Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 212
Човешката история познава безброй случаи, в които хитреци и психопати са се възползвали от страха на хората от смъртта и от тежките заболявания, от човешката некомпетентност и от нежеланието или невъзможността на хората да я превъзмогнат с учене и мисъл! Тези шарлатани във всяка епоха намират своята аудитория, от която да забогатяват. Пресметливи и предпазливи, те са студени към човешкото страдание, възползват се от човешкото невежество...и за това биват боготворени.

Ryke Geerd Hamer (Хамер) е един от най-големите престъпници на нашето време!

Той е мрачно известен в Европа отдавна, но виждам, че в българското интеренет-пространство се е развихрил култът към него и към неговите писания, наречени "Германската Нова Медицина" (ГНМ). Съвсем закономерно, фактите за него се представят съвсем избирателно.

Искам да помогна на тези, които все още се колебаят и имат бегла информация, да разберат каква всъщност е страшната истина.

Хамер е роден през 1935 г. в Метман, Германия. Завършва гимназия в Крефелд. През 1953 г. започва да следва медицина и теология в Тюбинген и Ерланген и по негови данни завършва теология със степен магистър през 1957 г., а през 1962 г. - и медицина. През 1963 г. защитава дисертация по офталмологична тема, която няма нищо общо с бъдещите му "идеи", а през 1972 г. се явява на изпит за специалност "Вътрешни болести". Той никога не е бил психиатър, гинеколог, радиолог или онколог, както се твърди в много сайтове, нито е бил преподавател или професор.

През 1982, 1983 и 1985 г. Хамер разкрива 3 частни клиники, две от които нелегални. И в трите той е бил единственият лекар, и трите, за щастие, просъществуват за съвсем кратък период. Съседи на последната клиника често чуват писъци и плач на пациенти. Хамер често оставя пациентите си без наблюдение в продължение на дни. По данни на жени, които са работили там, нито един пациент не е бил излекуван и почти всички са починали. Поради ситуацията в тази последна клиника, двама лекари съдят Хамер в края на 1985 г. и въз основа на намерените доказателства, клиниката е затворена.

Хамер заминава за Кьолн и на 8 април 1986 г. районният съд на Кьолн отнема лекарските права на Хамер - т. нар. Approbation - лиценз, който трябва да притежаваш, за да практикуваш медицина в Германия. От този момент нататък той продължава да лекува пациенти без лиценз за лекар и даже без лиценз за природен лечител!

На 19 юли 1989 г. Административният съд на Кобленц след две психиатрични експертизи произнася присъдата, че поради слабост на неговите интелектуални способности, неблагонадежност, психопатологична структура на личността и неспособност да отговаря за действията си, той е негоден да упражнява лекарската професия.

Накратко, поради психическо разстройство, след 1986 г. Хамер вече не може да бъде пълноценен лекар, опасен е за пациентите и всеки негов опит да практикува медицина се счита за незаконен.

Но той продължава да практикува нелегално и през 1992 г. е получил условна присъда от 6 месеца поради това, че с грешното си лечение е причинил ампутацията на крака на млад мъж.

През 1993 г . в Австрия е осъден на 6 месеца затвор за клевета.

През 1997 г. е отново арестуван в Кьолн поради неоказаване на помощ и нарушение на закона за немедицинските лечители (да не забравяме, че вече не лекар) и е осъден на 19 месеца лишаване от свобода. Изходна точка на обвинението са били показанията на роднини след смъртта на трима раково болни, които той лекувал според "Германската Нова Медицина".

През 90-те години Хамер премества "дейността" си във Франция и Испания. В началото на 21 век е бил осъден задочно във Франция поради измама и нелегално упражняване на лекарската професия и въз основа на европейска заповед за задържане, е арестуван в Испания и предаден на Франция. Получава присъда за 3-годишно лишаване от свобода и я излежава във Франция през периода от септември 2004 до преждевременното му освобождаване през февруари 2006.

В Австрия, където е особено известен случаят с Оливия Пилхар (Olivia Pilhar) съществува заповед за задържането на Хамер, а в неговата родна Германия също е налице заповед за задържането му, които и досега той заобикаля с бягство. Междувременно в европейските съдилища са известни много случаи на починали вследствие на "Германската Нова Медицина". Само до 1995 г. в Германия и Австрия са разследвали 80 смъртни случая на пациенти, лекувани от Хамер.

По данни от интервюта вече почти 74-годишният Хамер се укрива в Норвегия.

От 2007 г. е открито предварително следствие срещу Хамер поради демагогско подстрекаване на масите. Защо ли? Освен всичко останало, той открито изразява антисемитските си настроения, като разпространява пропагандаторските антисемтски аргументи от времето на националсоциализма. Антисемитизмът му е вплетен в неговата НГМ и той публично се изказва против евреи и прави обвинения в международна еврейска конспирация. Открито отрича холокоста.

През 2006 г. обявява, че иска да стане президент на бъдещия Немски Райх!

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 18:05 от Persona

# 1
 • Мнения: 212
Случаят с Оливия Пилхар.

През 1995 г. Хамер привлича европейското внимание с този случай. Шестгодишното тогава австрийско момиченце е диагностицирано с т.нар. Тумор на Вилмс, злокачествен тумор на бъбреците у деца. След контакт на родителите с вече нелегалния лекар Хамер, той е им вдъхва надежда за излекуване чрез неговата ГНМ.

В този случай Хамер категорично и публично доказва неспособността си да бъде лекар, като "намира" несъществуващ чернодробен тумор и метастази в мозъка и внушава на родителите, че химиотерапията в 95% ще бъде смъртоносна за детето им. Поради всичко това родителите отказват операцията и химиотерапията, въз основа на което са им отнети родителските права. За да избегнат намесата на съда, те избягват първо за Мюнхен, Германия и след това за Малага, Испания, подомогнати от четирима членове на религиозна секта. Хамер несполучливо лекува детето с ГНМ и туморът продължава да расте. Когато детето напуска Австрия, обемът на тумора е 250 мл.(чаша сок), а преди операцията - цели 4.2 л. (колкото футболна топка)! Този огромен тумор започва да притиска белите й дробове, водейки до трудно и учестено дишане. Най-накрая Оливия и родителите й са открити в Испания от германската преса и Хамер използва случая безсрамно да рекламира себе си и метода си. Едва след дълги преговори, в които се включва дори австрийският президент, семейството е принудено да се завърне в Австрия след намеса и на испанската полиция. Противно на волята на родителите, огромният вече тумор е опериран успешно по методите на конвенционалната медицина и момичето е живо и днес, въпреки престъпната намеса на Хамер.

Двамата родители не спират до тук. Те продават снимки на собственото си дете на австрийската преса, както и правата за филм за сумата от 500 000 австрийски шилинга! Осъдени са условно за по 8 месеца заради нанесената от тях опасна за здравето и живота на собственото им дете телесна повреда. След този случай Хамер се укрива от съдебното преследване, като забягва за Испания, но в Австрия е започнато разследване по 40 смъртни случая на лекувани по според метода на Хамер хора. Въпреки това родителите на детето продължават да поддържат ГНМ и нейния създател, като абсурдният им сайт е библията на нашите родни поддръжници на Хамер.

Това не е единственият случай на Хамер и на неговите последователи - до началото на 2008 жертвите на "Германската Нова Медицина" са 140-148 и се увеличават, а няма нито един документиран случай на излекуван от рак посредством ГНМ! Много от описаните случаи са хора в терминален (краен) стадий на заболяването, като метастазите и симптомите на декомпенсация са били обяснявани като знаци за скорошно оздравяване, което разбира се, не се е случвало и същите тези хора са умирали в адски мъки, в зората на 21-ви век, когато от години има адекватно обезболяване за терминалните карциномно болни. Вместо да починат в мир, те са страдали ужасно...просто защото ГНМ им повелява да се откажат от силните обезболяващи...

Случаите със жени с рак на гърдата, поверили живота си на НГМ, са много и всички свършват трагично.

Страшен е примерът с немската художничка Михаела Якубчик-Екерт (Michaela Jakubczyk-Eckert).

Тя е родена на 14 ноември 1964 г. и умира страдайки ужасно на 12 ноември 2005 г., само 2 дни преди да навърши 41 години.
Заболява от рак на гърдата в края на 2000 г. и не потърсва лекарска помощ до края на 2001 г. Първо започва конвенционална терапия, но си променя мнението, тъй като се доверява на НГМ на Хамер, за която прочита в Интернет! Заедно с майка си посещава Хамер в Испания. По спомените на съпруга Гилберт, Хамер диагностицира "конфликт с партньор", тъй като ракът е вдясно и тя е деснячка (тази блестяща "логика" и "неопровержимост" присъстват във всяко обяснение на болестите според ГНМ). Хамер й казва да спре незабавно всяко конвенционално лечение и да откаже планираната операция. След като са го питат колко трябва да платят, той им казва да купят две от книгите му на стойност 150 Евро.
След като се завръща в Германия, Михаела Якубчик-Екерт прекъсва всяко конвенционално лечение и е подпомагана от т. нар. "учебна група" от последователи на ГНМ в близост до дома й. Когато състоянието й се влошава критично, те я убеждават да посети център по палиативна медицина в Кьолн (палиативната медицина е част от конвенционалната медицина, която има за цел да облекчи симптомите на болестта обикновено у терминално болни (в краен стадий на заболяването), при които са се изчерпали всички терапевтични възможности. Михаела има страшни болки, но не позволява да й поставят никакви обзболяващи. Правилата на НГМ забраняват употребата на силни аналгетици (обезболяващи) като морфин. Сестрите от центъра са ужасени и споделят, че никога не са виждали друг пациент да страда толкова много преди смъртта си!

Случаят, който илюстрира най-много лицемерието на Хамер и факта, че самият той не вярва на своята "Германска Нова Медицина" е следният:

Сьорен Векселбаум (Sören Wechselbaum) от Германия е на 35 години, когато заболява от рак на тестисите. Според майка му Криста Векселбаум, синът й е бил стриктен последовател на ГНМ и до деня преди смъртта си отказвал всякаква помощ или лечение от конвенционалната медицина.

Ракът на тестисите е заболяване, което може да се лекува много успешно от съвременната (конвенционална) медицина - прогнозата (преживяемостта поне 5 години) днес е 90%.

Хамер също заболява от рак на тестисите през 1979 г. и предпочита да се лекува според конвенционалната медицина, оперира се в Тюбинген, туморът е отстранен хирургично и той все още е жив (2009 г., 30 години след операцията).

Сьорен не получава този шанс заради фаталната намеса на Хамер и умира на толкова млада възраст. Ден преди смъртта си споделя с близък приятел, че е сбъркал с избора си на "Новата Германска Медицина". Майка му е една от изявените противници на ГНМ в Германия и организира публични демонстрации.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 18:49 от Persona

# 2
 • Мнения: 212
"Primum non nocere" е фундаментален принцип в лекарската професия. "Преди всичко, не вреди!".
В Хипократовата клетва е залегнал и принципът: "Ще предписвам лечение за доброто на моите пациенти според моите способности и преценка и никога няма да причинявам вреда на никого".

Понеже Хамер е навреждал и е бил склонен да навреди на бъдещи пациенти, лекарските му права са отнети от районния съд на Кьолн през 1986 г. Въпреки това, като бивш лекар, той е длъжен да препоръча друго лечение на пациент, ако неговото не само не  помага, а и вреди. Напротив, той лъже хората, които му доверяват живота си, че усложненията на заболяванията им са всъщност знаци за оздравяване. По този начин той скрива от тях реалното им състояние и отнема правото им на информирано съгласие и на избор, правото на лечение, правото на живот, откъсва ги от семействата им завинаги. И самият той няма никаква доблест, щом се лекува според конвенционалната медицина, а не според принципите на ГНМ.

Всичко това вече го прави престъпник не само пред държавите, в които е вършил престъпления, а и пред човечността. Престъпници са и неговите последователи, повечето от които нямат абсолютно никакви медицински познания, а само сляп фанатизъм. А хората им доверяват здравето и живота си, защото хитро и убедително разпространяват лъжите на Хамер и методите на доказано вредната "Германска Нова Медицина".

Аз вярвам и се надявам, че всеки ще си получи заслуженото.

Въпросът, който трябва да си зададе всеки обърнал се към ГНМ и загърбил разума си и всички други възможности за лечение, е: ”Искам ли да навредя на себе си и на хората, които обичам, като им отнемам правото на избор, вярвайки безрезервно на съмнителни методи, създадени и разпространявани от престъпници? Не съм ли и аз престъник заради това?”

Моето съобщение е насочено към тези, които искат да знаят кой всъщност е Хамер и какво е „Германската Нова Медицина”. Всеки разумен човек би спрял дотук...с отвращение.

Към тези, които са недоверчиви към изложените престъпления на Хамер и вярват, че в неговата ГНМ има нещо вярно, мога да кажа следното: Конвенционалната (научна) медицина е основана на строги доказателства. Ако Хамер не е просто печалбар и търговец на страдание, той би следвало да убеди цялото лекарско съсловие по света в правотата си. А това може да стане по един-единствен начин - като публикува изследванията и случаите си в признато медицинско списание. Хамер няма абсолютно никакви публикации в медицински списания, нито едно клинично изследване, нито един лекар не е работил по неговите принципи, без да бъде съден от близките на пострадали пациенти след това.

Тоест, противно на това, което се пропагандира, Хамер не съществува като име в медицината, неговите методи никога не са били доказани като валидни от конвенционалната медицина и неговите теории нямат нито медицинска, нито научна, нито терапевтична (лечебна) стойност.

Това, че в НГМ има няколко сложно звучащи думички, не означава, че в абсурдните писания на Хамер има смисъл. Точно обратното - Хамер нахвърля няколко анатомични факта на неразбираемия за обичайните му почитатели медицински език, обърква ги допълнително с недодялани до грешни психоаналитични размишления, дава наивни простички примери от човешкия живот и завършва с нелепи и абсурдни брътвежи, в които непременно във всяко изречение фигурира думата "конфликт". Покажете тези писания на психиатър и чуйте какво ще Ви каже.

Това не е теория, а псевдомедицина - куп измислици, лъжи, изкривени факти, ненаучни и нелогични изводи, които не са излекували никого от рак и не са спасили нито един човешки живот, а са го отнемали многократно и са причинявали страдание, както ясно говорят излежаните и предстоящи присъди на Хамер и многобройните близки на пострадали.

Ако ще отделяте време да изучавате в детайли НГМ (и да четете пропаганда против ваксините), образовайте се и за другата страна на въпроса. Не е лесно, това е вярно - все пак лекарите учат медицина 6 години и специализират още 5! Разумният човек е многостранен, критичен и образован!

Към останалите - от ордата последователи, почитатели на Хамер и разпространители, мисионери, преводачи на "Новата Германска Медицина", имам само една чувство - омерзение.
Ще тръгна от една презумпция - всеки може да прави със себе си и собственото си здраве каквото пожелае, може да се лекува както си иска, но няма право да прави това със собствените си деца и с хората около него! Ако причинят на собствените си деца, на чужди хора и на техните деца страдание и болест поради невежество, упорство и отрицание на другите методи на лечение, те са престъпници пред закона, пред човечността и пред Бога.

Искам да обърна внимание на администраторите на bg-mamma - иначе полезен и информативен сайт: всички най-активни във форумите за Хамер и за "Новата Германска Медицина" (които са също така активни и в пропагандата срещу ваксините), са потенциално опасни, разпространявайки лъжите на един от най-големите престъпници на нашето време и заблуждавайки невинни хора в решенията им за собственото им и това на близките и децата им здраве и живот.

Аз съм практикуващ лекар. Научните изследвания са също част от моята кариера. Животът ми е посветен на логиката, на научната истина, на научните доказателства, на познанието. И с повечето от моите колеги е така.

Хамер е захвърлил своите лекарски задължения, като е решил да забогатее от човешкото страдание и невежество. Неговото средство се нарича "Германската Нова Медицина". Навредил е пряко на около 100 човека и непряко - чрез последователите си - на много повече. Заради това е излежавал присъди в Германия и Франция и сега живее в странство, просто защото има още повдигнати дела срещу него в родната му Германия, а и във Австрия.

С разпространителите, мисионерите, преводачите на "Новата Германска Медицина", на тези, които боготворят престъпника Хамер, нямам какво да дискутирам. Повечето от тях са фанатици (някои имат и открити антисемитски настроения подобно на Хамер), които не могат да разберат друга гледна точка и с тях не може да се спори.
И всички твърдо и безрезервно вярват на Хамер и НГМ.
Това е тяхно право, но...докато не навредят на децата си или на някой друг. И тогава ще си носят отговорността.

С подобни хора нямам общ език! И с тях няма да обсъждам "Германската Нова Медицина", тъй като за мен това не е наука, а метод без абсолютно никаква терапевтична стойност. Това е една голяма лъжа, създадена от престъпник, който не е спасил никого, а броят на жертвите му се увеличава непрекъснато.

Неверните, недоказани и безумни твърдения, клеветите, злобните, провокативните, крайните, едностранчивите, показващите необразованост и невежество коментари и въпроси ще оставям да говорят сами за себе си.

Мога да участвам в конструктивни дискусии единствено и само с хора с медицинско образование.

Но и с удоволствие ще се опитам да отговарям на интелигентни и добронамерени въпроси.

Целта на тези мои съобщения е да подтикна хората да мислят, да разсъждават, да се образоват, да са обективни, да не се предоверяват на конспиративни теории и на лесни отговори, да не се отказват толкова лесно от свободите си и от правото си на информираност, на адекватно лечение и живот!

