Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 13 512
Грип и детска диария ли не лекува хомеопатията? Десетки хорам които познавам са овладели такива състояния именно с хомеопатия. За диарията- след озезводняване в болница, пак хомеопатията помогна.
От години в къщи нямам дори витамини. Всички се лекуваме само и единствено с алтернативни методи и вече нищо не може да ме разубеди,че съм на прав път. Включително и близките ми.

# 16
 • Мнения: 4 372
Хомеопатията не можела да излекува тези 5 състояния!
Да, ако хомеопатията се прилага по алопатични принципи, вероятността е минимална. Но тогава това не е хомеопатия.

И хайде стига с тия доказателства на ефективност, че ми се повръща вече Sick Колко болни от СПИН е излекувала официалната медицина?

Точно хомеопатични компании се опитват да наложат бизнеса си там, като не ги е грижа за здравето на хората. Ако беше така, щяха да работят заедно с конвенционалните лекари по сериозните заболявания, срещу които хомеопатията е безсилна (СПИН, туберкулоза, малария, детска диария и грип)
Като гледам твоите постове/като представител на официалната медицина/, колко са благосклонни към хомеопатията, дали конвенционалните лекари умират от желание да работят с хомеопати?!
В Европа можело, но в Африка - не! И кой дава право на някакви си английски или каквито и да са учени да решават как ще се лекуват хората от Африка? Кое е допустимо за тях и кое не?!
Питър Чапел работи кротко и спасява хора в Африка от години, без да вдига толкова шум.
В Индия пък държавата финансира откриването на хомеопатични клиники. Конвенционалната медицина, аюрведа и хомеопатията работят добре заедно. Да не би в Индия да са цъфнали и завързали и затова да си позволяват подобни волности?!
В Китай, дори по времето на най-върлия комунизъм, не са прекратявали изучаването на китайската традиционна медицина и винаги е имало и от двата вида лекари и болници.
Всичко е борба да не се загубят пазари и няма нищо общо с човеколюбието, за което се претендира.

# 17
 • Мнения: 2 176

Всичко е борба да не се загубят пазари и няма нищо общо с човеколюбието, за което се претендира.
Ивестно е на всички кой стои зад учени, които ще напишат нещо такова.. и финансира проектите им..
И колко пари се наливат в СЗО пак от същите, за лобито им сред политиците. Money

За мен тази статия е просто информативна - показва широтата на монополизма, жаждата за пари и власт, и изобщо използването на всякакви средства, без никакви скрупули..  ooooh!# 18
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 107
Persona,
Цитат
- Учените настояват СЗО да осъди промоцията на хомеопатията за лечение на СПИН, туберкулоза, малария, грип и детска диария...
-изисква СЗО да уточни, че хомеопатията не може да предотврати или излекува тези пет състояния.

   Персона, знаеш ли, чеТуберкулозният бацил, така е мутирал, че не се влияе от никакви Антибиотици!
   И вече убива наред, не само бедните и недохранените, но и богатите и нахранените.
   Така че, моли се да не те хване, че първа ще се затичаш да се лекуваш с хомеопатия, тъй като е  доказано, че тя лекува този туберкулозен мутант.
  Маларията и грипа също протичат мн. по-леко при адекватно хо лечение.

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 23:57 от Aleksander

# 19
 • Насред хаоса
 • Мнения: 3 199
Сериозно взеха да се плашат май. Ами така де, как някаква си там хомеопатия ще им измъква паричките изпод носа, а? Ей, пусти пари, не някаква епидемия, ами те ще ни затрият накрая.   Money Защото съм сигурна, че много от болестите се създават изкуствено, след като вече са били разработени съответните лекарства за тях, които естествено трябва да се продават на баснословни цени. И някой ден, да не дава Господ, може да изтърват положението от контрол.

# 20
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 107
Persona
Цитат
...то в жестоката здравна действителност на третия свят това е недопустимо според британските учени.

  Ах, тези Британски учени... ама те да не са извадени от знаменитата книга на ДЖОН льо КАРЕ : "ВЕЧНИЯТ ГРАДИНАР"?

  Гарещо ти я препоръчвам!  Peace

# 21
 • Мнения: 212
Хомеопатията не можела да излекува тези 5 състояния!...Колко болни от СПИН е излекувала официалната медицина?
agneshka, конвенционалната медицина увеличава продължителността и качеството на живот на болните от СПИН. А колко болни с посочените сериозни заболявания (СПИН, туберкулоза, малария, тропическите детски диарии) е спасила хомеопатията? Може да Ви се повръща от изискването за доказателства за ефективност, но без тях и без поемането на отговорност (понеже хомеопатите не поемат никаква отговорност) печалбарството придобива особено грозен облик. Освен това аюрведата и китайската традиционна медицина са с хиляди години по-стари от хомеопатията и се основават на различни принципи. Така че не разбирам с какво основание ги сравнявате.

...Защото съм сигурна, че много от болестите се създават изкуствено, след като вече са били разработени съответните лекарства за тях, които естествено трябва да се продават на баснословни цени...
Veronna, аз разбирам, че всеки пише буквално каквото си иска в един форум, но осъзнавате ли колко ограничено е написаното от Вас? Че някои истински болни хора по света нямат нужда от подобни празни приказки като Вашите, а от истинска помощ за тежките си заболявания. Помощ, която хомеопатията не може да даде.

Persona  Ах, тези Британски учени... ама те да не са извадени от знаменитата книга на ДЖОН льо КАРЕ : "ВЕЧНИЯТ ГРАДИНАР"? Гарещо ти я препоръчвам!  Peace
Да, Aleksander, предполагам, че с такава книга плувате в свои води, но мен подобни плоски конспиративни теории не ме вълнуват. А филма изтърпях само заради Ralph Fiennes и Rachel Weisz...

# 22
 • Мнения: 212
Alexander, първо:

Така че, моли се да не те хване, че първа ще се затичаш да се лекуваш с хомеопатия...[/color]
При мен такива евтини манипулации не работят, защото съм рационален и логичен човек и мога да мисля самостоятелно. Иначе се заглеждам в смислени постове, но напразно търся такива сред Вашите, като намирам единствено необезпокоявана от никого самореклама. Този монополизъм прави много неприятно впечатление, уверявам Ви.

Цитат
Персона, знаеш ли,...
Знам доста неща, защото съм лекар. И не, не го пиша, за да Ви дразня (въпреки че се чудя къде е колегиалното Ви отношение дори към онези лекари, които са хомеопати...), а за да Ви уверя, че имам поглед върху болни от туберкулоза хора.

Цитат
И вече убива наред, не само бедните и недохранените, но и богатите и нахранените.
Независимо от стандарта на живот, туберкулозните микобактерии си съществуват и предизвикват заболяване при хора с отслабена имунна система.

Цитат
чеТуберкулозният бацил, така е мутирал, че не се влияе от никакви Антибиотици!

Това не е вярно! В огромния брой случаи туберкулозата НЕ Е ЛЕКАРСТВЕНО-РЕЗИСТЕНТНА, както се опитвате да внушите съзнателно или поради липса на познания. Тоест, при голям процент пациенти, провели пълно лечение, туберкулозата е напълно лечима със средствата на конвенционалната медицина. В случаите на резистентност се прилагат повече медикаменти, лечението продължава по-дълго, но също в голям процент хората биват излекувани.

Резистентни щамове (защото няма един вид "Туберкулозен бацил", както предполагате, а различни подтипове на туберкулозните микобактерии, наречени щамове) могат да се появяват именно в хода на лечение при неспазване на лекарствения режим и при неизпълнение на пълния курс. Тези вече видоизменени микобактерии освен че затрудняват бъдещото лечение на конкретния човек, могат и директно да бъдат предадени от човек на човек, водейки до широкото разпространение на резистентния щам.

# 23
 • Мнения: 212
Каква е ролята на хомеопатията във възникването на резистентни щамове на туберкулозните микобактерии?

Някъде по средата на лечението на заболяването, когато вече е по-добре и му се струва, че не трябва да взима повече антибиотици, на болния му идва гениалната идея, че хомеопатията може да го доизлекува. Прекратява курса си на лечение и отива при хомеопат, който ако не е лекар, може въобще и да не подозира за горните рискове. Хомеопатът му дава му "чудодейните" хомеопатични лекарства, благодарение на които човекът си отглежда един хубав резистентен щам, предава го не само на тези от близките си с отслабена имунна система, а и на много други нищо неподозиращи хора.
И това може и да и има happy end в развита страна с достъп до добро конвенциално лечение, където в един момент въпросният пациент и заразените от него отново ще отидат в болница да се доизлекуват, но там където на пациентите им се предлага САМО хомеопатия, преценете каква е съдбата им.

Така че изречението "тъй като е доказано, че тя лекува този туберкулозен мутант" е най-малкото фантазия. Къде е доказано, Alexander? Ако сте се зачели в мои минали постове, знаете колко са строги критериите ми към "доказателствата". Възможно ли е да докажете подобно твърдение при положение, че всеки хомеопат си работи индивидуално и крие лечението си и според хомеопатията всеки пациент е "индивидуален". Сега разбрахте, че няма един "туберкулозен мутант", а различни щамове. Като имате предвид, че някои пациенти вече са се лекували с антибиотици, преди да посегнат към хомеопатията, как при толкова много индивидуалност и частни случаи, можете да репродуцирате "ефективното" хомеопатично лечение от туберкулоза при няколко различни пациента?

А Вие, Alexander, излекували ли сте някого от туберкулоза с хомеопатия?
Ако кажете "да" ще искам да видя доказателства заедно с история на заболяването и подробното лечение и основанията за него, не се съмнявайте. Но подозирам колко уклончив ще бъде отговорът Ви...

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 08:46 от Persona

# 24
 • Мнения: 212
"Туберкулозата е водещата причина за заболеваемостта и смъртността сред хората, инфектирани с ХИВ. В Африка, където епидемията от СПИН е най-силно разпространена, се намират и повечето от държавите по света, които най-тежко изпитват последиците от разпространението на туберкулозата. В някои държави в Африка на юг от Сахара до 70% от пациентите с туберкулоза са коинфектирани с ХИВ. Счита се, че около 1 милиард души ще се заразят с туберкулоза, 150 милиона ще се разболеят и 36 милиона ще умрат по света от заболяването за периода 2000 - 2020 г., ако мерките за контрол на разпространение на туберкулозата не се подобрят.

В световен мащаб около 13 милиона души, инфектирани с ХИВ, са също инфектирани и с туберкулоза, което ги изправя пред повишен риск от развиване на активна туберкулоза. През 2003 г. е имало приблизително 765 000 нови случаи на туберкулоза сред хората, инфектирани с ХИВ (9% от всички нови случаи на туберкулоза), и 264 000 смъртни случаи в резултат на туберкулоза (15% от всички смъртни случаи в резултат на заболяването). В световен мащаб разпространението на туберкулозата продължава да нараства с 1% на година, като нарастващото разпространение на туберкулозата в Африканския регион е достатъчно за да “компенсира” успехите, постигнати по отношение на запазване на стабилни или намаляващи нива в останалата част от света. Приблизително 30% от случаите на туберкулоза в Африканския регион се свързват с широкото разпространение на ХИВ в тази част на света. Това превръща ХИВ в едно от най-големите предизвикателства за постигане на целите по отношение на намаляване на разпространението, заболеваемостта и смъртността в резултат на туберкулозата."


А Вие, Alexander, излекували ли сте някого от СПИН с хомеопатия?

Слабички отговори от рода:
Напротив доказали са, само че не се шуми по въпроса, вкл. и  в България знам за поне един спасен Хив - позитивен, който вече 2 години е абсолютно здрав.
само ме разсмиват. Много ми е интересно как няма да се шуми по въпроса, ако има излекуван от СПИН по какъвто и да е метод?

Виждате колко е сложно взаимодействието между СПИН и туберкулоза и как основните жертви са точно в Африка, за която се отнася писмото на британските учени. Как хомеопатията може да се справи със СПИН? И как с туберкулозата? А как със страшната комбинация от двете? Къде са публикувани тези резултати? Или е тайна?
За маларията или детските често смъртносни тропически диарии хомеопатите също трябва да посочат доказателства за по-голяма ефективност на хомеопатията в сравнение с конвенционалната медицина, ако искат предимно те да лекуват тези заболявания в застрашените региони и съответно да си носят отговорността за случаите, в които конвенционалната медицина е можела да помогне.

Трябва хомеопатите или да покажат тези доказателства, или да се оттеглят в лечението на онези заболявания, където плацебо-ефектът и самовнушението работят.

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 08:45 от Persona

# 25
# 26
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 107
Цитат
Цитат на: Aleksander в Вторник, 09 Юни 2009, 21:09
Persona  Ах, тези Британски учени... ама те да не са извадени от знаменитата книга на ДЖОН льо КАРЕ : "ВЕЧНИЯТ ГРАДИНАР"? Гарещо ти я препоръчвам!  Peace
Да, Aleksander, предполагам, че с такава книга плувате в свои води, но мен подобни плоски конспиративни теории не ме вълнуват. А филма изтърпях само заради Ralph Fiennes и Rachel Weisz...

  Филма няма нищо общо с книгата, цензуриран е! Прочетете книгата.

 Факт: от 100 $ помощи, само 5% стигат до нуждаещите се Африканци.

# 27
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 107
Цитат
Слабички отговори от рода:
Цитат на: Aleksander в Петък, 05 Юни 2009, 01:39
Напротив доказали са, само че не се шуми по въпроса, вкл. и  в България знам за поне един спасен Хив - позитивен, който вече 2 години е абсолютно здрав.
само ме разсмиват. Много ми е интересно как няма да се шуми по въпроса, ако има излекуван от СПИН по какъвто и да е метод?

  Вие май забравяте, че има разлика между Хив - позитивен и Спин?...

# 28
 • Мнения: 585
pERSONA , с помощта на класически хомеопат излекувах херпангина на сина си на 1 година беше тогава , оздравя час след като получи точното лекарство/опитахме още две лекаства преходните два дни /, състоянието на детето се промени пред очите ми промени като с магическа пръчка , 15 -20 минути след като прие капките Borax афтите спряха да го болят / преди това бъркаше в устата си постоянно и плачеше /, след 30 минути температурата му 39.6 -39.8 спадна на 37.2 , след 1 час от даване на лекарството склерите на очите му вече бяха бистри нямаше капилярчета , нямаше никаква температура и играеше енергично като напълно здраво дете и вида му беше на напълно здраво дете , а преди това беше парцал . Това беше трети или четвърти ден от боледуването му , афтите изчезнаха след още три дни , децата на приятелките ми лекувани с алопатични лекаства или по т нар боаронска хомеопатия боледуваха межди 7 и 10 дни , не се хранеха и трудно поемаха вода през това време заради афтите , поддържаха 40 градуса температура с дни/нормално за херпангина /, афтите им след това ставаха на рани с гной минаваха след около14 дни напълно, децата възвръщаха здравия си вид за около два или три дни . На 1и 7 месеца излекувахме успешно с конституционалното му лекарство алергия към кравия белтък и съм убедена че при сина ми плацебо ефект не може да има прекалено малък е , а и аз самата бях скептична когато започнах лечението му втория път, просто не вярвах че може да му улучат лекарството от раз , но се получи с един прием  .Persona , а ти самата лекувана ли с класическа хомеопатия имаш ли познати лекували се така , не може да отричаш нещо без да го познаваш  , и аз бях от неверниците, но опита ми показа друго

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 23:24 от кейт888

# 29
 • Мнения: 957
Цитат
печалбарството придобива особено грозен облик.
Persona Печелбари,са знаете кои!Грозен облик придобива и това,че повечето "лекари"не лекуват а поддържат хората болни,защото имат полза от това.Със сигурност хомеопатията помага на хората.Радвам се че в страната в която живея всеки втори лекар паралелно с традиционните медикаменти препоръчва и предписва хомеопатични или билкови лекарства.Горещо ви препоръчвам,вместо да водите ожесточени спорове,да изкарате и вие някой и друг курс.Радвам се че все повече хора се обръщат към природата и хомеопатията.Сигурно има защо?!
Знаете ли че тук в държавните болници са започнали да правят акупунктура??
Ако лекарите в България мислят като вас,кога мислите че се случи това в нашите болници?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт