Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 90
 ПРЕДИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ КОГАТО ЗАПОЧНАХ ДА ХОДЯ ПО МЪКИТЕ(ОБРАЗНО КАЗАНО)ПОСЕТИХ ЕДИНСТВЕНИЯТ ЛЕКАР ПО СТЕРИЛИТЕТ В НАШИЯТ ГРАД-ПОД НЕГОВ НАДЗОР ЗАПОЧНАХ ДА МЕРЯ ТЕМПЕРАТУРА И КОГАТО МУ ЗАНЕСОХ ГРАФИКИТЕ СИ ТОЙ БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛИ МИ ЗАЯВИ ЧЕ С ТЕЗИ ГРАФИКИ Е АБСУРДНО ДА ЗАБРЕМЕНЕЯ.ЕСТЕСТВЕНО ТОВА ГО ЗАПОМНИХ МНОГО ОТЧЕТЛИВО КУПИХ СИ ЛИТЕРАТУРА И ТАМ ПИШЕШЕ НЕЩО ОТ СОРТА ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДВУФАЗНОСТ НО ВСИЧКИ ГРАФИКИ КОЙТО БЯХА ПОКАЗАНИ КАТО ПРИМЕР БЯХА С ТЕМПЕРАТУРА НАД 37.0 НЕПОСРЕДСТВЕНО СЛЕД ОВУ.И АЗ ЗАПОЧНАХ ДА ПРИНУЖДАВАМ ЛЕКАРЯ МИ (НОВИЯТ ЕСТЕСТВЕНО)ДА МИ ИЗПИСВА СТИМУЛИРАЩИ ОВУЛАЦИЯТА МЕДИКАМЕНТИ И БЯХ БЕЗКОМПРОМИСТНА ЧЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВА НЯМА ДА ЗАБРЕМЕНЕЯ.
 МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ ИЗНЕНАДАТА МИ СЛЕД КАТО ИЗЧЕТОХ НАПИСАНОТО ВЪВ ФОРУМИТЕ И САМА СЕ УВЕРИХ В ГАЛЕРИЯТА НА ФФ ЧЕ ИМА НЕ МАЛКО ЖЕНИ ЗАБРЕМЕНЕЛИ ТОЧНО С ТАКИВА ГРАФИКИ КАТО МОИТЕ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ.РАЗБИРА СЕ ТЕСТВАХ ПРОГРАМАТА КАТО ВКАРАХ СТОИНОСТИТЕ ОТ ТЕЗИ КОЙТО ТОЙ ОПРЕДЕЛИ ЗА "БЕЗНАДЕЖДНИ" -НО ПРИ ТЯХ СИ ИМАШЕ НОРМАЛНА ОВУЛАЦИЯ,ЕДНА КОЯТО ИМАХ АНОУВОЛАТОРНА ПРИ ПЪРВАТА МИ СТИМУЛАЦИЯ С КЛОСТИЛБЕГИТ ПРОСЛЕДЕНА С УЛТРАЗВУК И ВТОРАТА СЪС БРЕМЕННОСТ ЗАВЪРШИЛА НЕУСПЕШНО. ПРОГРАМАТА ПО МОЕ МНЕНИЕ Е МНОГО ТОЧНА.А СПОРЕД ВАС..........?ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ СЕ ХВАЩАМ КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА НО СЕГА ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВАМ ДОСТА ПО ОБНАДЕЖДЕНА И ИЗПЪЛНЕНА С НАДЕЖДИ.ЗАЩО ПЪК НЕ И НА МОЯТА УЛИЦА ДА ИЗГРЕЕ СЛЪНЦЕ?

# 1
 • Мнения: 4 321
ФФ - според мен само помага да се визуализира положението с БТ, от там нататък само УЗИ може на 100 % да докаже наличие или отсъствие на овулация.
Обаче съм склонна да вярвам когато ФФ  ми покаже овулация (да съвшада ми с истинската), но има случаи когато ФФ не засича овулация, а е имало такава.

Така че - да аз нанасям стойностите си в тази програма, но не и вярвам безусловно

Но Денислава - ДА И НА НАШАТА УЛИЦА ЩЕ ИЗГРЕЕ СЛЪНЦЕ !!! ВЯРВАЙ В ТОВА !!!

# 2
 • Варна
 • Мнения: 841
Ами дай да ги видим тези "безнадеждни" графики и да ги обсъдим. Аз например доскоро бях от най-безнадеждните случаи Mr. Green

# 3
Аз лично не ползвам програмата на Fertility Friend, ако за нея говориш (ФФ). Използвам две други (едната от които е календара за овулация на www.zachatie.com) и сравнявам резултатите. Моето лично мнение е, 4е меренето на БТ, както и тестовете за овулация не са напълно надежден метод.  Crossing Arms При мен графиките изглеждат "идеално" , а в действителност при направената ми фоликулометрия се оказа, е овулация не е имало. Cry
Затова оттук на татък смятам да се доверявам само на УЗИ-то Wink
Пове4е за БТ можеш да про4етеш на www.zachatie.com и не е задължително температурата ти през втората фаза непременно да е над 37С, а просто да е по-висока от първата. Включително влияние оказва факта къде я мериш Simple Smile
УСПЕХ  bouquet

# 4
 • Мнения: 90
 НЕ ЗНАМ КАК ДА СИ ПРИКАЧА ЛЕНТИЧНА НАЛИ СЪМ НОВА А И АНГЛИЙСКИЯТ МИ Е БЕЗНАДЕЖДЕН.

# 5
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 036
Като копираш BBcode в подписа си, който се намира в профила ти. Успех

# 6
 • Мнения: 4 399
Според мен ФФ е доста точен, при мен е бъркал с 1-2 дена, но това не е фатално. Тебе те интересува на първо място дали овулираш. Иначе като всяка програма не бива да разчиташ изцяло на него и той не е съвършен. Но все пак трябва да кажа че според мен е абсолютно най-добрата програма която ми е позната за визуализация на графиката, а също и за определяне на овуто. Макар да има някои неточности, останалите програми са доста по-лоши.

А това че температурата трябвало да е над 37°C за да има овулация, е един от често срещаните митове. Най-странното е че доста често го разпространяват лекари... Rolling Eyes

# 7
 • Мнения: 750
Момичета не се предоверявайте на програмите !!!

Точно защото в моменмта се занимавам с тези алгоритми и сравнявам - едно е МАТЕМАТИКА а друго МЕДИЦИНА. Те правят изчисления по алгоритъм на база въведените от Вас данни. А замисляли ли сте се колко фактори могат да повлияят на температурата и в двете посоки и колко концентрацията на прогестерона и в каква степен ще повлияе на температурата.
Моля Ви, използвайте графиките САМО ЗА ОРИЕНТИР, а не за генерални изводи!
Бихте ли се доверили на робот със заложени интегрални схеми и чипове да ви постави диагнозата, аз лично не бих! Материята е невероятно сложна и не може да се опише с възможностите на медицината понякога, какво говорим за математиката!

# 8
 • Мнения: 238
При мен ФФ дава много надеждни резултати. В месеците, когато съм правила фоликулометрия, данните за ову съвпадат. Графиките ми пък в различните месеци са доста сходни.
Това, че трябва темп. да е над 37 градуса и според мен не е задължително.
Но не виждам защо се тормозиш с тези въпроси. Правила ли си всъщност фоликулометрия? Проследи с УЗ за 2-3 месеца, и съмненията ти ще отпаднат - а ако мериш паралелно БТ, ще разбереш доколко надеждна за теб е ФФ.

Успех!

# 9
 • Мнения: 7 718
При мен овулацията, засечена от ФФ и доказана с фоликуметрия горе-долу съвпада.
Аз съм много доволна от ФФ.

# 10
 • Мнения: 978
Не съм ползвала ФФ, но този в Зачатие същия ли е?

# 11
 • Мнения: 7 718
Не.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт