Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 апр. 2009, 20:59 ч.

Печено пиле върху сол

  • 42 756
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 427
Преди време видях рецепта с риба която обаче се увива във фолио и после се засипва с морска сол отдолу и отгоре.А за пилето трябва да е около 1 килограм защото иначе не успява да поеме навътре солта.Пиле върху бутилка прави една съседка тя казва че слага в бутилка от бира(норм.500мл.)две трети вода и подправки. пилето се осолява и подмазва с мазнинка предварително.Хубавото и в двата варианта е че пилето се ,,отцежда от излишната мазнина и става като на грил но по вкусно.

# 31
  • Мнения: 549
И върху шише и върху сол пилетата винаги са ми ставали разкошни.

# 32
  • Мнения: 655
все чувам за това пиле върху сол и ще взема да го пробвам  Peaceако имам въпроси мога да питам тука в темата,сега като излезна купувам едно пиленце и следобеда ще с боря с него  Joy

# 33
  • сусурлево
  • Мнения: 474
Вкусно е наистина,аз го правя по малко по различен начин т.е.нанизвам пилето на бутилка от безалкохолно(250мл.)която е пълна с вода,става изключително крехко направо се разпада след като го свалиш от бутилката.Чувала съм също да се нанизва на бирена бут.(330мл.)с бира вместо вода,газираното пиво от топлината започвало да облива пилето по време на печене и се получавало с много вкусна и хрупкава коричка,все още не съм опитала с биричка.
ммм да с бира става чудесно

# 34
  • сусурлево
  • Мнения: 474
,

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 19:23 от juliana_p

# 35
  • Мнения: 580
Вариация на това пиле се получава ,като предварително се "омеси " морска сол и яйчен белтък/ци и с тази сме се "облепи" пилето .

# 36
  • Варна
  • Мнения: 83
Да, фантастично става пилето по този начин.Аз го нанизвам на бирена бутилка, наполовина пълна с бира, легнало и върху морска сол.Никакви подправки или мазнина.
Да си оближеш пръстите Hug


Чудя се дали да не пробвам да го пъхна е плик за печене?Така, с тавата.Да не си цапам фурната.Пробвал ли е някой?И дали ще има същият вкус?

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 15:56 от Чарлийз

# 37
  • Мнения: 29
Аз съм пробвала и ми харесва Peace

# 38
  • Варна
  • Мнения: 83
dani81 , а вкусът същият ли е?

# 39
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
Аз не мога да разбера като има бира в бутилката и като се сложи легнала с пилето , бирата не се ли излива веднага от шишето.

# 40
  • Бг
  • Мнения: 595
desi26i, пилето и бутилката не ги слагаш полегнали. Самото пиле го "нанизваш" на бутилката, така че гърлото на бутилката да излезе от горната страна на пилето и печеш изправено. За тази цел е необходимо фурната да ти е достатъчно висока, ако мога така да се изразя. Иначе да, става много вкусно, и върху сол и така с бирата.

# 41
  • сусурлево
  • Мнения: 474
направих го с бирата , стана много вкусно, намазах с масло и червен пипер пилето , соев сос, подправка за пиле и  стана стРахоооооТно

# 42
  • Мнения: 409
Преди време видях рецепта с риба която обаче се увива във фолио и после се засипва с морска сол отдолу и отгоре.
Става също много вкусна Пъстърва, печена в сол-Цък!

# 43
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
 Момичета, дайте някоя снимка на това нанизано на бутилка пиле, че ме заинтригува  Simple Smile. Нещо не мога да си го представя много добре, а ми се иска да се пробвам да го направя  Rolling Eyes.

# 44
  • сусурлево
  • Мнения: 474
елементарно е пъхаш бутилката в дупето и излиза през шията и стои изправено във фурната

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт