Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 май 2009, 13:48 ч.

инвитро набързо - помощ

 • 7 805
 • 58
 •   1
Отговори
# 15
 • Пловдив
 • Мнения: 2 019
Лапароскопия се прави, защото така се получава най-добра информация за проходимост на тръбите, състоянието на матката, яйчниците и фимбриларния апарат.Нашият проблем се откри при профилактичен преглед, при лекар от "Селена", при когото отидох съвсем случайно.Споменах между другото, че от два месеца правим опити и не се получава.Очаквах да ме прати да правим опити поне още половин година, но човека каза , ако искам, да направим спермограма.Оказа се че мъжа ми има проблем.След три месеца фоликулометрия се разбра, че при мен всичко е наред.Но впредвид възраста ми: на 35 години съм за 4 месеца направих две инсеминации.Неуспешни.Лекарят ме предупреди, че без проверка на тръбете гаранция няма и само мога да си дам парите на вятъра.Аз бях толкова объркана и притеснена и казах че поемам риска.На шестия месец се освестих малко, попрочетох това онова и взех да мисля по позитивно.Тогава направих и лапароскопията.Пак всичко беше наред.Забременях спонтанно, защото имаше подобрение в спермограмата и то точно в месеца когато бях решила , че ако и сега не стане ще правя инвитро, лично за мен е че освен добрите лекари и модерните клиники, трябва и малко късмет.Пожелавам на всички скоро да преглеждате този форум само информативно като мен.

# 16
 • София
 • Мнения: 635
Абсолютно несериозно звучи да се почва процедура с изследвания от преди 2 години.Давността на изследванията по принцип е 6 месеца.Задължително трябва да се направи и ЦС,независимо че лекарите са казали,че при теб няма проблем,все пак за 2 години могат много неща да се променят в организма на една жена.
Освен хормоналните изследвания,добре е да се направят и имунологични,евентуално и генетични,но тях ги назначават след 1 неуспешно ИКСИ.Също така се правят и изследвания и на двамата за Спин,Васерман,Хепатит В и С и ПКК.
Не бързайте бе хора,всичко трябва да се прави внимателно и прецизно!
Успех!!!

# 17
 • Мнения: 4 589
White много добре го е казала  - "Не е важно да започнете борбата, важно е да я спечелите. Пътят до това може да бъде кратък или безкрайно дълъг. Направете максимумът, за да го скъсите".


# 18
 • Мнения: 35
Бързаме, защото ни казаха лекари, че  по-добре било да се прави икси с пресен материал, защото факторът е мъжки. При замразяването не се знаело колко ще оцелят. Сега виждам противоположно мнение, че не е проблем замразяването. Има ли други мнения за това, базирани на лекарски консултации?
За да бъда по-точна, ще кажа, че имаме всички хормони, цветна снимка -проходими тръби, вярно с давност от 2 год. Спермограмата последно е от 8 месеца. Аз нямам проблеми с цикъла и следях овулацията с температурен метод и тестове. Тук в БГ  направиха микробиология, цитонамазка, спермограма и разбира се преглед на ехограф. Затова не виждам смисъл в лапароскопия за мен и хистеро, освен, ако не е финансова причината. Аз съм ок, спермограмата- не и  лекарят казва, че с новия цикъл започваме, ако желаем. Имунологични, генетични и кръвни няма. Спин, васерман, хепатит имаме скорошни. Затова питах, може ли липсващите и необходими изследвания да се направят в началото на цикъла и да се продължи с иксито. Ако приемем, че лекарят е добър може ли да го направи, има ли времето? А май за Селена не виждам много отзиви, поне тук във форума.. Познавам няколко момичетя с успешно инвитро, но не с иски. Та няма ли никой от вас с успешно икси от Селена?

# 19
 • Мнения: 35
Искам да благодаря на всички, които писаха в тази тема и да кажа какво се случи с мен, за да мога да помогна на други момичета, които биха попаднали в подобна ситуация.
В крайна сметка направих инвитро в друга клиника с всички необходими изследвания, както си му е реда. Неуспешно...
Но да се върна на въпроса. В Селена Пловдив ми казваха, че преди инвитрото трябва да се направи задължително оперативна лапароскопия, защото иначе не може да се направи пункцията на яйчника, че не си бил ма мястото:). След това, след консултации с други лекари и най-вече при самата пункция лекарят, който ми прави инвитрото, каза, че ИЗОБЩО никакъв проблем не е имало, нито е срещнал за пункцията. Твърдението на селеновия специалист беше огромна лъжа. Освен това това, бях убеждавана от самия доктор, че не е нужно да си плащам здравните осигуровки, а да си платя на частно и то с 25% отгоре, защото само съботните дни били свободни, а тогава се плащало допълнително.......

В софийската клиника, където правих иксито, първият ми въпрос беше - ще има ли проблем, ако замразим спермата, въпреки, че сме с мъжки фактор. Правиха опит замразяване и размразяване на спермата и казаха- няма проблем, икси може да стане и със замразена. Когато обаче се стигна до размразяването на сперматозоидите за оплождането на яйцеклетките, подвижността рязко падна и много трудно е станало оплождането.
Момичета, не замразявайте сперма при мъжки фактор!
Успех на всички в борбата! Тя не е лека, но когато имаме вярна информация, поне можем да избягваме грешки и да не се оставяме да бъдем манипулирани. И не бързайте...
 

# 20
 • Пловдив
 • Мнения: 2 019
Малко ми е странно това което пишеш за "Селена".Къде точно казаха, че ти се намира яйчника.Аз съм правила инсеминация в 21.30 вечерта в събота, защото почувствах болки, обадих се на лекаря, прегледа ме, фоликулът се беше спукал по-рано.Извикаха ембриолога и ми направиха инсеминацията и не съм платила нищо повече, освен цената на процедурата.Иначе самата инсеминация беше таймирана за понеделник сутрин.Как така работят само в събота?Лапароскопията съм я правила в петък.

# 21
 • Мнения: 35
Казаха, че яйчникът ми е изместен наляво и, че това ще попречи на достъпа за пункция и че е необходима лапароскопия, за да се върне на мястото си, което се оказа гнусна лъжа.  Аз не бях здравно осигурена тогава- идвах си от чужбина, и затова вместо да си платя осигуровките и да си възстановя правата(което беше само 250 лева и стана за 2 дни) ме убеждаваха, че по-бързо ще стане ако си платя на Селена сумата за лапароскопия като нездравноосигурено лице, която е почти двойна от тази за здравно осигурени лица и тъй като исках да започна инвитро до 1 месец, единствено свободните дни за лапароскопия били само съботите, тогава се плащало 25% повече.

# 22
 • Мнения: 4 700
smile69, съжалявам zа неуспеШния опит. Поzдравявам те и zа реШението ви да се откажете от Селена.
Там където сте в чужбина не сте ли zдравно осигурени? Аz съЩо не съм в България и тук zаконитите zа АРТ (тук има такива zакони) много ограничават лекарите в действията си. Въпреки това смятам, че по добрият вариант е да си правим процедурите тук. Не мисля, че е от полzа да правим процедурите на бърzо. 

# 23
 • Мнения: 35
Да, здравно осигурени сме в тази държава, където живеем, но просто искахме да опитаме в България, защото вярваме, че има и добри професионалисти в тази област. Само, че когато кажеш, че идваш от чужбина, за съжаление в България гледат на теб комерсиално. Процедурата в другата клиника  беше направена перфектно, с изключение на това, че замразихме сперма. Наистина не може да се направи инвитро набързо, както в Селена ме убеждаваха, че може. Нужно е време, спокойствие, пресен материал и екип от професионалисти на всеки етап от процедурата.

# 24
 • Мнения: 1 156
Smile и аз правя в момента в 4ужбина. Преди няколко месеца си бях в БГ, отидох на преглед, не ми допадна отноШението и се отказах. Просто наистина комерсиалния фактор си имаШе зна4ение. Съжалявам 4е майка ми се е изпуснала и е казала 4е не живеем там, но това, е може и да е за добро. И на мен ми предложиха мног бързо , ако искате сега запо4ваме, аз се опулих и казах 4е Ще си помисля. Дори и не се обърнах назад. НЕ искам моми4етата, които са в БГ да ме съдят, познавам мног добри лекари в БГ , от които съм била изклу4ително доволна. НО в този слу4ай просто не си заслужава да се рискува.
Успех.

# 25
 • Мнения: 4 700
Убедена съм, че има много добри профисионалисти в България. Всеки ден чета тук на колко семейства са помогнали да осъЩествят мечтата си. Отрицателното ми мнение е само zа лекар от Селена.
Но мисля, че при една ин витро процедура е необходимо много спокойствие, а не стрес и напрежение дали Ще се вместим в отпуската ни и т.н. За това и съм иzбрала да правим наШите процедури в Германия.
Знам че в чужбина не е лесно да попаднеШ на добра клиника, но не е невъzможно. АЗ съм иzключително доволна от иzбора си и вярвам, че съм попаднала на професионалисти.

# 26
 • Пловдив
 • Мнения: 2 019
Е добре де, коя е другата клиника.Съобщавайте подробности и за двете.Всички знаят колко са некадърни лекарите в "Селена".Дайте да видим и кадърните.Все пак доколкото видях в "Селена" са те предупредили да не замразяваш сперма.А и лапароскопията не е кой знае какво.Цветната снимка ако получиш спазъм или е направена некачествено, може да обърка още повече положението.А ако имаш сраствания, вследствие на прекарана и нелекувана инфекция не е невъзможно да има лека промяна на положението на яйчника.Но това само с преглед може да се гадае.И единият и другият може да греши.Пък и ти имаш два яйчника.В другата клиника може да са направили пункцията от този до когото има по-добър достъп.За съжаление форумите и лекарите, които се критикуват едни други не са от полза на пациентите.Това в чужбина го няма.Тук всички сме по католици от Папата.Истината е че инвитро може да се направи наистина много бързо.Говорим за самата процедура.Подготовката под формата на допълнителни изследвания и процедури отнема време.И аз исках бързи резултати.И правих инсеминации без проходимост въпреки предупрежденията, но в един момент се освестих и си го подкарах подред.Знам всички лекари от които са доволни или недоволни.Те се споменават във всички теми и са едни и същи.Но времената се променят.Няма само добри или само лоши лекари.Аз съм късметлийка, че не ми се наложи да обиколя половината специалисти в България.Мен никой за нищо не ме е убеждавал.Парите са си мои и аз преценявам кога и за какво да ги дам.

# 27
 • Мнения: 35
Ти откъде знаеш кое го няма и има в чужбина? Колко процедури си направила в чужбина? Всеки, който живее в чужбина легално знае, че тази комерсиалност и корупция като в България с пациентите е немислима. А също съм твърдо убедена, че форумите и различните мнения помагат много на пациентите. Само, че трябва да можеш да различиш кои са истинските мнения на база лични преживявания и кои са рекламните постинги. Защото форумите са и място за реклама и манипулация, за съжаление.
Разбирам, че имаш доста медицински познания и си доволна от Селена и умееш добре да преценяваш на кого да си даваш парите. Надявам се обаче, моят постинг за Селена да го прочетат повече хора. Недопустимо е да се лъже за диагноза, само за да се вземат пари за операция. Недопустимо е да се почва стимулация за инвитро буквално от днес за утре, само  на база на изследвания от предния ден. Аз говоря за комерсиалност на лекарите там, те може да са добри специалисти.

# 28
 • Мнения: 961
А защо не кажеш кой лекар в Селена ти е предложил манипулациите и  е искал да ти вземе парите, защото в Селена не работи само един човек. Споменавайки само името на клиниката човек остава с впечатлението, че всички са такива, а аз съм една от пациентките на Селена и мога да кажа че доктора при който съм аз не ми е взел 1 излишен лев.
И стига вече с това плюене на България. Като отидете да живеете в чужбина и забравяте от къде сте, и тук си имаме кадърни лекари, това че ти си попаднала на сметкаджия не значи че в нашата страна няма нито един свестен доктор. Щом смяташ че в чужбина е по-добре, защо реши тук да правиш инвитрото? Какви сме такива българите не знам, нито една друга нация не оплюва така собствената си страна, а ние вечно сме недоволни. Няма никакъв национализъм. За да не сметните че приказвам празни приказки и аз съм живяла в чужбина, но нито за момент не съм забравяла че съм БЪЛГАРКА и не съм плюла страната си.
Може и някой да ми се обиди, но това си е истината за нас българите. А истината боли, но трябва да се казва.

# 29
 • Пловдив
 • Мнения: 2 019
Не знам как е прозвучало, но точно това исках да кажа за чужбина, което и ти си казала.А що се отнася до познанията.Неволята учи.Когато видяхме спермограмата и лекарят ми каза дирекно и лаконично какво ме очаква от тук нататък, останах като гръмната.Не ми хрумна нито един смислен въпрос.Излезнах от кабинета с намерението да не стъпя повече там.Но на другия ден се взех в ръце.Намерих литература: учебници, статии и публикации, но не на форумки, а медицински публикации и изчетох толкова информация, все едно ще се явявам на изпит.На следващия месец вече разбирах какво ми говори доктора и задавах смислени въпроси.Обсъждахме подробно кое, как и кога ще е най-добре да се направи.Аз също отложих лапароскопията.Никога не съм имала оплаквания, но се оказа, че съм имала леко срастване на едната тръба, което променя естественото и местоположение и това съчетано с по-дълги и по тесни тръби, които трудно пропускат контрастно вещество, усложнава още повече нещата.Дългите и тесни тръби пък предразполагат към извънматочна бременност и т.н.......В медицината нещата са навързани.Ако след всичката информация, която събрах бях преценила, че лекарят ме лъже за да ми вземе парите, веднага щях да го сменя.Но да търся мнения на още 5 лекари и да се чудя кой казва истината.Много е лоша тази практика в България.Всеки лекар критикува другия и пациентите се объркват тотално.А що се отнася до комерсиалност.Толкова безплатни прегледи имам при въпросния лекар, включително и за това че го вдигнах в три през ноща за раждане.П.П.И през ум не ми минава да рекламирам някого.И на други места съм писала, че разчитам единствено на собствена преценка.И че е коректно като не си доволен от някого, да споменеш и другата страна т.е. от кого си доволен.Но май се чете между редовете това което пиша.

Общи условия

Активация на акаунт