Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 11 874
Понеже аз като малка все се опитвах да се харесам,на всички...сега оставям децата да решават сами какво им се прави.
В случая-остави го да се оправя сам.Просто му кажи,че не е нужно всички да го харесват и да са доволни от него,и че може да реши какво му се прави повече.Все пак не е на три...   

# 16
 • София
 • Мнения: 36 890
Очевидно не се интересува. Ако се интересуваше нямаше да го мъкне по всички тези места. Сигурно го прави за негово добро.

# 17
 • Мнения: 3 885
И аз съм на мнение, че може да се оправи сам, все пак за собствената му баба става въпрос, а не за чужд човек Peace Спокойно може да й каже "Бабо, този път не ми се ходи никъде" и да си издискутират после двамката защо така не му се ходи. Пък ако не му стиска да каже, нека да ходи на концерти и да се отегчава на кафе с бабите, тъкмо ще има време да разсъждава над темата "когато нещо не ми оттърва, трябва да си отворя устата и да си го каже,  иначе ще търпя" Wink Ами така де, не е малък, трябва сам да си отстоява мнението, няма цял живот мама да го оправя.

От друга страна- културномасовата дейност не е навредила още на никой Wink

# 18
 • София
 • Мнения: 365
 Ами зависи от бабата. То доста от мамите не могат да се оправят с обидена свекърва, та какво остава за дете. Може да го оставиш да пробва сам и ако нещата се прецакат, да ти звънне, да се доразберете възрастните.

# 19
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
И аз съм на мнение, че по-скоро би трябвало да говориш със сина си да "изтърпи" излизането с баба си. Все пак тя е възрастен човек, не се знае още колко време ще могат да излизат заедно. Ще оцелее 36 часа без игри пред блока, животът е пред него.

# 20
 • между морето и небето
 • Мнения: 346
Не намирам лошо баба му да го води на театър и концерти, но надали представленията за третата възраст са интересни и подходящи за 11 годишно дете. Да не говорим и за компанията. И моята свекърва се опитваше да води по-голямата, но детето в повечето случаи скучаеше ужасно.
Защо съпругът ти не говори с майка си? Ако иска да води внучето си по културни развлечения, но да избере нещо, което да му е интересно.

А да не би да го прави и от: " А, вижте, това е моето внуче".

# 21
 • Мнения: 71
... задължително после сладкарница с приятелките пенсионерки.

Някак пред очите ми изникна епизода / репликата от Денис-Белята "цял отряд бузещипачки Shocked  "... няма лошо в културните мероприятия... ама...горкото дете Confused

И аз искам дъщеря ми да си взема нейните решения (за някои неща) или поне да се научи. Но пък майка ми много умело се е научила: "Ама ти нали обичаш баба  Tired Face " и дЯтето здава фронта  Rolling Eyes Тогава се налага да се намесвам с обяснения, че все  пак ако не иска, баба й няма да се сърди, 'щото е УЖ голям човек и разбира. И познайте кой лошия, дето не дава на детето да спи при баба си (например). Нищо против - ама не с изнудване.

Та конкретно по въпроса - нека детето се опита. Ако не става - помагай. Че големите влажни  очи на бабите са страшно оръжие  Shocked (тия не са съвсем влажни, ама не намерих други  Mr. Green )

# 22
 • Мнения: 10 383
Егати драмата за 36 часа. Не се бой, няма да се увреди детето от малко културни мероприятия.

# 23
 • Варна
 • Мнения: 13 540
Аз пък не мисля, че мястото на 11 годишно дете е по пенсионерски културни мероприятия. Да бяха поне съобразени с възрастта му, а така освен да издивее от скука детето друго няма да стане. И наистина борбата баба-внуче е леко неравностойна.  То си зависи и от бабата де, вие си я познавате. Би трябвало да знаете дали е склонна да уважи мнението на внука си. Ако не, редно е да се намесите.

# 24
 • Мнения: 247
Когато деца в пуберитет имат много свободно време и могат да вземат сами решения, обикновено сътворяват някоя глупост.
 По- добре на концерт и театър да иде. Това са малките уроци на въздържание и урок по самоконтрол. Обратният вариант е урок по прилагане на хитрост.
 Да си признае, че не му се ходи си е най-добрият вариант. Това е урокът по доверие.
 Зависи как искаш да се развива синът ти - хитър, лукав, отговорен, безотговорен - в действие стават тези всекидневни уроци.

Общи условия

Активация на акаунт