Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Много се зарадвах, когато Бобо започна да пишка и ака редовно и само в гърнето, когато сме си вкъщи и навън, където трябва. Но имаме един според мен доста сериозен проблем, който не мога да разреша. Винаги, когато се изака в гърнето, когато си види акото или даже по време на самото акане, на него започва да му се гади от вида, съответно миризмата на акото и ако не повърне, то винаги има напъни да го направи. Незнам на какво се дължи това отвращение към собственото му ако, от вида на пикото не е така. Всеки ден се повтаря това нещо и аз непрекъснато му обяснявам, че това е хубаво-да се ака в гърнето, понякога му се карам, когато повърне. Забелязала съм, че когато стане от гърнето, веднага се обръща да види какво има вътре и ако е ако, започва да му се гади и повръща. Моля ви, дайте ми съвет. Не съм чувала за друг такъв случай. За чувство на притежание-да, но за отвращение..Чакам с нетърпение да ми дадете съвет какво да правя.
Направо съм уплашена. Освен, че му се гади от вида на акото, от днес започна да повръща всеки път като изпуска газове.. преди малко пръдна и в момента, в който го направи започна да повръща. Незнам, много съм отчаяна и обезпокоена. Помагайте със съвети, положението изглежда не е толкова безобидно колкото ни се струва на пръв поглед. Чакам с голяма надежда да разбера дали някой е чувал за друг такъв случай и ако можете да ми дадете адекватно предложение за решаване на проблема. Мерси.

# 1
 • София
 • Мнения: 143
Здравей,и аз за пръв път чувам за такова нещо.Защо не пробваш да го слагаш в тоалетната.Има бебешки тоалетни чинии.Дъщеря ми също не искаше в гърнето.Купих си такава тоалетна чиния и започнахме да се учим в тоалетната.Бързо свикна,а и вече нямаше миене на пишо и ако,което не е много приятно.

# 2
 • в края на града
 • Мнения: 4 306
И на мен ми хрумна същото, каквото и на dessy. Пробвай го в тоалетната и бързо пускай водата. Така може би тази реакция ще поотшуми.
Само да ти спомена, аз бях голяма и се грижех за сестра ми (16г. по-малка от мен), никога не съм и сменяла нааканите памперси, защото ми се гадеше от вида на акото, но когато почна да ходи сама до тоалетна и да и бърша дупето, ако не си беше пуснала водата при вида и най-вече "аромата" на акото и на мен ми се повдигаше - винаги  Sick В един момент се бях ужасила, че когато имам деца, няма да мога да им сменям памперсите. Когато се роди Яни, първите 2-3 месеца същата реакция имах към наакания памперс, после свикнах  Wink. Но на мен ми е много чувствително обонянието и явно от това. Може и при твоето детенце да е така, затова идеята с тоалетната и бързото пускане на водата (да не мирише) звучи добре.
Успех!

# 3
 • Мнения: 7 718
Мойта дъщеря си похапваше акото понякога, бърррр.
После докато я изчистя много ми се гадеше и понякога повръщах.
Аз винаги съм била чувствителна към миризмата на акото.
Като я чистех и миех си спирах дъха, за да не ми мирише.
Сега пък ми се гади от акото на кучето, ако се наложи да го почиствам. Явно си остава за цял живот.
Майка ми ми е казвала, че като бебе ми се повдигало от собственото ако.
Ама не е толкова страшно, здраве да е.

# 4
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 185
Габи, той нямаше ли проблеми с повръщането и преди?
Вие от кога не сте ходили на невролог ?
Все пак това за обонянието е много вероятно, но предвид историята на вашето заболяване аз бих се посъветвала с невролог и психолог!
Ако и проблемите със съня са се задълбочили...
А и се се сещам - в детската градина дане би да му се карат или нещо такова заради акането? Не че има причина но да не е попаднал на някоя извратена лелка? Вие не сте малки - поговори с него.. той какво ти казва? Оплаква ли се от миризмата и въобще как ти обяснява своето поведение?
Успех но все пак иди поне на някакъв лекар - знам, че той се страхува от тях, но все пак е по-добре своевременна намеса...
 Heart Eyes и дано се окаже от остро обоняние

# 5
 • Вече в моята си приказка...
 • Мнения: 4 177
Не се шашкай! И на мен ми е неприятно и ми се гади от акото на собственото ми дете. Според мен е добре да си вземете от тези, как се казват?, детски клекала, или нещо подобно, които се поставят върху тоалетната чиния, но са достатъчно малки, че да задържат детето да не падне в клекалото. Сещаш ли се? Веднага, когато детето се изака, пускаш водата - хем няма да му мерише, хем няма да вижда акито. Желая ти успех! newsm10

# 6
 • София
 • Мнения: 2 156
Здравейте отново! Наде, Бобо не ходи на ясла все още и няма причина да е от лошо отношение в тая връзка. а колкото до това да го попитам за причината, много го надценяваш, че ще може да ми отговори адекватно. Той не може още да говори добре, казва само отделни думи. Да, ние си имаме повръщането като вид рефлекс за всички ситуации. Имам предвид, че когато е болен от каквото и да е, дори от едни обикновени сополки, той започва да повръща, когато реве, пак прави така като краен резултат, сега с акото пак е същото. Незнам защо, но май това му е доста слабо място. Мился, че това, за което сега ви писах-отвращението от акото, е на психична основа, но незнам как да се справя сама с с проблема. Да го заведа на психолог ли, на невролог , както Надето ме съветва ли...
В тая връзка искам  да ви попитам какво мислите за продуктите на Аквасорс, препоръчаха ми Коластра и едни мастни киселини, които купих. Дали има смисъл всичко това да се дава на децата? И къде да го заведа за нашия проблем? В квартала има една логопедка, която работи в логопедичната детска градина. Тя познава сина ми и мен и ми каза, че ще е смешно да го водя на детски психолог за тези неща с  акото. а за това, че не говори, да не се тревожа, щял да прроговори. Все пак е логопед, би трябвало да гледа професионално на децата с отклонения  в поведението. Посъветвайте ме нещо.

# 7
 • Мнения: 2 543
Габи, направо нямам идея как можете да се справите с този пролем. Моето предложение е или да поговориш с личния ви лекар и той да ви насочи към специалист, или на своя глава да потърсиш детски психолог. Мисля, че той би могъл да ви е от полза. Те са виждали какво ли не. Не се стряскай от думата "психолог", ако досега не сте посещавали. Мисля, че е чудесно, че ги има и са изключително полезни. По-горе, в темата за консултация по въпросите за храненето си писала за ваша съседка логопед, която те съветва да не се тревожиш, но да ти кажа - не слушай такива съвети. Не са полезни. Ако това ти се струва ненормално, по-добре говори с правилните хора.
От сърце ти желая успех! И ни дръж в течение! Simple Smile

# 8
 • София, в офиса
 • Мнения: 1 269
Габиплюс, отговорих ти в другата тема, ама сега чета, че той и не говори. На фона на всичко което изброяваш, проблемът с гърнето е най-малкият. А и тази другата логопедка да си сложи дипломата на закачалката (да не кажа къде на друго място, че ще ми махнат поста), меко казано. Как може да има такива хора Twisted Evil
Пък и се чудя в Света София защо не са ти казали какво да правиш?
Така от самосебе си нещата може и да се оправят, ама ще бъде толкова късно, че ще се чудите от кое да започнате да наваксвате.
Нали все пак и на училище трябва да се ходи, нищо че чак след 5 години. Това пропуснатото до тук кой и кога ще навакса.
Сигурна съм, че не ти е лесно, ама е крайно време да направите нещо. Като начало да се консултираш с друг логопед, не със съседката, да ви види психолог и ако и двамата преценят, че трябва, да отидете и на невролог. Докато търсиш причината, трябва да се работи с детето, да му се формира интерес към храната, към общуването, към подражанието - звуковото, манипулативното, да се стимулира да издава и повтаря звукове и т.н. Naughty

# 9
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 372
........ и едни мастни киселини, които купих. Дали има смисъл всичко това да се дава на децата?
Лично аз съм много доволна от мастните киселини,писала съм го и в други теми ,при нас това е единственото нещо което има положителен ефект без никакви странични последици.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 156
Нинна, надявам се скоро да поговорим лично, но тъй като си ми писала и тук, искам да ти отговоря някои неща. Да, синът ми не може да говори добре. Сега е на 2 г и 4 м,не казва изречения, само отделни думи. Разбира всичко, подражава, понякога се опитва да повтаря думички, повечето пъти неудачно.Не може да казва буквата "ч", вместо чай казва тай,забелязала съм, че не може да изговори дума от две срички, когато втората сричка започва с различна съгласна буква от първата. Имам предвид, че на Поли казва Попи, на Тони- Тоти, на Мани/ така се казва едно дете /, той казва Мами.Но всичко това ще ти го кажа, когато имаше повече време за нас. Сега на опашката чакат много дечица. Мерси пак.

# 11
 • Вече в моята си приказка...
 • Мнения: 4 177
Здравейте отново! Наде, Бобо не ходи на ясла все още и няма причина да е от лошо отношение в тая връзка. а колкото до това да го попитам за причината, много го надценяваш, че ще може да ми отговори адекватно. Той не може още да говори добре, казва само отделни думи. Да, ние си имаме повръщането като вид рефлекс за всички ситуации. Имам предвид, че когато е болен от каквото и да е, дори от едни обикновени сополки, той започва да повръща, когато реве, пак прави така като краен резултат, сега с акото пак е същото. Незнам защо, но май това му е доста слабо място. Мился, че това, за което сега ви писах-отвращението от акото, е на психична основа, но незнам как да се справя сама с с проблема. Да го заведа на психолог ли, на невролог , както Надето ме съветва ли...
В тая връзка искам да ви попитам какво мислите за продуктите на Аквасорс, препоръчаха ми Коластра и едни мастни киселини, които купих. Дали има смисъл всичко това да се дава на децата? И къде да го заведа за нашия проблем? В квартала има една логопедка, която работи в логопедичната детска градина. Тя познава сина ми и мен и ми каза, че ще е смешно да го водя на детски психолог за тези неща с акото. а за това, че не говори, да не се тревожа, щял да прроговори. Все пак е логопед, би трябвало да гледа професионално на децата с отклонения в поведението. Посъветвайте ме нещо.
Когато чета за проблема ти ми се струва, че ти си прекалено всеотдайна майка и синът ти сигурно ти се е качил не само на главата, а незнам къде... newsm78 Според мен прекалено си вторачена в детето си, страхуваш се да не му се случи нещо лошо, да не падне... Той усеща страха ти и се възползва... Но и аз смятам, че трябва да поговориш с личния лекар, а след това евентуално и с психолог. Опитай с детската градина - там понякога стават чудеса. Лелките в нашата ясла, където ще давам Ивчо, казват че там децата гледат едно от друго и научават доста неща, които не са научили в къщи. Опитай и желая късмет!!! newsm10

# 12
 • София
 • Мнения: 2 156
Мира, да ти кажа честно аз не съм от вманиачените майки, които са перфекционистки по отношение на развитието на детето си, даже на моменти съм доста немарлива за много неща. Че има проблем, има, но как се казва той и как се разрешава, незнам .Затова търся мнение на майки, които знаят много, чели са много, преживяли са много. Понякога се чудя защо моят син се различава от връстниците си в поведението си. Имам предвид, че е прекалено разумен за възрастта си и има мания за чистота. Когато си изцапа ръцете с малко пясък или каквото и да било, започва да плаче, не иска да джапа в локвите, разбира и е доста послушен, направо е прекалено послушен и разумен. Струва ми се, че донякъде е подтиснат от нещо, затова смятам да потърся консултация със  специалист за поведението му, за отклоненита в храненето, за неспокойния му сън.

# 13
 • Вече в моята си приказка...
 • Мнения: 4 177
Потърси съвет, дано детето се оправи! Желая ти късмет и успех! newsm10

# 14
 • Мнения: 7 718
Ако детето повръща често по различни поводи, потърси непременно консултация с невролог, както и с неврохирург.
Моето дете проговори на три години, но проблеми с развитието нямаше. До три години употребяваше три-четири думи.
После завърши НУКК - Горна баня, за талантливи деца, така че това не е определящо за развититето на детето.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт