Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 апр. 2009, 12:45 ч.

За баенето

 • 27 967
 • 93
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 1 168
Аз не разбирам как точно вреди?
Нямам категорично мнение по въпроса, тъй като по принцип не смятам, че нещо, което е странно или необяснимо, или нестандартно е глупост. В този дъх напълно допускам съществуването на гадатели и баятели, както и на уроки. Също така, без да съм дълбоко религиозна вярвам и в Господ.
Общо взето съм против крайностите. Например, когато дъщеря ми беше на 2-3 месеца /сещайте се колики и др. подобни/ зълва ми, която аз много уважавам и е прекрасен човек направо ме влуди с това урочасване и измиването на очите на детето с вода, полята през метлата над прага. Мъжът ми, който пък изобщо не вярва, представте си, ами и той лудна на всяко проплакване, че е урочасана. Ама и премиването на очите не помогна - пробвах го веднъж /без да изпадам в подробности какво миене на метлата падна #Crazy/. Та тази крайност ми беше ужасно неприятна.
От друга страна изтръпвам, като ме срещне просеща циганка и съм с детето. Сега ще кажете, че съм загубена, но винаги вадя стотинки и давам, от страх да не почне да кълне.

# 31
 • Мнения: 586
Защо някои хора обичат да казват нещата половинчато?
Кой е вашия Бог не знам за тези които писаха, щото моя не отрича съществуването на уроки Thinking
Киприянови молитви (Молитва на св. Киприян)против магии, уроки,
лоши езици и болести.

Не споря с никой казвам каквото знам Peace

# 32
 • Мнения: 1 093
Ирина, аз точно за това прекаляване говоря, много хора при всеки плач на детето се сещат първо да мият очите на детето с вода, без да им скимне друга причина за плача. Дори понякога може да е опасно. Давам следния пример: детето ми е на 3 месеца, спи и се събужда с плач, не иска да суче и плаче неутешимо  Confused , майка ми тича с водата и с метлата да му мие очите, аз й изръмжавам да се маха с тази вода, че не ми е до нея, после пък му пляска с ръце пред лицето, че от стряскането да му излязат уроките  Shocked  абе мила картинка. Това продължи около 30 минути и накрая след голямо разнасяне, гушкане, успокояване и хиляда предположения, се сетих да го съблека. Оказа се, че някак е успял да си натика биберона под дрешката и той отишъл под мишницата и като съм го взела в ръце му убива на ръчичката  ooooh! Махнах биберона и бебето спря да реве естествено. Ако не бях се занимавала да отбивам атаките с глупостите на майка ми щях къде по рано да го съблека и да разбера къде е проблема.  #Cussing out

# 33
 • Мнения: 1 093
Защо някои хора обичат да казват нещата половинчато?
Кой е вашия Бог не знам за тези които писаха, щото моя не отрича съществуването на уроки Thinking
Киприянови молитви (Молитва на св. Киприян)против магии, уроки,
лоши езици и болести.

Не споря с никой казвам каквото знам Peace

"Баенето" като ритуал няма нищо общо с Киприяновите молитви. То се прави от жени, по - скоро народни лечителки, отколкото вярващи в Бог. Освен това не винаги са християнки, често са циганки /тях не ги знам от каква вяра са/ или туркини т.е. мюсюлманки. Православната религия не отрича уроките, според нея те съществуват, но начина за "лечение" е четене на молитви и други ритуали /освещаване, светена вода, опушване с тамян/, а не баене, леене на куршум и т.н. Тях ги отрича под претекс, че са дяволско дело.
Да уточня: и аз не съм специалист, просто така знам.   

# 34
 • Мнения: 295
Киприяновите молитви се четат само и единствено от свещеник. Също както в католическата църква определени молитви за екзорцизъм може да чете само и единствено свещеник. Което означава, че Църквата като такава не отрича съществуването на различните видове магични практики, но ги определя като сили на злото - т.е. те не идват от Бога. Именно поради тази причина забранява на вярващите християни да прибягват към врачки, баячки и всякакъв род гледачки, защото смята, че тяхната сила не идва от Бога. Което пък от своя страна може да доведе до пагубни за душата последици. Това е становището на Църквата. Иначе свят шарен - всеки има право да вярва в каквото ще.

# 35
 • Мнения: 304
Ами дали пък не е възможно, ти да си плакала щото въпросните гости мно-о-о-о-го са ти се порадвали, с дундуркане, прехвърляне от ръце на ръце и въпреки че си мрънкала да не са спрели, да ти се е спяло, а пък заради хората да не можеш да заспиш  newsm78 С детето ми съм имала такива моменти именно заради подобно "радване", особено разни баби съседки и по - непознати хора, като го тармалачкат по - дълго време и едвам го успокоявам. Ако обаче същите хора дойдат поединично, не на групичка - няма проблем  Peace Повечето от споменатите тук чудодейни излекувания съм ги слушала и аз от много приятели, познати, повечето случаи са свързани с необясним бебешки плач, който после се оказва че може да е от много работи, ама не - урочасано било.  ooooh!

Какво общо обаче виждаш между билкар и баячка  newsm78

Възможно е, естествено, но явно на майка ми й се е сторило различно от друг път, а и резултатът е бил неочакван. За протокола, майка ми далеч не е от типа хора, които си падат по гадателки и суеверия и никога не са ме водили по подобни сеанси. Както виждаш дори в случая няма намесена истинска баячка.

Просто допускам, че съществуват, да кажем, позитивни и негативни енергии и има хора, които умеят повече или по-малко да боравят с тях както други го правят с билките. Все още знаем твърде малко за обкръжаващия ни свят за да определяме кое е естествено и кое свръхестествено.

Колкото до становището на Църквата, тя и с Галилео не е била много съгласна навремето, да не говорим колко билкарки е обявила за вещици... bishop

# 36
 • Мнения: 4 380
Киприяновите молитви се четат само и единствено от свещеник. Също както в католическата църква определени молитви за екзорцизъм може да чете само и единствено свещеник. Което означава, че Църквата като такава не отрича съществуването на различните видове магични практики, но ги определя като сили на злото - т.е. те не идват от Бога. Именно поради тази причина забранява на вярващите християни да прибягват към врачки, баячки и всякакъв род гледачки, защото смята, че тяхната сила не идва от Бога. Което пък от своя страна може да доведе до пагубни за душата последици. Това е становището на Църквата. Иначе свят шарен - всеки има право да вярва в каквото ще.

Църковните служители са некомпетентни в борбата с магии. Уроките са вид лека магия, има и много по-силни.
Млад човек починал за 2-3 години явно от магия и през цялото време никой не търси помощ от хора на които това им е работата. Медицината е безсилна срещу такива неща, а църквата- слаба. Това е съвсем реална история, разказана ми сутринта на лични. Авторката вероятно също като някои тук не вярва в магии или се мисли над тези неща.

Да, магията не е от Бога. Но да я развали може само човек който разбира от магия.

# 37
 • Мнения: 1 827
Ксения, Църквата може и да е слаба, но Бог е достатъчно силен. Жертвата на кръста е достатъчна, за да даде сила на всеки който вярва в Неговото име (за справка думите на Христос когато се възнасяше Марко 16:17).
Само, че целта на окултистите и съответно на този който стои зад тях, хората никога да не могат да разберат силата която имат в Бога, за това, че могат да са свободни от магии, болести, проклетии и т.н.
Хиляди пъти в този форум съм разказвала моите премеждия с магиите на баба ми, за това как лелята на съпруга ми щеше да ме отрови в шестия месец бремена и детето е живо и здраво, как свекърва ми ходи по врачки и девер ми е с чернодробни проблеми, а моят син седя 10 дена в болница и никой не знаеше какво му е и си го вземах в къщи и пост и молитва и се оправи... и после свеки си призна сама... Живяла съм 5 години в Родопите и се скъсваха да ми правят магии, че какви ли неща не съм намирала по джобовете си и къде ли не, включително и детски зъбчета, нищо ми няма ... защо ли?
Не един и двама окултисти от този форум са ми се заканвали, даже едно гуру ми праща заплахи на лични... Но само едно мога да кажа, че Бог е този който пази мен и семейството ми.
Той е и който би пазил и вас ако Му се доверите!

# 38
 • pomorie
 • Мнения: 721
аз също не съм напълно наясно с всичко това.дори сама незная дали вярвам или не въпреки че няколко пъти баянето ни е помагало.имам съвсем пресен пример-в края на март бяхме на гости на моите родители малкият искаше да гледа детски (до тогава гледаше само том и джери и мечо пух)и решихме да му пуснем Немо и Таласъми оод които на пръв поглед съвсем не са страшни филмчета.и двете му станаха любими,много се смееше на акулите и на чудовищата,гледа ги всяка вечер в продължение на 10 дни към края на престоя ни започна да се буди вечер и да плаче,идваше да спи при нас и когато исках да го приместя на неговото легло започваше неистово да плаче.....забраних да му пускат споменатите филмчета колкото и да се моли.прибрахме се и си мислех че с това нещата ще си дойдат на място но уви като че ли повече се влошиха-не даваше да изгасяме лампата въпреки че и ние с татко му сме в стаята,събуждаше се по три-четири пъти вечер с плач и на бегом пристигаше при нас,не искаше да отиде сам от едната до другата стая.......след като споделих със свекито(тя обикновено е инициаторът за такъв род неща)го заведе да му баят-първите два дни нямаше особена промяна на третия ден започна да не му прави впечатление че съм изгасила а след като хвърлих оловото всичко си дойде на мястото сега спи спокойно, заспива си на неговото легло,не се събужда с плач,незная какво точно му помага но важното е че има резултат(естествено такъв род филмчета вече са табу у нас).и друг път сме го водили когато плаче безпричинно или нещо друго го тревожи........всеки да го тълкува както иска.....аз обяснение нямам

# 39
 • Мнения: 4 380
Ксения, Църквата може и да е слаба, но Бог е достатъчно силен. Жертвата на кръста е достатъчна, за да даде сила на всеки който вярва в Неговото име (за справка думите на Христос когато се възнасяше Марко 16:17).
Само, че целта на окултистите и съответно на този който стои зад тях, хората никога да не могат да разберат силата която имат в Бога, за това, че могат да са свободни от магии, болести, проклетии и т.н.
Хиляди пъти в този форум съм разказвала моите премеждия с магиите на баба ми, за това как лелята на съпруга ми щеше да ме отрови в шестия месец бремена и детето е живо и здраво, как свекърва ми ходи по врачки и девер ми е с чернодробни проблеми, а моят син седя 10 дена в болница и никой не знаеше какво му е и си го вземах в къщи и пост и молитва и се оправи... и после свеки си призна сама... Живяла съм 5 години в Родопите и се скъсваха да ми правят магии, че какви ли неща не съм намирала по джобовете си и къде ли не, включително и детски зъбчета, нищо ми няма ... защо ли?
Не един и двама окултисти от този форум са ми се заканвали, даже едно гуру ми праща заплахи на лични... Но само едно мога да кажа, че Бог е този който пази мен и семейството ми.
Той е и който би пазил и вас ако Му се доверите!

Де да ставаше всичко с пост и молитва, но не става. На света съществуват лекари с традиционна медицина, и лечители, билкари, баячи, магове и шамани с нетрадиционна. Където и да си стигнал, все е път, по който Господ те е насочил. Ако е речено да си помогнеш.
Само с вяра в Бог нищо не става. Притчата за потъващия дето се молел на Бог да го спаси нали знаеш? Бог ти праща спасение, но когато си вманиачен в това че Бог трябва да те спаси, ти си сляп да го видиш.

# 40
 • Мнения: 1 827
Само с вяра в Бог нищо не става.

Иска ти се.... Ама най-голямото свидетелство е живота на много вярващи християни, както и моят...  Sunglasses

# 41
 • Мнения: 4 380
Само с вяра в Бог нищо не става.

Иска ти се.... Ама най-голямото свидетелство е живота на много вярващи християни, както и моят...  Sunglasses

Напротив, искаше ми се да става, но не би. Laughing Колко би било лесно по цял ден да си ги кръстим и да се молим. Странно как така въобще си ходила в болница със сина ти. Следващия път- направо в църквата!

# 42
 • Мнения: 34
xenia , наистина ми харесват постовете ти и най-вече упоритостта, с която залъгваш единствено себе си и си вярваш после, но наистина понякога звучиш грубиянски.

# 43
 • София
 • Мнения: 365
 А не е ли по- добре на детето да не му се чете за Румпелщилцхен в ранна възраст и да не си играе в стаята, в която мама гледа психотрилърче с разни протягащи се ръце и тн Не си е измислило само тези неща!

# 44
 • Мнения: 348


.Молех със сълзи на очи за болкоуспокояващи,
но не ми слагаха .....Моите дойдоха на свиждане и се уплашиха много
като ме видяха такава гърчеща се от болка и с подута ръка..... жената ...почна едни движения
все едно ,че издърпва нещо.На мен ми се струваше, като че ли от ръката ми излизаха някакви
топли нишки.За минути оттокът спадна и спря да ме боли... започна да прави
 едни кръгови движения над корема ми  и когато почна да движи ръката си все едно ,че
издърпва нещо и го изхвърля , стори ми се ,че нещо ми излиза от пъпа и дори се усещах като,че
ли се приповдигам при самото издърпване.

... вече го прави по-рядко, защото не успява да се отърси след това от чуждата болка.
За нея една от лекарките в същата болница,но в друго отделение,каза че е много известна
гледачка и че е помагала на много хора .През времето,когато бяхме заедно,много известни
лекари от болницата идваха да я поздравят,защото се познаваха - помогнала им е някак.


които нищо не предприемаха,искаше да го боцка с някакви експериментални инжекции...
Като казах това на доктора при екстрасенската,той ми каза в никакъв случай да не се съглаявам
на такива неща.

... не мога си обясна как стават тези неща,
но и досега изпитвам и любопитство , и страх от среща с такива хора.


Teзи методи на лечение и самолечение вече се учат, в България също. Всеки човек може да активира и засили своето биополе и да излекува първо себе си, а после и други хора. Прилича на рейки, но няма инициация от външен източник. Нарича се Лечение с прана.
По-сигурно е от родените феномени с такива сили, защото се изучават методите за изчистване от чуждата "болка" , т.е. негативна енергия, както и разграждането й до безопасно ниво. Това е полезно и за родените с такива сили феномени, които в Бг не са малко.
На баенето отговаря 3. ниво от тази система, наречено Пранична психотерапия. То има много повече приложения от преодоляване на страхове.

В раздела за алтернативна медицина има 2 теми по въпроса.
Аз отдавна съм взела здравето си в свои ръце, пожелавам го и на вас!

Разбира се, нещата се разглеждат във връзка с емоциите, психиката, мислите и морала, кармата, действието според законите на Бог/ космически разум...
това е плавен преход от по-грубата през по-фината материалност към единството на света.
Човек намира обяснения за много случки в живота си и начин да не повтаря грешките, проявили се като болести.

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 18:00 от white soul

Общи условия

Активация на акаунт