Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 апр. 2009, 20:59 ч.

Печено пиле върху сол

  • 42 032
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 998
Точно поради причината, че се спече солта в тавата се отказах вече от тази рецепта...Няма измиване братче..киснах, киснах...Усложних си живота Mr. Green

# 16
  • Мнения: 1 798
Точно поради причината, че се спече солта в тавата се отказах вече от тази рецепта...Няма измиване братче..киснах, киснах...Усложних си живота Mr. Green
слагай фолио,и тогава солта Peace

# 17
  • Мнения: 2 104
Точно поради причината, че се спече солта в тавата се отказах вече от тази рецепта...Няма измиване братче..киснах, киснах...Усложних си живота Mr. Green
На мен никога не ми се е случвало,пека в огнеупорна стъклена тава,солта после направо с лъжица я махам Wink
И фолиото е вариант Wink

# 18
  • Мнения: 261
Аз само така си пека пилешките истории , включително крилца.

Отначало не слагах нищо на тавата направо солта и след като изстине  я обръщах  в една по-голяма торбичка и в кофата , падаше на големи парчета  Sunglasses

Вече слагам фолио или хартия за печене под солта , така е още по-лесно и нецапащо.

# 19
  • Мнения: 5 175
А та попитам, някой беше казал, че може да се пече пиле, набучено на бутилка с бира. Няма ли опасност бутилката да се спика от високата температура?

# 20
  • Мнения: 1 798
А та попитам, някой беше казал, че може да се пече пиле, набучено на бутилка с бира. Няма ли опасност бутилката да се спика от високата температура?
Нищо няма да и стане на бутилката,не се притеснявай. Гърлото на шишето трябва да излезе от пилето така, че при печенето пяната да полива пилето.

# 21
  • Мнения: 5 175
Благодаря, сега грабвам ножа и отивам да дебна кокошката в двора Mr. Green

# 22
  • София
  • Мнения: 618
Шушулче , има и друг вариант. Слага пилето върху бурканче от детско пюре. Така пък парите от бирата го правят крехко и сочно Peace а кожичката може да си я намажеш с масалце.

# 23
  • Мнения: 5 175
Първо, да кажа, че кокошката е жива. До подобно животно се допарвам само, когато се намира в чинията ми.
Шушулче , има и друг вариант. Слага пилето върху бурканче от детско пюре. Така пък парите от бирата го правят крехко и сочно Peace а кожичката може да си я намажеш с масалце.
Това е замисълът на береното шише, защото е пълно с бира, дали ще успее да се изпари достатъчно количество, като се има предвид тесния отвор на шишето Thinking.
Тези дни сама ще се уверя.

# 24
  • София
  • Мнения: 618
Замисъла на биреното шише е да излиза отвора на шишето от кокошкота за да може бирата като ври да облива месото. А това което аз ти предложих не е същото. Но ти ще пробваш и ще кажеш какво е станало Peace

# 25
  • out of space
  • Мнения: 7 693
Задължително хубаво и на гъсто го шпиковам с чесънчета и масълце, по съвет на кака ви Блонди- става вълшебно!  Heart Eyes

# 26
  • София
  • Мнения: 197
По същия начин става мнооого вкусна и сьомга върху морска сол.

# 27
  • Мнения: 5 175
destini, схванах разликата Peace.

# 28
  • Мнения: 466
Пекох половин пиле върху морска сол,но май повече няма да повторя.Да оставим настрана трудното почистване на тавата. Солта беше жестоко залепнала  за тавата и станала черна като катран. ShockedА пилето  не беше поело изобщо от солта.Някъде бях чела ,че цялото пиле трябва да се покрие със сол.Може би тогава ще поеме.  newsm78

# 29
  • Мнения: 293
Дъното на тавата се покрива с алуминиево фолио и солта не полепва. Peace

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 23:15 от ЛуАн

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт