Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 апр. 2009, 02:33 ч.

Ситуация със съсед - полицай

 • 1 463
 • 13
 •   1
Отговори
Привет на всички...
Майка ми живее сама. Наложи се да дадем детето при нея за известно време. Тя има съсед полицай, който живее над нея и от известно време къртят по цели дни. Проблема е, че не спират от 14 до 16. Ходила е, молила ги е, но те не склоняват. Карали са се, но не и не. Проблема е, че детенце не може да спи следобед от тях, стряска се, започва да плаче дълго и неутешимо, съответно по цял ден е крив. Днес говорих с нея по тел, разплака се жената - хем по цял ден търчи след нашия палавник, хем не може да спи следобед, хем и е крив по цели дни. Много, ама много искам да извика полиция, но преди време когато бяхме викнали полиция по друг повод, той слезе в нас посред нощите, почна да се разправя с майка ми (беше и пиян)...Полицаите му казали от кого е сигнала (а това не трябва да се казва) и той в 4 сутринта се раззвъня на вратата да иска сметка. Сега ако извикаме полиция пак ще стане същото, а се притесняваме и аз и тя (както е и сама и с детето), че пак ще дойде да се разправя и ще стане голям скандал). Как да действа? Това, че той е полицай, не трябва да значи, че ние нямаме права, нали? Сигурна съм, че ще ни разберете и ще дадете съвет! Благодаря!

# 1
 • Мнения: 589
 Майка ти да разучи(ако не знае) в кое полицейско управление работи съседа и да се опита да се срещне с началника му.Ама преди това да се уточни с другите съседи дали и на тях им пречи следобедният шум-да не се окаже после, че другите съседи "нищо не са чули"...

# 2
 • Мнения: 1 451
Ако в крайна сметка не стане с оплаквания и разговори, нека майката гледа детенцето ви у вашия дом, а не в нейния.

# 3
 • Мнения: 2 134
И аз ви препоръчвам , ако сте от един град да я водите у вас да го гледа. Освен всичко останало на детенце ще му е по-уютно, а и докато спи тя може да ти помага с някоя дребна работа която имаш за вършене Peace

# 4
 • София
 • Мнения: 2 968
Пак да звъни в полицията! Ако няма резултат-писмена жалба с входящ номер, да не се загуби някъде по папките... Twisted Evil Ако почне да се разправя-пак писмена жалба за тормоз, пак с входящ номер! Като е полицай-какво, няма да я гръмне я!

Лошото е,че са съседи, не че е полицай. Не е хубаво да се караш със съседите, но ако приказки не помагат....

# 5
 • Мнения: 456
Не мога да повярвам, че има такива хора и приказките не помагат.
Между другото - стрева ми се, че вече няма правило за тишината между 2 и 4ч., обаче май има за шум извън нормата.

# 6
 • Мнения: 125
Има правило, има.
Леля Ог вече е написала това, което аз щях да напиша. Подава се жалба, но твърдо се държи на входящия номер. Преди време аз подавах жалба срещу служител на МВР (по съвсем друг повод, но все пак...) - ми отнесе си наказанието. Но трябва твърдост!

# 7
 • Варна
 • Мнения: 902
Когато правехме ремонт,бях предупредила майсторите от 14 до 16ч.да пазят тишина и те го спазваха,но ми споменаха че от общината издавали разрешение не си спомням точно за какъв период от време важи мисля че за месец от 8 до 20ч.да се работи без да се спазват часовете за почивка(става въпрос за извършване на ремонтни дейности).Нашите майстори работеха от 8.30 до 14ч.и след това от 16 до 18ч.и въпреки това съседите ни засипваха с оплаквания.

# 8
 • Мнения: 2 847
Ах, колко съм се разправяла с такива, хем не бяха полицаи, а най-обикновени цигани  Laughing. С дете на година и 3-4 месеца, бременна в 8-9 месец, а отгоре бумтят и трещят без да им мигне окото. Всеки ден си вдигахме скандали, оно от български не разбира!  Close Накрая издебнах кога идва новият собственик на жилището и хубаво го овиках - научиха се да спазват чаовете за почивка.
Майка ти да не се отказва, а да си търси правата, да звъни в полицията. Ако има и други потърпевши съседи - всички да пуснат колективна жалба. Успех!  Peace

# 9
 • Мнения: 10 444
Не може ли да гледа детето у вас?

# 10
 • Варна
 • Мнения: 1 991
Преди две седмици се оплаках в районното от съседите ни, обаче беше в 16.30ч. Дежурният ми каза, ако чукат и тропат в промеждутъка между 14 и 16ч., тогава да звъня, веднага щели да дойдат.
Подкрепям съветите за жалба с входящ номер. И никакви компромиси.

# 11
 • София
 • Мнения: 135
Да се обади в полицията, длъжни са да дойдат. Ако пак си позволят да му кажат от кого е сигнала, да подаде жалба срещу тях в районното. Съответно да пусне жалба и срещу съседа-полицай. Ако идва пак да се разправя, да звъни пак в полицията. Какво означава, че е полицай? Напротив, той трябва да е още по-изряден.

# 12
Благодаря за отговорите. Ние сме в друг град и няма как детето денем да е тук  Confused А относно останалите съседи - съседите в самия вход никога не са били особено задружни, общо взето всеки за себе си гледа кое му е добре, така че от тях никакво разбиране не очакваме. Ако продължи така, ако трябва аз ще пусна жалба вместо нея ако се притеснява, че то не се трае. Отново благодаря, много ни помогнахте!  Hug

# 13
 • Мнения: 2 388
Пак да звъни в полицията! Ако няма резултат-писмена жалба с входящ номер, да не се загуби някъде по папките... Twisted Evil Ако почне да се разправя-пак писмена жалба за тормоз, пак с входящ номер! Като е полицай-какво, няма да я гръмне я!

Точно.
Ние имахме доста време такъв проблем.
Нашият съсед беше решил, че щом е полицай може да има незаконна автоработилница и от 6 часа сутринта да започва да вдига шум.
Добре, че повечето ми съседи са пенсионери, та са по-инициативни от младите. Направиха подписка, отидоха и подадоха в полицията. Вече нямаме такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт