Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 юни 2009, 15:20 ч.

Въпрос относно домовете за сираци.

 • 1 198
 • 10
 •   1
Отговори
 Някой знае ли общия брой деца в домове в България към момента? И какъв горе долу е процентът на деца с уредени документи за осиновяване спрямо тези които не са за осиновяване.

# 1
 Никой ли няма да ми отговори? Cry

# 2
 • Мнения: 367
Ще ти отговоря, но не гарантирам, че информацията ми е 100 процента вярна. Научих я от нашия  социален работник. Около 300 деца с уредени документи и към 2700 семейства в регистъра. Ако има някой по-точна информация, нека ме поправи.

# 3
 Аз намерих в нета че общия брой деца в момента е между 7000-8000. Това са децата в институции. Искаш да кажеш че само около 300 от тях подлежат на осиновяване??

# 4
 • Мнения: 4 138
това са официалните данни, да не забравяме. за 9000 деца. какви са действителните цифри е друг въпрос.
официалните данни обаче засягат всички домове от 0 до 18 и тези за деца с увреждания също............
подобна информация е много трудно за този момент да бъде коректна.
но е факт, че много от децата са с неуредени документи, и не само защото родителите не подписват декларации, а защото чиновниците не си вършат работата и не оправят документите за вписване на децата в регистъра.
бройката на деца, оставени за отглеждане в домовете тази година драстично е нарастнала.
всичко обаче са само общи думи, но поне насочват......
да не говорим за новия семеен кодекс, в който има промени относно времето за престой в дом и сроковете за обявяване на едно дете за подлежащо на осиновяване. така ине го приеха. сега ще почакаме пак бая време. и най вече децата........

# 5
 • Мнения: 2 172
http://news.expert.bg/n229870/
Това е новото за кодекса, предизборно ли, що ли....

# 6
 • Мнения: 4 138
дръндрън, аз пчеличка съм.
сори за спама. като стане нещо, ще го повярвам.........
а за могилино просто нямам думи. достатъчно е да се погледне в блога и в темата в клюто, за да видим колко е направено и кой го е направил. фарисеи гадни #Cussing out

# 7
 • Мнения: 4 138
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=133014

ха да видим какво са приели........

# 8
 • Мнения: 19
http://www.focus-news.net/?id=n1202111.
Кодексът влиза в сила от 1 октомври 2009 година.
И що? Какво ще го правят дотогава? Ще чакат да дойдат новите, че да го ревизират... Аман.

# 9
 • Мнения: 96
Знаете ли колко интересно – аз съм клиент на ПИБ – ходя в голямата стъклена сграда на Дървеница, защото работя в Интерпред и там ми е на две крачки. Как да е.

За втори път ми се случва да попадна там докато фоайето е изпълнено с деца. Миналата година рисуваха картини. Сега пак се занимаваха с нещо. Служителката ми обясни, че всяка година организират такива мероприятия за деца-сирачета. Беше много мило и приятно – една сериозна иначе институция да кънти от детски смях.

# 10
 • Мнения: 14
Да, така е. Онзи ден за първи път разбрах за това и много се впечатлих. Порових се в блога им. Ето го, ако искаш повече информация:

http://www.fibank.bg/blog/?p=432

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт