свинска каварма с гъби

  • 9 970
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 93
1кг.свинско месо го нарязвам и го слагам в тигана с 200мл.бира като изври бирата слагам малко олио да се запържи месото  след това прибавям гъби, малко риган ,бульон,дафинов лист,2-3 зърна бахар и черен пипер и като се кавардиса се слага  доматен сок може и настържени домати оставаме да поври още малко  и е готово може да се сложи накрая и малко магданоз.http://media.snimka.bg/2639/011532980.jpg

# 1
  • Варна
  • Мнения: 472
Само да попитам какво означава "кавардиса" ?

Иначе ми звучи интересно  Blush

# 2
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Само да попитам какво означава "кавардиса" ?

Иначе ми звучи интересно  Blush

Като се позапържи демек, като е почит готово един вид.

# 3
  • Мнения: 2 005
Аз му слагам и малко сминдух ( чийрска мерудия ) ... newsm78 Правя омлет и върху него слагам от готовата кавърма   bowuu Голяма вкусотия   chef

# 4
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 428
              Аз я правя по следния начин:
              8 котлета,на които махам костта и разтварям за да станат по-тънки,овкусявам със сол и 
              чер пипер и между тях слагам парчета лимон и в хладилника в покрит съд от вечерта,
              около 1 кг.лук на глави,но от водния,защото не е толкова лютив
              гъби около 800 гр.нарязани на ленти,
              моркови 3-4 бр.на колелца ,
              2-3 домата/ или  консервирани на парченца около 400 гр./
              6-8 скилидки чесън,чер пипер,сол на вкус,дафинов лист
              1 чаена чаша червено вино и 1ч.ч.вода,125 гр.масло/или по желание друга мазнина/

              Лукът,морковите и гъбите разделям на две части.

              В глинен гювеч нареждам най-отдолу доматите ,върху тях 1/2 от лука,морковите и гъби
              те,нарязаните скилидки чесън,сол,чер пипер,дафинов лист.Нареждам котлетите,като
              махам лимоновите парченца между тях.Отгоре им останалото количество,лук,моркови и
              гъби.Нарязвам маслото на парчета и наливам виното и водата.Затварям с
              капака.Слагам в студена фурна и пека около 3 часа при температура 180 градуса.
              Поднасям със салата според сезона.
           

# 5
  • Мнения: 2 803
Мерси за рецептата. Копнах си я.  bouquet

# 6
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 428
        По празниците правих каварма /агнешко не обичаме/
        ето

 



     


# 7
  • Мнения: 2 005
Изглежда супер вкусно  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт