Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 1 047
И какъв е проблема?
Още незапочнала и искаш да кръшкаш?
На мен пък ми допада тази дисциплина.
И мога да ти кажа, че на все повече места го внедряват това.

Само не разбрах как умножава недостигащите минути по броя на работните дни за месеца.
Ако имам само едно закъснение от 10 минути да речем ги умножава по 20 РД ли?

А това с договора си е съвсем в реда на нещата.
Ти би ли инвестирала залудо в нещо?
Като си купуваш нещо, не питаш ли за гаранция?
Тя предполагам може да напусне, но плаща определена сума от самото обучение, пропорционална на определено време.

# 31
 • Мнения: 26
Тази позиция, в така описаната фирма със строг контрол на времето, няма начин да е за такива пари.
За мен темата е несериозна.

Аха.. и аз смятам така..

# 32
 • Мнения: 1 431
Тази позиция, в така описаната фирма със строг контрол на времето, няма начин да е за такива пари.
За мен темата е несериозна.

Аха.. и аз смятам така..
Авторката не е писала че става дума за София. За по-малките градове това е добра/отлична заплата. А и много зависи колко точно ще е натоварена като време и отговорности. Дори и за София ако работата е лека и човека няма много стаж това е допустима заплата.
Не си мислете, че всички взимат от 2000 нагоре.

# 33
 • Мнения: 139
За кой град става въпрос?
За такава позиция ще си намериш много по-висока заплата дори и в много по-малък град (ако знаеш езици, имаш комп.грамотност и други качества), ама такъв контрол за тез пари, аре нема нужда.
И в кенефа ли с чип се влиза и се засича колко време...?
А извънредният труд как се заплаща в тази фирма? Защото такъв навскъде има.
Ако не ти е абсолютно наложително веднага да започнеш каквато и да е работа, изчакай.

# 34
 • София
 • Мнения: 2 824
Авторката не е писала че става дума за София. За по-малките градове това е добра/отлична заплата.
Възможно е.
Не съм запозната, но позицията е мениджърска все пак, 500лв ми изглеждат твърде малко за фирма, която, в който и град да е, си следи служителите с чипове и калкулира заплатите им според всяка изработена минута.
Продължавам да си мисля, че нещата не са сериозни.

# 35
 • Мнения: 1 400
Какво точно те притеснява чипът за сигурност? Нали няма да ползваш работното си време за лично?Някой път може да се случи да излезеш за вафла до магазина, но това едва ли ще ти навреди. Пък и не се доверявай на мнението на други хора за шефа, фирматата и т.н. Увери се от собствен опит.

# 36
 • Пловдив
 • Мнения: 950
Аз пък не виждам нищо мениджърско в това да разнасяш сметки по счетоводители, така че за мен заплатата си е достатъчна за тази работа. А това за закъснението и размотаването, си е прав шефа - никой не обича да плаща за тоя, дето духа.

# 37
 • Мнения: 466
То повечето в България са някакви мениджъри - моя приятелка работи като секретарка - ама иначе вика офис мениджър / друго си е така да кажеш/ Mr. Green

# 38
 • София
 • Мнения: 2 824
Офис мениджър- задължения да осигурявам материално офиса, да плащам сметките, да съхранявам фактури и да ги нося при счетоводителката и т.н.
Сега прочетох "длъжностната характеристика" Mr. Green
Е, може, може и 500лв да е заплатата, макар за такава "мениджърска" позиция в София да се дават от 700лв нагоре.

# 39
 • Мнения: 289
Как се изумявате на "мениджърството", като че от вчера се казва така тази позиция  newsm78
Все пак се менажират различни процеси - един цяло предприятие с всичките му дейности и персонал, друг - нормалното протичане на процесите в офиса и т.н. Заплащането мисля е адекватно, предвид че работата не изисква някакви специализирани познания, както и не предполага съществени отговорности.. Не виждам нищо тревожно в нещата, които се говорят от колегите - аз лично не бих се притеснила от това, че ще се следи стриктно кога отивам и кога си тръгвам, мисля че е нормално.

# 40
 • Мнения: 466
В София ли ти предлагат тази работа?

# 41
В София ли ти предлагат тази работа?

Не, в провинцията живея. И че писах оправяне на документация не мислете че е единственото- имам и материална отговорност, съхранявам пари, документи, отчитам- но не е точно счетоводство в тесния смисъл.

# 42
 • Мнения: 2 563
Бе това да не е работа във фабрика?!? Според мен е беузмно за такава работа да се мери кой колко е бил навън, да не говорим, че тя ще има и излизания служебни, как ще ги разграничава шефчето?! Защо шефът не оценява работата й на база качество, отношения с колегите и т.н.

А това с обучението и задължението после да не напускаш е просто тъпунгерско. Добрият персонал се задържа с полижителни мерки - добра среда, нарастващи отговорности и заплащане, уважение.

# 43
 • Има много детски смях.
 • Мнения: 3 152
В написаното от теб не виждам нищо странно.
Отдавна е практика, ако фирмата плати тясно специализирано обучение  на кадрите си, да се подсигури по някакъв начин въпросните кадри да не избягат след месец- два. Обикновено, обаче съществува и опцията ако решиш да напуснеш- прав ти път, само че си поеми разходите по направените обучения.  Peace

А относно контрола върху работното време- съвсем в рамките на нормалното ми се вижда. Хем 2/3 се оплакват как нямали работа и реализация, хем ако може в работно време да си се подмотват наляво- надясно, я за сладоледче, я на кафенце, я един бърз шопинг...  ooooh!

# 44
 • Мнения: 289
Не ми се чете темата от начало, за да проверя, но ми се стори, че въпросът с обучението и подписването на договор за ненапускане за някакъв период не касаеше пряко авторката или греша  newsm78 беше споменат просто за да добием представа колко строги са порядките във фирмата.
Мисля че беше споменато като казано от колежка, при която е било така - но тя е на друга позиция.
Пак казвам, мен лично не би ме притеснило нищо от чутото от колеги..  и заплатата ми се струва нормална.

Общи условия

Активация на акаунт