Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 май 2009, 03:25 ч.

Български кори за баница в САЩ?

  • 3 076
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 175
От много време се опитвам да си направя баница в САЩ с тукашни кори и кори от "етно" магазини (гръцки и т.н.) но все не ми се получава хубава баницата... Е, хубава е де, но кората й отгоре все става една бяла и хартиена, или най-многото едно грозно убито кафяво, безцветно. В БГ като си я правя (по същия начин) с нашенски кори, отгоре си става хубава червено-оранжева, лъскава, да я изядеш Wink Та, някой знае ли откъде мога да си намеря внесени български кори в САЩ? (аз съм в Бостън, но и по интернет да е, става). В "Малинчо" гледах, няма, и в гръцките, руски и подобни магазини въпреки че има продукти внесени от България (сирене, лютеница и т.н.) кори български никога не съм виждала. Ако някой знае нещо (или кори на друга народност, с които да става хубава баница) - моля споделете! Simple Smile

# 1
  • Мнения: 1 777
В Таргет или Уолмарт,а и не само там има хубави не български кори за баница.На мен винаги ми се получава хубава баницата. Simple Smile

 



Последна редакция: пн, 18 май 2009, 03:51 от Pety

# 2
  • Мнения: 1 175
Мерси Pety! Втория и третия вид съм ги пробвала, сега ще опитам да намеря първия. Значи като цвят ти се получават? Хм, не знам защо мойте не щат... Вместо да станат жълти листата остават бели и брашнени като се опекат, а отгоре едвам добива цвят, въпреки че я мажа с олио Sad Ти нещо друго слагаш ли й отгоре преди да я сложиш да се пече? Чудела съм се с яйце да пробвам, но ме е страх да не би да не се вдигне, ако й тежи яйцето...

# 3
  • Мнения: 1 777
Когато наредя баницата я заливам с 2-3 яйца разбити с около 200мл.газирана вода.
Тази е правена с третия вид кори. Simple Smile



Разликата между първия и третия вид е в дебелината на корите.Първите са по дебели.

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 04:19 от Pety

# 4
  • Мнения: 1 175
Ооо, много е хубава тая баница!  Grinning Мдааа, значи трябва да й се сложи яйце все пак. Аз на питки и козунаци слагам, но досега (т.е. в БГ) все ми се е получавала баницата без яйце, пък и мама така ме е учила Wink Сега определено ще пробвам. Мерси!

А между другото, само от любопитство, защо газирана вода? Щом я биеш с яйцата, не й ли се избива още тогава и газът?  newsm78

# 5
  • Мнения: 289
Момичета, а да сте виждали из някои магазини пълнозърнести кори за баница? Няма значение дали бутер или обикновени.

# 6
  • Мнения: 1 175
Fiama, явно в някои Whole Foods имало - виж какво ми даде Google:

http://www.seriouseats.com/talk/2008/03/wholewheat-phyllo-dough- … an-i-find-it.html

Значи отиди на www.fillofactory.com и потърси в кой магазин около вас имат продукти; те правели и пълнозърнести кори...

# 7
  • Мнения: 289
Дидитка, благодаря за сайтовете! Като гледам на доста места трябва да ги има тези кори.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт