Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 325
Случвало ли ви се е подобно нещо и как сте реагирали?
Днес заведох децата в парка,седнах на една пейка с количката,а 10 годишния ми син с приятелче си играеха с топка,както и много други деца наоколо(ваканция е все пак).Люшкам си аз бебка,гледам си сина и му се радвам,че играе и долавям разни коментари на старците,(заели почти всички пейки в парка) каква била днешната младеж...,пък майките...,пък как децата били безпризорни,а майките им пушели цигари по кафенетата и не им пукало къде са им децата. По едно време топката излезе от игрището и се търкулна в краката на една бабичка и сина ми отиде да си я вземе,при което изведнъж бабетката протегна бастуна точно като детето се беше навело и така го изпраска с острото в гърба... #2gunfire след което го нарече "Копеле мръсно". Sick Аз просто откачих.Скочих и катоо й се развиках,казах че ще извикам полиция,а тя явно си е мислела,че детето е само и като почна да ми се прави на жална,"Ама...аз защото ме боли...артрита...ма го ударих защото играят тука с топка..."На всичкото отгоре и друга бабичка се яви в подкрепа,че детето трябвало да се извини на жената,че била възрастна,при което аз попитах за какво да се извини?Нито я е ударила топката,нито нищо,а някакъв случайно минаващ се спря и каза "Ама госпожо ,тази жена не може да е ударила детето ви,та тя е интелигентна,бивша учителка...". Какво ме интерсува каква е -още по-зле какъв речник има тази бивша учителка,спомням си ги аз как "възпитаваха" с пръчката. И тогава изведнъж тази бабушкера започна да вика на висок глас"Ама как може да ме обвиняваш така-аз не съм го удряла-ти нещо не си видяла добре.Затова е такава днешната младеж...". И така-даже ме изкараха изкукуригала ,недовиждаща и недочуваща тия старци. Извинявам се че стана дълъг пост,ама още съм бясна и треперя. Сега ме е яд че не се обадих на полицията (а тя всъщност като чу полиция-много бързо се изнесе и май артрита "изчезна") не че нещо щяха да направят,но не може така. И аз имам баба и дядо,но те си живуркат на село,работят и нямат такова време да киснат и клюкарстват,а когато видят децата,много им се радват -ей така да изпълнят къщата с детски смях...
 После останалите деца ми обясниха,че постоянно им се кара някой да не играят в парка.Ами къде тогава да играят?

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 02:04 от m_9

# 1
 • Мнения: 22 692
Ами случвало се е, една майка удари децата в детската градина пък, пред охрана и учители, ми има всякакви хора- и млади, и стари, които са лоши и озлобени  Close
Добре си направила, че си защитила детето, така ще ти има доверие и знае че може да разчита на теб, но и не се озлобявай срещу всички възрастни хора, заради тази бабичка.
Наскоро имаше обратната тема- как една млада майка е нагрубила безпричинно бабата на едни дечица...просто много неприятни ситуации

# 2
 • Мнения: 284
На мен не ми се случвало чак толкова драстично нещо, но когато децата бяха малки също много се ядосвах, че пейките в градинките са пълни с мрънкащи възрастни хора и децата все трябва да внимават за топките си. Една баба беше казала на сина ми, че ако още веднъж топката му я доближи, ще я спука - при положение, че въобще не се е случвало топката да я докосне.

 За съжаление си мисля, че нищо не може да се направи във взаимоотношенията с тези хора - единственото (в рамките на закона) е наистина да се оплачеш на кварталния и той да се опита да говори с тях, може пък и да са страхливи и да се постреснат. Другото е мъжът ти да се появи и да си "поприказва" с тях - не съм привърженик на заплахите, но какво ли може да удържи подобни хора от насилие. В крайна сметка това, което описваш е чиста проба хулиганска проява, независимо от възрастта на извършителя.

# 3
 • Мнения: 9 006
Честно да ти кажа, досмеша ме, докато четох поста ти. Представих си нагледно как пустата баба се пресяга с артритната си ръчица и кове по детето с бастуна!
Ох, посмях се на чужд гръб. Извинявай.
Лошото е, че наистина децата ни няма къде да играят. Все някому пречат - я на кучкарите, я на бабите и дядовците, я на майки с бебета в колички...

# 4
 • Sandhausen, Germany
 • Мнения: 3 716
Ако някой удари детето ми, особено когато не е виновно ще побеснея. В описаната ситуация щях да настоявам да му се извини и щях да я натиря от парка. Айде сега, като са възрастни и изкукали да ни мачкат децата както си искат ли? Преди време една лелка удари синът ми с чантата си в Хит. Погледна го и отмина. Накарах я да се върне и да му се извини, а тя все пак не го направи нарочно.

# 5
 • Мнения: 9 817
В ситуации като тази само се радвам, че съпругът ми не е на близо.
И аз като Плодова фея съм била свидетел на това как млада майка удари две деца, които пречели на нейното да спи.
Така че, хора всякакви и в младите и в старите се крие злоба.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 321
Случи ми се абсолютно същата ситуация, само че не просто в парка, а на пейката точно на детската площадка, при люлките и пързалките. Топката се търкулна до една бабичка, детето отиде да я вземе, оная го трясна с бастуна и започна да крещи, че ако топката я удари тя ще търпи болките... Отидох и седнах до нея, наведох се до ухото й и казах: Ако още веднъж замахнеш с бастуна ще ти го завра в задника и няма да ти помогне ни полиция, ни Господ. Помни ме още и ме сочи с пръст на себеподобните, които са окопирали всички пейки на площадката.

# 7
 • Мнения: 27 524
Не знам как бих реагирала, честно казано. Ще се развикам предполагам. Не ми се е случвало, надявам се и да не ми се случи.  Simple Smile

# 8
Здравей!
Кофти ситуация ти се е случила. Ще си защитя детето от бабките, то се знае.
Аз пък онзи ден правих забележка на едни 15-18 годишни батковци, които играеха на пребий ме с топката на детската площадка. Сигурно някой си е помилсил, че съм злобна млада майка, но при наличието на 10 деца на възраст до 3 години сметнах, че е редно да отидат на съседната площадка, където хем няма катерушки, люлки и пясъчник, хем няма мъници.

# 9
 • Мнения: 2 047
    Много хубаво, че си се развикала и един шамар ако й беше изпукала още по-добре.

# 10
 • Мнения: 447
Лелее ,много кофи ситуация.Лично аз незнам как бих реагирала ,при всички случай не много добре.

# 11
 • Мнения: 14 774
Не се е случвало чужд човек да удари детето ми. На тая дърта вещица е трябвало да й вземеш бастуна и да го изхвърлиш в контейнера с общия боклук  Close  Полицията нищо нямаше да й направи, щяха да обвинят детето ти, че е хулиган, а бедната жена е протегнала бастун, за да се предпази от летящата топка.

# 12
 • Страната на чудесата
 • Мнения: 3 174
Случи ми се абсолютно същата ситуация, само че не просто в парка, а на пейката точно на детската площадка, при люлките и пързалките. Топката се търкулна до една бабичка, детето отиде да я вземе, оная го трясна с бастуна и започна да крещи, че ако топката я удари тя ще търпи болките... Отидох и седнах до нея, наведох се до ухото й и казах: Ако още веднъж замахнеш с бастуна ще ти го завра в задника и няма да ти помогне ни полиция, ни Господ. Помни ме още и ме сочи с пръст на себеподобните, които са окопирали всички пейки на площадката.

 Joy Е това е много идейно, особено ако си се навела на ухото и с приятелска усмивка-да ходи да доказва, че си я заплашила Joy

# 13
 • Gabrowo->Sofia
 • Мнения: 1 432
До преди малко не знаех как ще реагирам, но благодарение на кльомба вече знам. В допълнение ще "замоля" бабата да се извини.

# 14
 • Мнения: 5 940
Вероятно бих направила забележка и бих казала, че това противоречи с моите методи на възпитание. На детето бих обяснила, че жената е възрастна, боли я нещо,  леко е е изнервена и затова така е реагирала.
Никой не е удрял детето ми, той е още малък, но ми е много неприятно, когато се опитват и него подобно на другите деца  да плашат с мечки, кучета и пр., за да не ходи някъде, да не прави нещо, да яде храна и пр. Съвсем спокойно обяснявам, че с нищо не го плаша, че го смятам за  нередно и приключваме.

Общи условия

Активация на акаунт