Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 авг. 2005, 13:35 ч.

За спешен център-Варна

 • 3 046
 • 12
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 203
Мили хора, имам идея. Защо не прекръстят спешният център във Варна на Център за почивка на докторите или нещо от сорта.Всички знаем,че след полунощ там не обичат да бъдат смущавани,защото си имат други занимания и въобще не им е до пациенти,които се нуждаят от тяхната "спешна помощ".Преди години ми се наложи да ползвам услугите им и повярвайте ми такава апатия и безотговорност не бях срещала никъде.Мислех,че нещата са се променили,но това ,което ми разказа моя приятелка направо ме потресе.Случая е следния: в 03.00ч жената получава остри болки в корема.С линейка е откарана в  Спешния център.Всички доктори и сестри спят и след като тя си позволява да наруши съня им, естествено го отнася по най-просташки начин.Въпроса, с който я посрещат е : Сега ли намери да дойдеш,не виждаш ли колко е часа?След хиляди молби тя все пак е прегледана и е установено,че има спукан яйчник и корема й е пълен с кръв.Налага се спешна операция, но на кой му се занимава- време е за кафе с цигара.След като тя колабира няколко пъти пред очите им,те все пак решават да я оставят под наблюдение до сутринта,за да я оперира другата смяна.А всички знаем,че това може да има фатален изход и се налага незабавна операция.След като съпругът й предлага пари на доктора,все пак операцията е осъществена.Питам се какво ли щеше да стане ако тия хора са нямали финансова възможност да си платят.Защо се налага да плащаме за неща,които ни се полагат по закон? И къде остана хипократовата клетва, по дяволите!

# 1
 • Мнения: 1 697
И ние сме меко казано отвратени от спешния център на ОКРБ и ходим вече в Терапията - Университетска болница "Св.Марина". Там има и детски спешен център. Специалистите са много по-добри, отношението, вниманието, професионализма, няма място за сравнение изобщо с ОКРБ.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 3 143
ау като чета такива работи ми идва да взема  #2gunfire #2gunfire #Sniper #Sniper

# 3
 • Мнения: 3 474
Мдааа, аз по-миналата седмица вдигнах малко олелия, след като дежурната педиатърка ми отказа лекарска помощ. Теглих й една, добре че не беше нещо сериозно и отидох само да ме успокоят, че малката няма шарка.........няма да стъпя повече в окръжна.

milenka, аз също се бях запътила натам, защото и педиатърката ни отскоро се премести в Терапията, но по телефона ме убеждаваха, че деца приема само спешия кабинет в Окр. болница. Вас как ви обслужват там? И къде е личнаят ви лекар?

# 4
 • Мнения: 1 697
Личният ни лекар е д-р Илиева в Курортна поликлиника. Тя е GP и като стане нещо по-сериозно ни е предупредила да ходим само в Терапията. Ако детето е за приемане в болницата-пак там. Ако стане нещо късно вечер, събота, неделя-пак там. За моя радост още не се е налагало да ходим за детето, обаче ходихме за мъжа ми, който направи много яка бъбречна криза, която го побъркваше няколко дни и в Курортна и ОкРБ #2gunfire #Cussing outмного мъка му причиниха, биха му по един аналгин и айде в къщи, още съм бясна Close
Накрая вече не се търпеше след седмица болки и обикаляне в неделя сутрин в 8 часа безкрайно отчаяни се запътихме към Терапията. Еми кво да ти кажа. Все едно гледаш Спешно отделение филма. Въпреки че беше неделя рано сутрин, дежурния лекар в спешното веднага ни прие, за нула време събра в болницата екип за пълни изследвания, отвориха лабораторията, ехогравския кабинет, повика колеги лекар-хирург и и уролог да си кажат думата и т.н. абе страшен професионализъм. за 1 час минаха всички прегледи и бяха готови резултатите от всички изследвания. Лекарския екип реши да го приемат в болницата. Успокоиха му болките веднага със системи не с аналгин естествено.
Много дълго стана, но много още мога да разказвам.
А за ОКРБ #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 5
 • Мнения: 3 474
Благодаря ти. И съжалявам за премеждията ви...

