Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 март 2009, 12:34 ч.

Re: Пай Банофи

  • 12 586
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 2 657
desi, то пак се получава доста дълго варенето, а за пробиването на консервата е удобно, ако вариш само една, която ще използваш след това, но аз както казах, си варя по 2-3 и ми траят с месеци. Ако ти се занимава наистина, пробвай и сподели дали е станало хубаво това с варенето.

# 46
  • Варна
  • Мнения: 903
Ей, как ме подсетихте   bouquet
И аз съм почитателка, на този прекрасен сладкиш  Heart Eyes Сега само точа лиги докато съм на работа Laughing
Правила съм го преди няколко месеца и все се каня да питам тук по въпроса с варенето на кутийките мляко  Rolling Eyes Значи аз варих 3 едновременно около 4 часа. Е, не стана толкова тъмно, като готовото, но за това пък - вкусно  Simple Smile
Щях да питам - обръщате ли кутиите по време на самото варене, защото, като ги отворих се оказа, че на дъното се е сгъстило доста и дори е залепнало по кутията  Rolling Eyes И още нещо - самата консистенция не е съвсем гладка, а е като захаросана  Confused Така ли трябва да бъде ?

# 47
  • София
  • Мнения: 2 657
Amar, аз не съм обръщала, но ако вариш повече ще ти стане като на снимката. Никога не ми се е захаросвало обаче, стои си като много гъст крем. Нямам представа, защо при теб е станало така.

# 48
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Ето го и моя пай, прекалих със сметановия пласт, но вече го бях забъркала и не ми се хвърляше. Доста приятно сладкишче, но следващия път ще опитам със заквасена сметана и ще й добавя желатин, ще стане като парфенце.





При мен както казах, когато варя 3 часа само една кутия и я охладя едно денонощие се получава същото като готовото на снимката, ето тук има снимано сварено от мен мляко, на практика е същото - гъсто и карамелено http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/2914794853/in/set-72157607757610176/

# 49
  • Италия
  • Мнения: 90










Стана невероятно на вкус. Аз го варих 3 часа. Незнам след като изстине колко ще се сгъсти. След като отворя бурканчето ще докладвам.

# 50
  • София
  • Мнения: 2 657
desi, на цвят изглежда много добре. Кажи утре и за вкуса.

marulka, супер изглежда, ако не бях на вълна козунаци, веднага мятах няколко консерви да ги сварвя и да го направя.  Simple Smile

# 51
  • Италия
  • Мнения: 90
Отворих днес бурканчетата и вкусът е невероятен. Различава се от вкусът на кондензираното мляко- то става като гъст крем, а приготвеното от мен има вкус точно като каремалът от шоколадовият десерт Марс.
Само където явно едното бурканче ми е било мокро и се беше захорасоло. С другият буркан нямаше никакъв проблем.

# 52
  • София
  • Мнения: 1 968
Крисче, много е важно охлаждането  Peace Трябва да е напълно охладено.

Иначе го снимах карамеленото мляко, което имам сега в хладилника, но марките са различни, има го и в компотени буркани:


Много благодаря за картинката! Не намерих същата марка, но предполагам, че трябва да пише "вареное". В събота ще я отворя и да правя торта и ще видим дали съм уцелила. Искам да питам само, това мляко може ли да се използва като крем за друга торта, че бисквитена основа няма много да се хареса на семейството ми?

# 53
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Крисче, много е важно охлаждането  Peace Трябва да е напълно охладено.

Иначе го снимах карамеленото мляко, което имам сега в хладилника, но марките са различни, има го и в компотени буркани:


Много благодаря за картинката! Не намерих същата марка, но предполагам, че трябва да пише "вареное". В събота ще я отворя и да правя торта и ще видим дали съм уцелила. Искам да питам само, това мляко може ли да се използва като крем за друга торта, че бисквитена основа няма много да се хареса на семейството ми?

Може разбира се. Има различни кремове за торти на базата на варено кондензирано мляко - може да му добавиш само масло към него, може и някакъв млечен крем или готов пудинг, стават чудесни кремове. Много си отива с блатове на орехово белтъчна основа, ето виж тази торта, много е добра - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1107.msg16555.html#msg1655 торта Златна корона.

# 54
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 157
Да повдигна темата от забвението.

Какви бисквити използвате за блата?

# 55
  • Варна
  • Мнения: 796
Да повдигна темата от забвението.
Да не си намислила да го правиш за празниците  Grinning
Защото аз мисля поне един да завъртя  Wink
Ползвам гръцките с парченца шоколад и лешник, но без какао - ами така де - като ще е гарга, рошава да е  Crazy

# 56
  • София
  • Мнения: 752
Само да кажа,че в Гърция се намира оригинална руска сгушчонка карамелена,много е гъста и сладка/ като обърнеш бурканчето не изтича грам/ намирала съм ги в по-големите магазини тип хипермаркет/в смисъл ,че който ходи натам  по-често може да си потърси/Те са в стъклени буркани.Бях си купувала от Украина и с огромно удоволствие я видях и в Гърция.
Благодаря за рецептата  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт