Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 май 2009, 16:01 ч.

Баща пие кърмата на дъщеря си

 • 3 136
 • 10
 •   1
Отговори
 • На бял кон в Pierrefonds
 • Мнения: 1 451
За съжаление не намерих информация на български, но накратко -  баща пие млякото на дъщеря си като част от терапията му срещу рака на дебелото черво. Сама дъщерята предложила този метод на лечение, след като бащата имал разсейки в черния дроб и лимфните възли.
Съществуват проучвания, според които в бъдеще майчиното мляко би могло да се използва не само като превенция, но и за лечение на ракови заболявания. В САЩ има 6 банки за кърма за възрастни, но за повечето от тях да се набави тя е трудно, изисква рецепта и е много скъпо.
Остава въпроса обаче как точно възрастните да приемат кърмата. Въпросния баща намерил начин като я изливал в купичката с корнфлейкс за закуска. Той самият намирал млякото за мазничко и с доста остър вкус. Според него след започване на терапията се наблюдавало леко подобрение на състоянието му, но все още не е ясно дали това се дължи на химиотерапията или лечебните свойства на кърмата. В крайна сметка човека спрял приема на мляко поради несъвместимост с други медикаменти, които приемал.


http://abclocal.go.com/wpvi/story?section=news/health&id=6833788


Ами това е. Историята ми се видя интересна и реших да я споделя с вас. Enjoy!  Simple Smile

# 1
 • Мнения: 51
За пръв път чувам подобно нещо. Ще е супер ако е вярно.

# 2
 • Мнения: 94
 Звучи странно, но защо пък не Thinking Аз бях доста учудена, когато разбрах, че съществува "уринолечение".... Ще бъде чудесно, ако излезе вярна информацията Peace

# 3
 • Мнения: 128
Благодаря за любопитната статия. Дано помага.

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 246
Малко странно ми звучи, но ще е хубаво да помага. За жалост има доста кърмени бебенца, които почиват от различни форми на рак.

# 5
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 321
Кърма наистина се ползва експериментално като съпътстваща терапия при някои заболявания - напр. при болест на Крон. В един форум за международни консултанти по кърмене, където чета, преди няколко години на една от консултантките синът в тинейджърска възраст беше диагностициран с болест на Крон, тя релактира заради него (на близо 50-годишна възраст) и в продължение на повече от половин година цедеше по около 150 мл кърма дневно, за да може синът й да я пие - за тях резултатите бяха добри и бързо настъпи ремисия.

# 6
 • На бял кон в Pierrefonds
 • Мнения: 1 451
WOW!!!  Това звучи още по-сериозно!

Само не ми е ясно, нали кърмата се променя като състав през различните възрасти на детето, как тогава една млада жена би прозивела кърма, която да има лечебно действие за баща й или една 50 годишна майка - за сина й тийнейджър. Или има съставки, които не се променят?  newsm78

# 7
 • Мнения: 3 638
Много интересна статия. Дано му помогне на човека, въпреки че е спрял приема на кърма заради проблеми с други лекарства  Sad

Малко странно ми звучи, но ще е хубаво да помага. За жалост има доста кърмени бебенца, които почиват от различни форми на рак.

Точно в статията посочват, че според последни проучвания кърменето намалява риска от ракови заболявания в детска възраст.

According to the U.S. Food and Drug Administration, children who are breast-fed suffer fewer illnesses because they receive the mother's antibodies. They're protected from diseases such as pneumonia, bronchitis, even the flu. Plus, recent studies show breast-feeding may reduce the risk of childhood cancer.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 226
WOW!!!  Това звучи още по-сериозно!

Само не ми е ясно, нали кърмата се променя като състав през различните възрасти на детето, как тогава една млада жена би прозивела кърма, която да има лечебно действие за баща й или една 50 годишна майка - за сина й тийнейджър. Или има съставки, които не се променят?  newsm78

Въпросът ти е интересен и би било интересно да се види, ако има изследване по въпроса Simple Smile Независимо, че им известно колебание по отношение на количеството и вида на имуноглобулините и другите имунни тела, те присъстват в кърмата по време на цялата лактация и интересното е, че като че като цяло количеството, което детето приема в различни периоди е сравнително постоянна, т.е. когато кърмата намалее в периода на инволюция и отбиване, количеството имунни тела се увеличава сякаш, за да компенсира. Също така олигозахаридите, свободните мастни киселини, ензимите и факторите на растеж и много други известни и неизвестни продължават да присъстват. Витамините и минералите също. За последните въпросът е в какви концентрации, понеже в след шестия месец има по-слино изразена тенеденция към намаляване.

# 9
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 321
Съставките, които вероятно определят положителния ефект в такива ситуации (имуноглобулините, бифидус-фактора, лактоферин, олигозахариди и т.н.) си присъстват през цялото време в кърмата и не се колебаят така силно. В случая въобще не става въпрос за състав, който да се напасва към хранителни нужди - възрастните си набавят нужните неща чрез храненето - а за специфични съставки на кърмата, които подпомагат възстановяването на тъканите в ХС-тракт или пък имат изразено антибактериално, антивирусно (и евентуално противотуморно) действие.
Доколкото аз схващам нещата от това, което съм чела (не претендирам да съм разбрала всичко на 100 %) децата приемат приблизително еднакви количества от въпросните вещества през цялата продължителност на кърменето - въпросът е в какво количество са разтворени. Започва се с коластрата, която е с висока наситеност в малък обем, после това количество се разтваря в целия обем произвеждана кърма (заради което излиза, че зрялата кърма е с по-ниски концентрации на имуноглобулини и т.н. от коластрата за единица обем, но ако се съпоставят спрямо целия прием за денонощие, нищо чудно да се окаже, че детето пак си поема горе-долу същите количества, които преди това е поемало в малкия обем концентрирана коластра - не съм срещала изследвания по въпроса, но ми звучи логично), а като наближи отбиването, става обратното - обема мляко се свива и съответно от това изглежда, че количеството имуностимулиращи съставки се увеличава, а вероятно се случва просто нещо като концентриран разтвор заради по-малкия обем произвеждано мляко.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 226
вероятно се случва просто нещо като концентриран разтвор заради по-малкия обем произвеждано мляко.

Точно така. В коластрата само има по-съществени разлики.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт