Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 юни 2009, 16:05 ч.

съдействие

 • 1 633
 • 22
 •   1
Отговори
 • Мнения: 15
Търся училище, което от първи клас за изучават децата френски, немски или руски език. Не искам дъщеря ми да учи английски, защото е лесен, а на тази възраст децата помнят по-лесно. Трудните езици се учат именно по-рано. Опитах в училищата до нас - 23-то, 129-то, 12-то, 31-во - навсякъде само английски. Руското училище изисква бащата на детето да е или депутат или кмет... това не съответства на възможностите ми. Ако някои знае такова училище в района на Ситняково, Оборище в София моля да ме упъти. ooooh!

# 1
 • София
 • Мнения: 5 103
55-то СОУ.Немски език.

# 2
 • Мнения: 650
Има тема по въпроса за училища с френски - малко е стара наистина
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205069.0

# 3
 • София
 • Мнения: 375
Ако успееш да намериш - свиркай. За сега сме се насочили към 129 с испански. За мен вече няма значение какъв е езика, стига да не е ангрийски.
Не знам защо училища с ресурси и налични преподаватели по различни езици, не обявяват една паралелка със задължителен друг език. Така ще съберат такива родители като нас - с по-нестандартни изисквания. Въпреки че за мен няма нищо нестандартно да искаш детето ти да знае два езика от училище. Голямата ми дъщеря учи в момента английски, немски и испански като висотата на знанията и са в същия ред. Скоро чух, че в Европа като се излиза точно с три езика от училище, а тук родителите ги е страх да не натоварят децата си. Аз също смятам, че това е много благодатна възраст за език и ще се възползнам максимално.

# 4
 • София
 • Мнения: 271
17 СОУ в Западен парк - Усилено изучаване на френски език.Още от първи клас децата учат сутрин по 3 учебни часа и след обяд задължителна занималня , от която 3 часа само френски.Хубаво училище с добра база.Има и платен транспорт.Пряки впечатления от ученици нямам , просто подавах документи за дъщеря ми за първи клас , но я приеха в друго по-близко езиково у-ще.

# 5
 • най-шареното място
 • Мнения: 8 202
И за мен е лудост да искаш детето да учи англисйки...
Толкова лесен език трябва да е втори.
Но явно повечето родители смятат, че един стига. Тези които познавам и не знаят и един, искат детето да знае английски /като най-масов/. Тези, които знаят англисйки и имат понятие от друг, искат англисйкия да е втори.

# 6
 • София
 • Мнения: 36 890
И кой ви каза, че има по-лесни и по-трудни езици? Глупост велика! Всеки език е сам за себе си и ако някой твърди, че този език е лесен, а онзи е по-труден е чисто и просто некомпетентен.

# 7
 • Мнения: 13 512
И кой ви каза, че има по-лесни и по-трудни езици? Глупост велика! Всеки език е сам за себе си и ако някой твърди, че този език е лесен, а онзи е по-труден е чисто и просто некомпетентен.
Аз също смятам,че английския език  е най-лесния от тези , на които свободно говоря и пиша. а именно- английски, френски, арабски и руски. И граматиката е много лесна, за разлика от останалите.
Освен това е много популярен, и дето се казва- и на улицата ще се научи.
Затова и именно съм записала дъщеря ми на френски. Честно казано- направо ми се повдига от този английски. Преди 35 години, когато аз ходех на частни уроци по английски, си беше направо революция. Но сега е загуба на време децата от малки да започват с английски.

# 8
 • София
 • Мнения: 36 890
Няма да навлизам в обяснения. Все едно да кажеш, че ябълките са по-хубави от крушите. Пълна заблуда. Твърде много са факторите, които влияят върху усвояването на езин език, за да се правят някакви изводи за това дали е лесен или труден. Всеки съвсем субективно приема едно нещо за лесно или трудно.
Нищо де, мислете си каквото искате. Децата са си ваши.

# 9
 • най-шареното място
 • Мнения: 8 202
Вече знам, че не си заслужава да спорим, но за някой друг, който се чуди:
Няма род, склонения и падежи в англисйкия.
Има 4 типа времена в няколко вариации, малко по-разчупена употреба на предлози.... Но двете неща са несравними.
Езикът е по-лесен от немски и френски. Както и от български и руски Simple Smile
В българския не можеш да кажеш аз ходя, те ходя, тя ходя  без да се замисляш Simple Smile
Нито да прочетем 2009 като 20 09.. и т.н. А как се чете година на руски,  може да каже, само човек, доста навлязъл в езика...

# 10
 • Мнения: 13 512
А как се чете година на руски,  може да каже, само човек, доста е навлязъл в езика...


da  не говорим за френски. 1977 е хиляда деветстотин шейсет седемнайсет
или 98 - четири двайсет десет осем

# 11
 • София
 • Мнения: 36 890
Може да няма род и склонения, но има други особености, които са препъникамък за изучаващите го. Човешкият мозък е достатъчно гъвкав, за да се справи. Няма нещо, което да е измислено от човек и да не може да бъде научено (или развалено) от друг човек. А това, за което вие говорите е предразсъдък. Същото като навремето, когато се е смятало, че има примитивни и напреднали езици или култури.
Голяма работа, че руският имал падежи! Голяма работа, че английският нямал! По-точно при него са отпаднали вторично. Руският не е по-труден от английския, а е по-различен. В началото ми беше странно да приема, че при немския назоваването на числата и парите е обърнато, но свикнах. Или че трябва наизуст да помня кое съществително кой род е. Е, научих поне тези, които използвам.

# 12
 • Мнения: 17 432
Не учете български, той ви е майчин и така или иначе ще го научите, а е и лесен, за мен е най- лесният език на света.  Laughing
То и английски много хора си мислят, че знаят и то- че го знаят добре.  Grinning
В английския има доста трудности с многозначното значение на думите, трудности при писането на всяка дума и изговорът й, както и с предлозите. А че следва да се знае, защото е универсален, е вярно. И знаето на английски не е пречка за изучаването на други езици- желание да има и възможности.
Пък дали ще се учи като първи или трети не е от голямо значение. Бих искала децата ми да го владеят добре, а ако научат и друг- добре дошло. Този е задължителен.
По- труден и по- лесен език... А между географията и историята кое е по- лесното?

# 13
 • най-шареното място
 • Мнения: 8 202
Българският явно е толкова труден, че на едно мастито тукашно училище името е написано "Свети свети...", което е всичко друго, но не и правилен български език. Онзи ден забелязах надписа и бях изумена...
А ако послушаш малко националното радио този извод се затвърждава...

# 14
 • Мнения: 17 432
И друг път съм давала пример с надпис в датски речник: "В езика няма по- правилно, то е все едно да кажеш, че африканският слон е по- правилен от индийският".
Има езици, в които няма строги правила за правилност, английският е към тази група. Както има и държави, при които правото е такова на прецедента, а не на предварително разписания закон. Вероятно това зависи и от манталитета на дадена нация. Една търси сигурност в предварително написани правила, друга не се нуждае от това. За българина е трудно да вирее там, където правилата са гъвкави. Той обича твърдите постановки, дори и само за да си направи сметката как да ги заобиколи.
Защо най- добре разбираме английският, когато се говори с чужденци, на които той не им е роден?  Laughing Всички знаем защо.

Общи условия

Активация на акаунт