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 19:46 от Persona

# 3
 • Мнения: 1 226

"Целта на тези мои съобщения е да подтикна хората да мислят, да разсъждават, да се образоват, да са обективни, да не се предоверяват на конспиративни теории и на лесни отговори, да не се отказват толкова лесно от свободите си и от правото си на информираност, на адекватно лечение и живот!"   


Мерси за представянето на другата страна на монетата "ГНМ".  Whistling

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 17:12 от Vesito_T

# 4
 • Семейството е винаги с мен:)
 • Мнения: 192
"Аз съм практикуващ лекар. Научните изследвания са също част от моята кариера. Животът ми е посветен на логиката, на научната истина, на научните доказателства, на познанието. И с повечето от моите колеги е така."Не е лесно, това е вярно - все пак лекарите учат медицина 6 години и специализират още 5! Разумният човек е многостранен, критичен и образован!

A колко пациенти умират ежедневно в следствие на лекарска грешка и грешно поставена диагноза?
Като човек на научното знание сигурно знаеш, че това е фактор 1 за смъртността на хората от конвенциалната медицина...
Обясни ми логиката на този факт, щом според твоите внушения конвенциалната медицина е така да се безгрешна/ заслужаваща доверие?

# 5
 • Мнения: 1 226
radosti_ ,
Прочете ли написаното в първите постове или видя само изречението, на което си отговорила? Лекарските грешки се дискутират в мн други теми и не виждам какво отношение имат към тази.  Peace

# 6
 • Мнения: 4 150
Даааа....Благодаря за заплахите по емайл.
Сега се опитвате и тук да *омажете* и да заблудите колкото се може повече хора.
Типично за противник в агония.Няма нито един аргумент срещу самото откритие,има само оплюване на откривателя.

Не можете да спрете истината.Сьвсем скоро и вас ще ви настигне. Peace

Искам да помоля всички,които са запознати с ГНМ да не пишат в тази тема и да не отговарят на провокационни постинги.
Ако това продьлжава,ще сложа публично имената на тези,които го пишат и ще разкрия и много други неща.
Обещавам  bowuu

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 19:11 от Christian

# 7
 • Мнения: 2 176
Конвенционалната (научна) медицина е основана на строги доказателства.
........................................................
Не е лесно, това е вярно - все пак лекарите учат медицина 6 години и специализират още 5!

Г-н д-р Безименен, това е напълно достатъчно, за да няма нужда да ви четем.
Точно вашето съсловие на "изучили се лекари" ни доказа колко абсурдни неща има в традиционната медицина. Ние тук не пасем трева, научните си доказателства ги пробутвайте на някой друг!
Цитат
Разумният човек е многостранен, критичен и образован!
Именно!
Затова смятам да се въздържа от повече коментари..

ПП. Оплачете се на когото искате - това тук е форум за алтернативна медицина, при това си има правила - можете да ги прочетете, забодени са най-отгоре!

# 8
 • София
 • Мнения: 3 094
Запис!  Mr. Green

И бих попитала:

- защо Кристиан и последователите му не допускат "непроверени" потребители (т.е. резистентни на манипулация) в темите за ГНМ и против ваксините;

- защо същевременно се допуска да атакуват за каузата си из всички кътчета на форума;

- защо не се обръща внимание на манипулативното разиграване на диалози с цел прокарване на идеята за борба с ваксините?

Това на мен лично ми прави доста силно впечатление. Стреснати от атаките им майки са ме поздравявали на ЛС за смелостта да назова очевидното... Защо става така? (въпросът е към администраторите, когато и ако се включат)

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 21:39 от ivonska

# 9
 • Мнения: 1 226
Christian и компания, защо винаги реагирате така агресивно на мнения, противоположни на вашите? Нека свободно се видят различни гледни точки, не може само с вашите да ни заливате  ooooh! Имате си достатъчно теми в които да помогнете на "слепите" да "прогледнат" и в същото време пречите на инакомислещите да намерят "своята истина". Малко толерантност, нали сте много извисени Peace

Извинявам се за офф-а на тези, които следят темата   bouquet

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 2 203
...
ПП. Оплачете се на когото искате - това тук е форум за алтернативна медицина, при това си има правила - можете да ги прочетете, забодени са най-отгоре!

Това тук е форум за бременност и майчнство. При това си има правила - добре е да не забравяте това.
Подфорумът е "Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина".
Темата "Против ГНМ" е точно толкова на място, колкото и "За ГНМ"!

# 11
 • Мнения: 2 176
Това тук е форум за бременност и майчнство. При това си има правила - добре е да не забравяте това.
Подфорумът е "Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина".
Темата "Против ГНМ" е точно толкова на място, колкото и "За ГНМ"!
Никой никога досега в bg-mamma не е оспорвал наличието на теми или мнения, независимо дали са ЗА или ПРОТИВ каквото и да било - свободното слово по Конституция.
В тази май за пръв път се случва някой да има претенции да се запушват усти:
Цитат
Искам да обърна внимание на администраторите на bg-mamma - иначе полезен и информативен сайт: всички най-активни във форумите за Хамер и за "Новата Германска Медицина" (които са също така активни и в пропагандата срещу ваксините), са потенциално опасни, разпространявайки лъжите на един от най-големите престъпници на нашето време и заблуждавайки невинни хора в решенията им за собственото им и това на близките и децата им здраве и живот.

Татти, извинявай, знам че е много трудно след като получите сигнал, да бъдете безпристрастни и да вземете позиция.
Този сайт, и в частност този подфорум, е много ценен за нас, имаме нужда да общуваме и да споделяме факти и мнения. Имало е, и ще има различни, някои от които чисто манипулативни - всеки си има глава на раменете, и ако се спазват форумните правила, може би няма нужда да бъдем ограничавани и санкционирани.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 2 203
...В тази май за пръв път се случва някой да има претенции да се запушват усти...
О, изобщо не е за пръв път и е чест прийом както на поддръжниците, така и на противниците. Но това е форум и това е нормално.
Не виждам нищо нито ново, нито градивно в последните публикации, освен старата схема за офф-топици. След извесно време, ще почистя темата от тях.

# 13
 • Букурещ
 • Мнения: 7 355
Мдааа, Birdie се е завърнал тук, Бравос!
А Кристиян - явно не достатъчно хора са чели подписа ми, който стои вече повече от година може би, ми той изчерпва всичко по темата Кристиян.
Защо се хабите?

леле, зачетох по-надолу, ма то било заразно беееееее, малееее, Tatti, ''блазе ти''  Laughing

# 14
 • Мнения: 204
Хамер е роден през 1935 г. в Метман, Германия. Завършва гимназия в Крефелд. През 1953 г. започва да следва медицина и теология в Тюбинген и Ерланген и по негови данни завършва теология със степен магистър през 1957 г., а през 1962 г. - и медицина. През 1963 г. защитава дисертация по офталмологична тема, която няма нищо общо с бъдещите му "идеи", а през 1972 г. се явява на изпит за специалност "Вътрешни болести". Той никога не е бил психиатър, гинеколог, радиолог или онколог, както се твърди в много сайтове, нито е бил преподавател или професор.
 *1953-1962-1972 -ТОВА СА ПОЧТИ 20 ГОДИНИ УЧЕНЕ
 *Хамер също заболява от рак на тестисите през 1979 г. и предпочита да се лекува според конвенционалната медицина, оперира се в Тюбинген, туморът е отстранен хирургично и той все още е жив (2009 г., 30 години след операцията).
 Все пак трябва да се уточни, че се оперира 3 години преди да отвори първата си клиника- 1982
 В статия на в."Лечител"- Брой: 47, 22 November 2007 случайно намерих това:
" Всъщност д-р Хамер започва своите изследвания върху рака, след като развива рак на тестисите малко след трагичната смърт на 17-годишния си син Дирк, прострелян по време на ваканция в Средиземноморието (по това време д-р Хамер има своя практика в Рим). Тогава той си задава въпроса дали смъртта на сина му е била причината за болестта."
 Това ме кара да мисля, че едва ли Хамер точно тогава е имал възможност да избира между конвенционалната медицина и още несъществуващата ГНМ
 БЕЗ ИЗОБЩО ДА ВЗИМАМ КОЯТО И ДА Е СТРАНА, СИ МИСЛЯ, ЧЕ ИНФОРМИРАЩАТА ПЕРСОНА, БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ НАИСТИНА ИНФОРМИРАЩА, СЛЕД КАТО СЕ Е ГЛАВИЛА ЗА ТАЗИ РОЛЯ.....ИНАЧЕ, РАЗЛИЧНИТЕ МНЕНИЯ РАЖДАТ МИСЪЛ...ИЛИ МИСЛИ

Общи условия

Активация на акаунт