# 6
 • Варна
 • Мнения: 4 819
 Shocked лЕЛЕЙ, добре, че се зачетох тука...
 SickУжас и безобразие!
Благодаря за съветите, дано не стигаме до Спешност...  #Crazy

# 7
 • Варна
 • Мнения: 7 771
Мдааа, аз по-миналата седмица вдигнах малко олелия, след като дежурната педиатърка ми отказа лекарска помощ. Теглих й една, добре че не беше нещо сериозно и отидох само да ме успокоят, че малката няма шарка.........няма да стъпя повече в окръжна.Таня, ти в Спешния ц-р звъня или в дежурния детски кабинет на Окръжна?
Нали са две различни неща? newsm78
Навремето звънях в дежурния дет. кабинет на Окръжна, че беше събота или неделя много късно вечер, отговориха ми на въпросите за температурата на малката, не са ми отказали съвети... Rolling Eyes

# 8
 • Варна
 • Мнения: 4 969
ами хаиде и аз да се опла4а от окръжна (а живея много близко и ми е удобно)преди няколко месеца малкия вдигна 40 градуса и не знаем какво да правим а те за такава температура нямало да доидат(а уж за бебета идвали веднага)теглих една маина как да е свалихме температурата но за малко посредно6тите пак вдигна и отидохме ама не ме питаите как (това се слу4ва то4но насред зимата вунка вали сняг)та там мъжо като им дигна един скандал направо се разхвър4аха да ни преглеждат и изпра6тат с едни злобно-любезни усмивки...а мене за малко да ме оставят да умра от апандисит  аз навънка умирам а те кафе ми пият пак добре 4е мъжа ми е доста едър пък като се развика е и доста стра6ен...

# 9
 • Мнения: 3 474
Таня, ти в Спешния ц-р звъня или в дежурния детски кабинет на Окръжна?
Нали са две различни неща? newsm78

Аз отидох на място и лекарката не пожела да види пъпките на Преслава!!!! А първо прозвъних няколко телефона и от спешния детски кабинет в Терапията ми казаха, че деца приемат само в Окр. болница.

Ако не дай Боже, има следващ път, отивам направо в Терапията, дори да се наложи да плащам....

# 10
 • Варна
 • Мнения: 7 771
Таня, ти в Спешния ц-р звъня или в дежурния детски кабинет на Окръжна?
Нали са две различни неща? newsm78

Аз отидох на място и лекарката не пожела да види пъпките на Преслава!!!! А първо прозвъних няколко телефона и от спешния детски кабинет в Терапията ми казаха, че деца приемат само в Окр. болница.

Ако не дай Боже, има следващ път, отивам направо в Терапията, дори да се наложи да плащам....

Как така не е пожелала?!?!?!  #Crazy
Поне даде ли обяснение за своето действие или по-скоро бездействие?
На нас веднъж ни се наложи да идем в неделя в дежурния детски кабинет, защото малката се събуди със зверска кашлица, ей-така, изведнъж - приеха ни, дори не носихме здравната й книжка, но не са ни отказвали преглед.
А когато стана белята с колелото - пак неделя (ей, ще ги намразя почивните дни!), беше към 20 ч, всички бяха загрижени, препращаха ни накъдето трябва, нито Здравна книжка са ни искали, нищо, всичко абсолютно безплатно...
Явно си случила на такава лекарка... #2gunfire

# 11
 • Мнения: 2 655
И аз все се канех да седна и да Ви разкажа за нашите преживявания, но ето че дойде момента.

След като се върнахме от Америка избрахме педиатър на АЛИ и се започна. Тя боледуваше твърде често, а докторката назначаваше неподходящи лечения.  CryТака стигнахме в една неделя вечер в Спешен център, тъй като тя  /педиатърката ни/ е имала неблагоразумието да подпише договор с тях. Отидохме в 24:30 часа с дерящо се от кашлица бебе. И така ни завъртяха с неправилна диагноза и хоп в болницата, за 3 дни. От там лекуващият доктор ме убеди, че се налага по продължително лечение 10 дни, а след сутришната визитация станаха около 20 дни в мизерията с още 2 ромки и две деца заразо болно. Да не Ви описвам ужаса, които преживях. На обяд след като разбрах, че трябва да се моля и да искам разрешение да вкарвам храна за АЛИ, не мога да я разхождам в коридора, не мога да излизам и да говоря с др. майки и т.н простотии, реших да изляза. Заплаших ги, че съм адвокат и така ми позволиха да напусна. Направихме консултация с двама различни необвързани педиатри и се оказа, че вообще няма бронхит, а е съвсем друго заболяване /круп, ако някой го е чувал/. Така намерихме точно докторът, които търсим. Един добър специалист диагностик д-р Харитонова!
Извода: попаднах в мафията за източване на ЗК, чрез клинични пътеки. Разбрах от другите майки ромки, с който ми бе забранено да комуникирам, но не случайно. Те ми разказаха собствените си истории на болни деца. Влизат с една диагноза, която преминава в друга, а после трета, само за да ги държат и да "смучат" пари от РЗОК. Бързо загрях и след като вечерта уж ме приемат по спешност, а никъде нищо не му направиха на бебето. То си заспа от преумора.

СЪВЕТ:Не ходете и не си водете децата в Спешен център-Варна!

# 12
 • Варна
 • Мнения: 440
... Така намерихме точно докторът, които търсим. Един добър специалист диагностик д-р Харитонова! ...

 smile3521 newsm44
И аз , и аз на нея попаднах!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт