заплахата от отвличане не дъщеря й е проблем Номер Едно. Тя казва, че когато всички знаят е много по- трудно едно дете да бъде отвлечено. Тя също има и организация тук- за съдействие на майки изпаднали в тази ситуация. Помня, че телефоните са на последната страница на книгата.

Споделих с мъжа ми и той даде един малък, но също не за подценяване съвет. Намери адвокат в САЩ, но от женски род, която да даде съвет за тук. Не оставяй властите да мисля, че ти просто бягаш. Обади се и дай да се разбере, че бягаш от него, а не отвличаш детето. Обади се в Хоумленд секюрити и ги предупреди, че имаш тези опасения. Тези обаждания се записват, ти знаеш. Колкото повече колове от теб, толкова повече потвърждения за тях, че ти не се криеш. Ти се опитваш да се спасиш от психопат.

# 48
 • ENGLAND
 • Мнения: 3 001
И най-важното, не го оставяй и секунда насаме с детето. Дори ако решиш да се срещате тримата подсигури си някой роднина или приятел мъж, по възможност с впечатляващи размери. нека разбере, че ще се бориш докрай и че не си сама.

# 49
 • Мнения: 868
и аз нещо не разбирам. Нямаш ли още адвокат, ако мъжът ти е подал молба за развод? Хагската конвенция не е ли главно за случаи, когато вече кастъди е установено?  Те могат да се намесят и да "върнат" детето в обичайната му резиденция (ако това е УСА), за да се реши развода и кастъди, но тогава защо мъжът ти ще идва да те "вижда?"

Това, че мъжът ти е адвокат няма чак такова значение ако не специализира family law. Това ще е доста комплексен кейс защото е интернационален. Намери адвокат, който специализира в International Family Law, за предпочитане с опит в Щатите. Няма значение дали е мъж или жена. Вече са ти дали доста уебсайтс. 

Аз бих прекъснала връзка с него, и бих контактувала само чрез адвокат.

Няма да те лъжа, ако мъжът ти има пари и иска да се заяжда,  може да го проточи доста. При всички случаи, освен ако няма доказано насилие над детето (т.е. бил е осъден), ще има право да вижда детето си. Колко точно и как ще определи съдът. Дали са ти доста добри съвети.  Успех!

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 23:51 от Pixie

# 50
 • Мнения: 213
Момичета, съжалявам, че се намесвам в темата, но най-добрият специалист в Юридическия факултет на СУ по международно семейно и наследствено право е проф. Йорданка Зидарова (проф. Натов се занимава предимно с търговски дела). Нямам нейни координати, но предполагам, че ги има в университета. Успех в борбата!

# 51
 • Мнения: 90
Това, което казах го помня от книгата на Бети Махмуди "Не без дъщеря ми". След завръщането си в Щатите заплахата от отвличане не дъщеря й е проблем Номер Едно. Тя казва, че когато всички знаят е много по- трудно едно дете да бъде отвлечено. Тя също има и организация тук- за съдействие на майки изпаднали в тази ситуация. Помня, че телефоните са на последната страница на книгата.

Споделих с мъжа ми и той даде един малък, но също не за подценяване съвет. Намери адвокат в САЩ, но от женски род, която да даде съвет за тук. Не оставяй властите да мисля, че ти просто бягаш. Обади се и дай да се разбере, че бягаш от него, а не отвличаш детето. Обади се в Хоумленд секюрити и ги предупреди, че имаш тези опасения. Тези обаждания се записват, ти знаеш. Колкото повече колове от теб, толкова повече потвърждения за тях, че ти не се криеш. Ти се опитваш да се спасиш от психопат.
Абсолютно съм съгласна и се присъединявам към съвета!!Адвоката ти според мен задължително трябва да бъде жена!! Бившата съпруга на моя "любим" имаше адвокати мъже, и той не прекъснато изтъкваше този факт и я обвиняваше че са й любовници! Бъди спокойна и уверена в себе си когато си с него. Покажи му не само с думи че не се страхуваш. Не го заплашвай - по добре си мълчи, ще се опитва да те провокира, но не му се поддавай, той ще се опита по всякакъв начин да разбере какво си намислила. Ти 100% ли си сигурна, че вече е започнал дело срещу теб? Детето не може да го изведе извън българия без твое разрешение, така че бъди спокойна ( знам че е невъзможно, когато ни беше на гости нашия татко не спях по цялла нощ от страх и притеснение ), освен ако не е направил фалшиви паспорт и декларация - съгласие.
Направи и това, което те е посъветвала ANETT - по този начин Андреа ( нашия татко) беше задържал дъщеря си в Малта - съдът беше забранил тя да напуска страната докато не навърши 18 години защото е малтийска гражданка а майка й е австралийка и има опастнос да я задържи там!. Такова решение може да бъде отменено пак единствено от съд при основателни причини и със твое съгласие ако не се лъжа.
Какво ти казаха от Анимус? Пиши ми на лични телефони и от къде си, би било хубаво да се видим. Наистина трябва да се даде гластност на това - има толкова много жени в такова никакво положение и за съжаление няма никакъв компетентен орган, който да се занимава точно с такива проблеми. Незнам какво трябва да се направи за да се променят нещата, знам само, че всичко е за сметка на децата.........и знам, че не искам и не трябва да е така!!!
За съвета на  Doret - гледай да няма много много мъже около теб, освен ако не са ти много близки роднини. Види ли разни мъже да се навъртат около теб, било то и само приятели, може да стане още по - агресивен и да се озлоби още повече. Въобще - гледай да не го дразниш за да не влошаваш още повече положението между вас.
Вярвай в себе си!!! Ще се справиш!!! Просто нямаш друг избор!!
Всичко, каквото прави той, е с цел да те паникьоса, да те обърка, да те сплаши, да те накара да си мислиш, че нямаш друг избор, за да направиш каквото той иска! Покажи му че не се страхуваш от него!!!!
Ще ти пиша на лични моите координати! Прегръщам те силно и вярвам че ще се справиш!
И пиши тук за каквото се сетиш - дори и да ти се струва незначително и глупаво - всеки човек гледа от различен ъгъл на нещата и незнаеш кой от къде ще го погледне - най - малкото нещо, погледнато от всички нас тук, може да се окаже най - силният ти коз!

# 52
 • Мнения: 90
Забравих да напиша нещо, което е хубаво да знаеш, въпреки че е доста гадничко - аз се консултирах с адвокат в Малта. Той ми каза, че по малтийските закони аз съм престъпник, защото 1.задържам малтийски гражданин извън родината му и 2.задържам детето без писменото съгласие на баща му, независимо от причините! каза, че ме разбира, каза че познава случая на андреа и бившата му жена и че и той на мое място би постъпил по същия начин, но фактите са си факти - аз съм извършила престъпление. И въпреки, че законите са измислени за да защитават, понякога правят точно обратното!
Много ни е гадно положението!!! Но казавам - майната му  - никой няма да ми попречи да направя най - доброто за детето си, дори и да наруша всички закони! И през ада ще мина, но ще докажа, че съм права!
Така че, приятелко по престъпление Simple Smile остава ни вярата, че истината винаги побеждава!
И още нещо - УСТНИ УГОВОРКИ НЕ ПРИЕМАЙ! всичко трябва да е написано черно на бяло и да има свидетели, каквото и да се разберете! Щом веднъж се е отметнал от думата си пак ще го направи.

# 53
 • Мнения: 613
lovemykids, ако все още си в лутане за съвети, мога да ти дам телефоните на един от моите адвокати в България, който евентуално да може да те насочи към подходящи хора. Не искам да давам излишни надежди, може и нищо да не излезе, но ако искаш може да опитаме.
Ако решиш, можеш да ми напишеш на лични.

# 54
 • Мнения: 46
Момичета, приятелки....
след 2 през нощта е , а аз не мога да заспя....това моето се превърна в изповед....супер превъзбудена се чувствам от днешния изминат ден.....Направих всичко според силите ми и възможностите ми....Цял ден не се спрях - телефонни разговори, имаили, посещения на място....всичко което можах.....Ходих до полицията (казаха ми ако има нещо да се обадя на 166); ходих до закрила на детето - казаха ми ако искам да ги срещна с таткото в "синята стая" - (това ще стресира малката с сигурност, и ще озлоби "дългопътуващия да ни види баща"); среща с юрист консул - каза ми да не възпрепятствам срещата с бащата - това може да се използва срещу мен, а от друга страна той не може да изведе детето извън страната, "но да не забравям, че съм в БГ и че всичко било възможно" (голямо успокоение).....обадих се на адвоката няколко пъти през деня, защото беше много зает с другите си клиенти и най-накрая измисли да заведа таткото при него (а той е в по-голямия град) да му връчи призовката за нашето бракоразводно дело - (интересно как да  заведа таткото там????); ангажирах приятелката ми от този по-голям град да ми предостави място за нощувка в жилището на майка й; ангажирах моята мами (милата ми тя да ми е жива и здрава - винаги е била до мен) да я мъкна навсякъде където ще съм аз и детето (ами за жалост нямам голям и силен мъж тук в БГ, за да го взема с мен за подкрепа).....и така цял ден, че дори нямах време да си обърна внимание на детенцето, което днес ми бе набрало  букет от зюмбюлчета от нашия двор и искаше да ме зарадва....а аз замотана в тези глупости и стресс,  взех букета и го захвърлих някъде без да обърна внимание на жеста на моята мамина душичка, която за първи път виждаше ухаещите цветя в нашия си двор на нашата си къща именно тук в България.....и искаше да го сподели с мен.....
Боже, цялата негативност е насочена към децата ни в такива глупави случаи. Децата ни  които искат и заслужават да бъдат щастливи......

# 55
 • usa
 • Мнения: 2 113
thaisse, спомням си zа твоята тема и намирам невероятна промяна в тебе. Тогава пишеше толкова плахо и беше убедена че не можеш да иzлеzнеш от таzи ситуация, а сега си иzпълнена с много сила и решимост. Поzдравления и пожелания да zавършиш zапочнатото с успех!  bouquet

и аз си спомням случая на thaisse. радвам се, че е намерила сили в себе си и нещата са се развили толкова добре Hug!

# 56
 • След завоя в дясно
 • Мнения: 952
thaisse, спомням си zа твоята тема и намирам невероятна промяна в тебе. Тогава пишеше толкова плахо и беше убедена че не можеш да иzлеzнеш от таzи ситуация, а сега си иzпълнена с много сила и решимост. Поzдравления и пожелания да zавършиш zапочнатото с успех!  bouquet

и аз си спомням случая на thaisse. радвам се, че е намерила сили в себе си и нещата са се развили толкова добре Hug!

Хайде и още една стара муцуна да те поздрави за извървения път. Между другото още си пазя Коледната картичка от теб. Wink

lovemykids - ще намериш сили в себе си ще се справиш, заради детенце.  Hug

# 57
 • Мнения: 703
Какво стана?Очакваме новини lovemykids Peace

# 58
 • Мнения: 1 169
lovemykids аз също очаквам новини от теб. Пиши как си, дори и да няма нищо ново. Ние сме тук и за подкрепа.

# 59
 • Мнения: 373
Обади се на летището в паспортен контрол. Обясни им ситуацията и депонирай една декларациа че не си сагласна бащата на детео да го изведе изван пределите на БГ. В декларацията пишеш подробно данните на бащата , твоите и на детето. Ако трябва приложи и снимка.
Без декларация -съгласие от твоя страна той не може д аго изведе. така с езастраховаш да не представи фалшив документ.
Такава декларация може д аизпратив до всички летища и гранични пунктове,

А както ти писах делата по хагската конвенция не се водаят в хага.

Общи условия

Активация на акаунт