Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 313
Здравейте!

Забелязах в няколко теми да се споменава между другото, че някои деца посещават детска градина към клиниката на д-р Чавдаров. А може и да не съм разбрал правилно. Имам няколко въпроса, на които ще съм много благодарен, ако отговорите:

1. Дали съм разбрал правилно и има такава детска градина?
2. Какви са впечатленията ви от нея? Отношението на "лелките", учат ли децата, може ли да се разчита на тях за редовно даване на медикаменти...
3. При какви условия бихме могли да запишем детето в тази градина?
4. Алтернативи?

Основната ми идея е да може съпругата ми да се поосвободи малко от скучното си ежедневие - все пак и тя е човек и има нужда от разнообразен делник.

На отговорилите предварително изстудявам бирата за Благодаря...

# 1
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
  • Мнения: 3 607
Колко е голямо детето и с какво заболяване е. По принцип е по - добре да посещава масова Детска градина за да се интегрира. Ако намерите такава масова детска градина, разбира се. Иначе Гого на Мая Стоицева я посещава и тя може да даде по- подробна информация. Най- добре е обаче да отидете на място и да прецените. Мисля, че ги гледат много добре децата.

Последна редакция: пт, 19 авг 2005, 07:40 от yosarian

# 2
  • Мнения: 313
Детето след 2 месеца ще стане на 3. Със СМА /спинална мускулна атрофия/. Всъщност, забравих да спомена - съпругата е stefania. А за стандартна ЦДГ не ми се мисли - Камен пие медикаменти и не съм убеден, че в неспециализирана ДГ ще му обърнат нужното внимание. Няма да иска да си изпие лекарството и няма да му го дадат. Да не говорим, че там "лелките" си имат съвсем други ядове и надали знаят как да обслужват едно почти неподвижно дете...

# 3
  • Мнения: 4 372
как сте? къде се загубихте? често си мисля за вас...
за градината не мога много да помогна...тя май се води стационар към болницата и трябва да си пациент за да те вземат...най-добре пишете на Мая на лични - тя ще ви каже всичко.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 407
Здравей,
Когато ние тръгнахме на рехабилитация, бяхме в една заличка, за която се минаваше през най-тежката група (повечето деца бяха почти неподвижни). На мен ми направи много добро впечатление как изглеждаха децата - не съм видяла дете в неприлично състоянието, хранеха ги, следобяд ги приспиваха, пускаха им музика и се опитваха да ги занимават. Следобяд бяха 3-4 деца и 3-ма човека персонал (може да не съм точна, но винаги имаше повече от 1 човек около децата). Разбрах,  че сутрин са малко повече децата (около 7-8), това беше декември месец. Основно децата са с ДЦП, но в тази група имаше и други тежки дефицитни заболявания, как точно са приемани не знам. Детегледачките са медицински сестри.

# 5
Здравейте,
пишем ви от Сдружение на хора с увреждания и техните родители "ВИП" - град Севлиево. Една от основните цели, които си поставяме за реализация е създаване на детска градина, в която да има интегрирана група.
За създаването на такава група се изисква познаването на множество нормативни актове и закони, но ние основно имаме необходимост да обменим опит и да посетим подобна детска градина.
Много бихме желали да се запознаем с етапите, през които се преминава, за да се създаде подобна структура, начина, по който се работи с децата и с техните родители и ако може да пренесем част от опита и в Севлиево.
Обръщаме се към вас, с молба ако можете да ни предоставите данни/телефон, имейл или факс/, които да използваме и да осъществим по-нататъпен контакт с представителите на такава детска градина.
Моля Ви, ако имате възможност да изпратите информацията на e-mail: vip_sevlievo@abv.bg
Предварително Ви благодарим за съдействието
С уважение: Маргарита Стефанова
Председател на Сдружение "ВИП"

# 6
  • София
  • Мнения: 4 407
В темата за Радиопредаването - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=37035.0, от фондация "Иван Рилски" бяха предложили помощ в тази насока. Това е сайта им http://www.ivanrilski.org/
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт