Какви бурканчета за стерилизиране на домашни манджи?

  • 3 913
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Плевен
  • Мнения: 714
Здравейте,мили дами!
Сигурно част от вас правят повечко храничка-пюрета,супи и я съхраняват.Дайте ми съвет в какви бурканчета мога да сипвам и да подварявам.
Не мога да си купя.Имам малко от някакви Little Bee,Bebivita и Semper . А и Овко.
Моля ви не ме укорявайте за идеята,а ме насочете  Praynig

# 1
  • Мнения: 2 111
Може само в бурканчета от пюрета Ам-Ам-техните капачки са винтови.
Другите не стават.

# 2
  • Мнения: 346
Бурканчетата, от тези пюрета, които си посочила не стават, тъй като капачките не са на винт. Мисля, че по пазарите продават бурканчета и отделно нови капачки с винт. Отделно, ако купуваш такива пюрета, съм чувала, че на "Ам-ам" стават.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 535
Другия вариант е да разпиташ сред познати, ако някой пази от старите бурканчета на Ганчев. От голямата бях събрала доста - една част раздадох, друга (не малка) ми искат за ДК сега...

# 4
  • Мнения: 543
Аз до колкото чух пак са пуснали бурканчета на Ганчев за многократна употреба, или "за бабичките" както продавачката се изрази. Мога за попитам с точност за марката, ако те интересува?

# 5
  • Мнения: 267
Да мисля, че тези новите на Ганчев могат да се ползват многократно
http://www.papa-bebe.com/piuretabebo.html

# 6
  • Мнения: 8 242
Само с винт можеш да ползваш за стерилизация.. Не е задължително да са от пюрета - може лютеница, някакви сладка.. Има всякакви Simple Smile - по-малки, за да ти е по-удобно Simple Smile
Иначе тези с "новите" капачки стават само за замразяване..
Та можеш освен да стерилизираш домашните манджи, и да си ги замразяваш със същия успех Simple Smile Без варене  Wink Само оставяй по 1 пръст до ръба на буркана като ги пълниш.

# 7
  • Мнения: 222
и пюретата Малечко са със старите винтови капачки и може да стерилизира в тях  Peace

# 8
  • Плевен
  • Мнения: 714
Благодаря на всички мами за отговорите.Ориентирах се как изглежда правилната капачка  Party
Големи са гадняри с тези нови винтове,а и много боклук за природата.Нямаме още навик за разделни отпадъци  Confused

# 9
  • Мнения: 6 713
Добре де, аз нямам винтови капачки и замразявам пюрета във фризера в бурканчета на Хип и Бебивита. Проблем ли е? Sad

# 10
  • Мнения: 690
Добре де, аз нямам винтови капачки и замразявам пюрета във фризера в бурканчета на Хип и Бебивита. Проблем ли е? Sad


не, не е проблем  Peace аз също правя така. Авторката на темата пита кои буркани са подходящи за варене  и майката по-горе й даде идеята, че вместо да ги заварява, може също да ги замрази Peace

# 11
  • Плевен
  • Мнения: 714
питам за варене,защото някъде из форума пишеше да не замразявам ориз и картоф  Rolling Eyes

# 12
  • Мнения: 516
Ще използвам темата, за да ви попитам : ако сложа пюрето горещо и затегна капачката ,няма ли да се вакумира без варене? И да го съхранявам само няколко дни в хладилник?

# 13
  • Мнения: 2 111
Ще използвам темата, за да ви попитам : ако сложа пюрето горещо и затегна капачката ,няма ли да се вакумира без варене? И да го съхранявам само няколко дни в хладилник?
Пюрето се насипва горещо в бурканчета и се обръща с капачката надолу да вакуумира-така може да се съхранява в хладилник около 1 месец.

# 14
  • Мнения: 8 242
питам за варене,защото някъде из форума пишеше да не замразявам ориз и картоф  Rolling Eyes
Нямаш проблем да ги замразяваш.. особено ориза.. Просто картофите, като са само картофи много натъртващ един особен вкус след като са размразени и стоят малко като гумени.. Но пък това зависи и колко време са стояли също..
Но съм си замразявала манджи,в които има ориз и картофи (по-скоро супи де), и след стопляне са си чудни.

Ще използвам темата, за да ви попитам : ако сложа пюрето горещо и затегна капачката ,няма ли да се вакумира без варене? И да го съхранявам само няколко дни в хладилник?
Пюрето се насипва горещо в бурканчета и се обръща с капачката надолу да вакуумира-така може да се съхранява в хладилник около 1 месец.
Абсурд месец Simple Smile Повече от седмица и се развалят. Пробвала съм много пъти..  Rolling Eyes

# 15
  • Мнения: 2 111
Ще използвам темата, за да ви попитам : ако сложа пюрето горещо и затегна капачката ,няма ли да се вакумира без варене? И да го съхранявам само няколко дни в хладилник?
Пюрето се насипва горещо в бурканчета и се обръща с капачката надолу да вакуумира-така може да се съхранява в хладилник около 1 месец.
Абсурд месец Simple Smile Повече от седмица и се развалят. Пробвала съм много пъти..  Rolling Eyes
Може,аз не съм пробвала,така съм чела   Thinking
Значи за да издържи повече от 1 седмица трябва и да се стерилизира?

# 16
  • Мнения: 8 242
Ще използвам темата, за да ви попитам : ако сложа пюрето горещо и затегна капачката ,няма ли да се вакумира без варене? И да го съхранявам само няколко дни в хладилник?
Пюрето се насипва горещо в бурканчета и се обръща с капачката надолу да вакуумира-така може да се съхранява в хладилник около 1 месец.
Абсурд месец Simple Smile Повече от седмица и се развалят. Пробвала съм много пъти..  Rolling Eyes
Може,аз не съм пробвала,така съм чела   Thinking
Значи за да издържи повече от 1 седмица трябва и да се стерилизира?
Ако е в камерата - дръж си го месец Simple Smile Ама след седмица в хладилнка - опитай.. На мен и 3те пъти като пробвах ми бяха с провкиснал вкус..  Rolling Eyes

# 17
  • Мнения: 222
да така е, и аз потвърждавам, седмица две най-много в хладилника, аз процедирам по следния начин - горещ материал пасирам, пълня в бурканчета с винтови капачки, обръщам и чакам да изстинат. Ако съм направила примерно 6 пюрета  - 4 слагам във фризера, 2 оставям в хладилника, като свършат вадя от камерата, размразяват се в микровелето за секунди - това е за плодовите пюрета. За зеленчуковите - сварила съм си отделно зеленчуци, пасирам и слагам във формички за лед да станат на кубчета и така всеки ден правя различна комбинация например 2 кубчета морков, 2 тиква, 1 грах и т.н. Единствено картоф и ориз не замразявам защото малкия картоф така или иначе не обича, а ако искам да сложа ориз имам оризова каша и с нея сгъстявам пюрето....

# 18
  • Мнения: 782
duhi_puhi , а колко време трябва да се стерилизират. Лятото идва, почивките също и ми се иска да си направя бурканчета с храна за малкия. Ако не се лъжа ти беше писала някъде из темите, че приготвяш храна по този начин като ходите на почивка. Също така да питам още нещо  Blush месото го варя и замразявам на кубчета във фризера , мога ли от него да добавям към зеленчуците и да стерилизирам или е по-добре да си варя ново месо  newsm78
Предварително ти благодаря за отговора   bouquet

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 23 656
Аз варя в бурканчета от майонеза и лютеница - олинеза, дерони. Сипвам горещото ядене, оставям един пръст до ръба, затварям и варя. След завиране засичам 5мин и изключвам котлона. Изваждам от тенджерата чак след като изстинат. По този начин издържат и без хладилник 2-3 дни (може и повече, не съм пробвала).

# 20
  • Мнения: 8 242
duhi_puhi , а колко време трябва да се стерилизират. Лятото идва, почивките също и ми се иска да си направя бурканчета с храна за малкия. Ако не се лъжа ти беше писала някъде из темите, че приготвяш храна по този начин като ходите на почивка. Също така да питам още нещо  Blush месото го варя и замразявам на кубчета във фризера , мога ли от него да добавям към зеленчуците и да стерилизирам или е по-добре да си варя ново месо  newsm78
Предварително ти благодаря за отговора   bouquet
2 мин. ги варя. 20 дни са изкарвали без хладилник, но все пак на максимално хладно Simple Smile На слънце каквото и да плеснеш няма да оцелее  Laughing .. макар че имаше 2-3 развлаленки Simple Smile явно не са хванали добре капачките .. Винаги опитвай преди да дадеш на детенце Simple Smile Няма нищо сигурно все пак  Peace
По-добре ново месо Simple Smile Много ще му станат обработките..

# 21
  • Мнения: 6 713
Моля ви кажете мили мами - как най-бързо се размразява замразено пюре? Praynig newsm78

# 22
  • Мнения: 782
Моля ви кажете мили мами - как най-бързо се размразява замразено пюре? Praynig newsm78

В микровълнова ... но хич не е полезно за детето. Иначе топиш във вода, като увеличаваш постепенно температурата за да не се пръсне бурканчето  Simple Smile

duhi_puhi , благодаря   bouquet На мен зора ми е да ги транспортирам от нас до хотела, където ще има хладилник. Иначе си ги замразявам във фризера, както веднъж ме посъветва  Hug

# 23
  • Мнения: 8 242
Моля ви кажете мили мами - как най-бързо се размразява замразено пюре? Praynig newsm78

В микровълнова ... но хич не е полезно за детето.

Това е малко спорно Simple Smile
Аз лично само така съм ги размразявла, защото като ревне ГЛАДЕН СЪМММММ.. нямам 1/2 час да топля води  Rolling Eyes

# 24
  • Мнения: 782
Е, то и на мен ми се е случвало да размразявам в МВ  Wink ама по-принцип я избягвам  Rolling Eyes  Peace

# 25
  • Плевен
  • Мнения: 714
Да се похваля-днес направих пробни 6 бурканчета ориз+тиквички+морков  Party не "бомбираха" ,но ще видим дали законите на Мърфи ще се задействат и мойто шуши дали ще го хареса  Praynig

# 26
  • Мнения: 2 111
И аз мисля за почивката през лятото да си приготвя храна в бурканчета.
Янтра,duhi_puhi     bouquet

# 27
  • Мнения: 93
Тук отдавна не е писано, но аз все пак да споделя и да попитам!
Преди 4 дни направих домашни пюрета, месни и зеленчукови и ги стерилизирах 5 мин., извадих ги обърнах ги с капачките надолу, докато изстинат. Не съм ги държала в хладилника, а на стелаж, на тъмно, днес разбрах, че всички са развалени Sad  ! И сега не зная къде е проблема, капачките ми са винтови, или те са изпуснали, или казаха ми че месото трябвало да се стерилизира по-дълго!? Какво мислите? Опитвах се да замразявам пюретата, но дъщеря ми не ги яде !
Чудя се дали да не си стерилизирам само зеленчукови пюрета, да ги държа пак в хладилника и да си сваря отделно месо и една част да замразя в камерата и така само да добавям ?! Моля за съвет! Thinking

# 28
  • Плевен
  • Мнения: 714
аз не съм правила с месо,но не мисля,че има значение съдържанието  newsm78
трябва да са пълни точно до ръба ,където започва резбата-надявам се да съм ясна.
и май е най-добре както ти е гореща манджичката да я затвориш,обръщаш и пак дръпват капачките.Идеята на стерилизацията е именно това-да са плътно затворени капаците,а не допълнителното варене.
Мой чичо така прави и кисели краставички-нарежда ги,слага им разни треволяци и обръща.
А и по-добре в хладилника да си стоят най-много седмица.
Ще ти кажа аз какво правех-само зеленчукови,а когато имахме "месен" ден режех парченце замразено месце и го сварявах-става бързо   chef

# 29
  • Мнения: 8 242
Ужас.. сега си открих правописна грешка  Blush  ooooh! Ау.. който бърза да пише  Rolling Eyes
Не 2, ами 20 минути ги варя ..
Дори като готвя - не доварявам докрай манджата, че после се преваряват..

# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 23 656
Ааааа, 20 минути, според мен са много. На мен досега да са ми се развалили 3-4 - на десет бурканчета по едно се случва, предполагам от капачките. Много, много рядко се разваля нещо. Стерилизирам основно месни и зеленчукови неща - готово ядене - като яхния.

Общи условия

Активация на акаунт