Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 авг. 2005, 19:09 ч.

"Истинската" баница

  • 3 431
  • 16
  •   1
Отговори
Момичета, опитайте тази баница при първа възможност!
Аз, която правя баница всяка седмица съм очарована от въпросната рецепта, очарована е меко казано!
Моята баница е стандартна - около половин кг сирене, 5-6 яйца, едно масло и няколко лъжици кисело мляко.
"Истинската" баница е само с едно яйце и с жълтък за намазване, като може белтъка да се прибави и той към плънката.
Плънката е сирене, извара и въпросното ЕДНО яйце, плюс масло или олио за намазване на корите.
Намазва се с мазнина и в края на кората се поставя от плънката на редичка. Хващат се намазаната с масло и с поставена плънка кора и долната под нея и се навиват на руло.
По същият начин се процедира със следващите. Отгоре се намазва с разбит жълтък и се пече в предварително загрята 200-220градуса фурна за 15 мин.
На мен ми остават кори, защото в тавата ми се събират 6 навити рула, т.е. 12 кори, останалите обратно в плик и в хладилника.
Опитайте! Аз лично повече друга баница няма да правя!

# 1
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Направих баница по твоята рецепта Hug Ужасно е вкусна,и аз я препоръчвам thumbsup

# 2
  • Мнения: 4 212
Ако полея с малко прясно мляко при печенето,ще стане ли ? Аз оби4ам по млечна понеже...

# 3
  • София
  • Мнения: 413
Eй, ужасно ти благодаря за рецептата!
Снощи ме мързеше да готвя и я спретнах точно за 2 минути!Баница-мечта!Точно такава я обичам! С немного плънка, хрупкава и тъничка!
Автоматично ми стана любима!Обичам бързи и вкусни ястия.
Благодаря отново!СУПЕР! Hug Hug

# 4
  • Мнения: 4 364
Може ли някой да ми обясни, че аз не можах да стопля... Embarassed


"Намазва се с мазнина и в края на кората се поставя от плънката на редичка. Хващат се намазаната с масло и с поставена плънка кора и долната под нея и се навиват на руло."

Та за таз, долната, искам да попитам.
Тя само с масло ли се маже...или й се слага плънка, или не се маже с нищо? newsm78
Благодаря предварително на този, който ми обясни. Simple Smile

# 5
Дивианката, аз хващах долната без да я мажа, без да слагам плънка. Абе все едно навиваш два листа кори на руло, като мажеш само горният и му слагаш на него плънката. Пробвах баничката и не беше лоша, но ние си падаме по по-сочните. На вкус на мене си ми харсва. Само дето вика половинката много боклук правят с нея децата Laughing Laughing Laughing

# 6
  • на върха
  • Мнения: 6 462
За тези, които си падат по по- сочните изпълнения, много вкусна стана когато я полях по 2 начина:
1. първият път я полях с пресечено прясно мляко
2. Една майонеза, разредена с водичка или 3-4 с.л кисело мляко. При този вариант внимавайте с мазнината върху корите, защото майонезата си пуска и има опасност да направите творението прекалено мазно.

# 7
...2. Една майонеза, разредена с водичка или 3-4 с.л кисело мляко. При този вариант внимавайте с мазнината върху корите, защото майонезата си пуска и има опасност да направите творението прекалено мазно.
Вярно е. Един се престарах с майонезеното творение и бая тежичка стана Embarassed

# 8
  • Мнения: 4 364
Дивианката, аз хващах долната без да я мажа, без да слагам плънка. Абе все едно навиваш два листа кори на руло, като мажеш само горният и му слагаш на него плънката. Пробвах баничката и не беше лоша, но ние си падаме по по-сочните. На вкус на мене си ми харсва. Само дето вика половинката много боклук правят с нея децата Laughing Laughing Laughing
Мерси, Хондич! Както винаги мога да разчитам на теб! Heart Eyes
Разбрах много добре. Така и предполагах, ама исках да попитам, за да съм сигурна.
След твоето обяснение....няма да е моята истинска баница това. И ние си падаме по сочните. Иначе аз правя баницата (тази с многото яйца и сирене) на  pg220899 (беше давала рецепта преди години нейде из дирските форуми). Става страхотна!

# 9
  • София
  • Мнения: 6 097
Ако полея с малко прясно мляко при печенето,ще стане ли ? Аз оби4ам по млечна понеже...

За млякото - може и да стане, не съм пробвала, но свекърва ми си залива всичките баници с остатъка от плънката в съдо, в който е била + един бакпулвер и вода около половин литър и да ти кажа стават невероятно вкусни баниците и. Някак по сочни са   chef

# 10
  • София
  • Мнения: 2 149
мдаааа и аз винаги заливам с вода и оставям да престой 15-тина минути преди да се пече.след като се изпече обръщам върху паници тавата.

# 11
Ще видя калко време ще я предпочитам тази, пред `мойта`, сочната баница ми беше фаворит повече от 4 години, но като правя баница поне по веднъж на седмица, явно съм й се наситила, та затова може би тази толкова ми хареса.
Скоро правих и тиквеник по същият начин Simple Smile

# 12
  • Varna
  • Мнения: 1 399
На мен от години, това ми е любимата баница Heart Eyes
Но не я правя често, че наистина много боклук става с препечените корички.
Може би, защото я правя рядко си ми остава любима.
Аз режа корите на 3 и така стават малки рулца. Пълня една тава и вървят като семки после Laughing Laughing

# 13
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Хазайката ми едно време правеше дърпана баница(нали и ти правиш такава) с пълнеж вътре само от сирине, извара и масло. Вярно беше сухичка, но пък беше много вкусна и хрупкава. Понеже баба ми пък все правеше едни сочни баници и на мен суха по ми харесва.

# 14
  • Мнения: 2 392
`мойта`, сочната баница

pg220899,  можеш ли да напишеш рецептата за тази баница?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт