Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 апр. 2009, 20:59 ч.

Печено пиле върху сол

  • 41 043
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
  • Мнения: 883
Момичета, дайте някоя снимка на това нанизано на бутилка пиле, че ме заинтригува  Simple Smile. Нещо не мога да си го представя много добре, а ми се иска да се пробвам да го направя  Rolling Eyes.
http://www.receptite.com/recepta.php?r=7899  това намерих в дясно от рецептата 3-тата снимка.

# 46
  • зад монитора
  • Мнения: 409
ето съвети и снимки :"стъпка по стъпка"


*снимка на cote

# 47
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
 Благодаря ви много, ще се пробва  Peace. Ох , горкото пиле  ooooh!.

# 48
  • София
  • Мнения: 10 004
Ееее, сега седя объркана  ooooh! и се чудя  Thinking кое да направя.Вчера купих цяло пиле, точно за да го пека, но като изчетох тази тема и не мога да реша как да го направя. Решавам да е на сол, ама веднага си казвам, ами ако с бира е по-хубаво? Минавам на вариант бира, започвам да съжалявам за солта. newsm78 Ще взема да купя още едно пиле.

# 49
  • Мнения: 427
И по двата начина няма да съжаляваш.

# 50
  • София
  • Мнения: 603
Ееее, сега седя объркана  ooooh! и се чудя  Thinking кое да направя.Вчера купих цяло пиле, точно за да го пека, но като изчетох тази тема и не мога да реша как да го направя. Решавам да е на сол, ама веднага си казвам, ами ако с бира е по-хубаво? Минавам на вариант бира, започвам да съжалявам за солта. newsm78 Ще взема да купя още едно пиле.

  Ето ти вариант и със сол, и с бира едновременно, със сигурност няма да съжаляваш  Laughing



# 51
  • София
  • Мнения: 10 004
Ееее, сега седя объркана  ooooh! и се чудя  Thinking кое да направя.Вчера купих цяло пиле, точно за да го пека, но като изчетох тази тема и не мога да реша как да го направя. Решавам да е на сол, ама веднага си казвам, ами ако с бира е по-хубаво? Минавам на вариант бира, започвам да съжалявам за солта. newsm78 Ще взема да купя още едно пиле.

  Ето ти вариант и със сол, и с бира едновременно, със сигурност няма да съжаляваш  Laughing
Благодаря ти  Hug, но ще остане за другия път.Внука искаше с картофи, та накрая го направих така.

# 52
  • Шумен
  • Мнения: 466
В един готварски сайт попаднах на рецепта за печено пиле в сол.В пилето /добре омазнено с олио отвън и овътре и поръсено с черен пипер /се слага един  надупчен с шишче лимон, мащерка ,стръкче градински чай.В дълбока тавичка се разтила 1 1/2 кг. едра сол,поставя се пилето и се  покрива с още 1 1/2 сол.Напръсва се с вода и се пече 80 мин.
Сега разбрах защо при мен не ми се получи пилето преди време.Използвах малко количество сол -нямаше и 1 кг.И не беше покрито отгоре със сол. Thinking

# 53
  • Мнения: 6
Аз не мога да разбера трябва ли да е покрито със сол? newsm78

# 54
  • Мнения: 1 798
Аз не мога да разбера трябва ли да е покрито със сол? newsm78
Не,пече се върху солта Peace
Прегледай поста на Цецето много добре го е обяснила Hug

# 55
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
 Покрито също става, аз така правя риба  Peace.

 Изглежда подобно на тази тук http://secocina.com/tecnicas/pescadosal

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 18:07 от saby

# 56
  • Шумен
  • Мнения: 466
При мен пилето не беше покрито със сол и не ми се получи.Не ,че не се изпече ,но изобщо не пое от солта , направо си остана безсолно.А да не ви говоря какво стана със солта,по време на печенето стана черна като катран ,замириса ужасно   ooooh!,а тавата едва я изчистих.  Cry Simple Smile

# 57
  • Мнения: 257
При мен пилето не беше покрито със сол и не ми се получи.Не ,че не се изпече ,но изобщо не пое от солта , направо си остана безсолно.А да не ви говоря какво стана със солта,по време на печенето стана черна като катран ,замириса ужасно   ooooh!,а тавата едва я изчистих.  Cry Simple Smile

Затова аз отдолу на тавата слагам фолио или хартия за печене и не се налага да търкам тави.

А ако солта ти е достатъчно голямо количество , т.е ако си покрила цялата тава с дебел слой сол , то той после се отлепя и пада цял , а не на малки парченца  Peace

Получава се вкусно , пека така и риба и пиле , и с белтък съм пробвала , пак става.

Солта наистина като загори мирише много неприятно , така че внимавайте.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт